Όταν ο “γκάνγκστερ” συνάντησε τον “ξανθό” 25 χρόνια μετά!

Γιάννης Ιωαννίδης και Νίκος Γκάλης βρέθηκαν χθες και πάλι μαζί 25 χρόνια μετά, στο ίδιο παρκέ, εκεί όπου έγραψαν χρυσές σελίδες ιστορίας του Άρη και της μπασκετικής Ελλάδας! Και όχι σε ένα… τυχαίο παρκέ, αλλά στο “Nick Galis Hall”.

Αφορμή για να ενωθούν και πάλι οι δύο ζωντανοί θρύλοι ήταν το φιλικό παιχνίδι των Παλαιμάχων και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Το πόσα καλάθια πέτυχαν οι δυο ομάδες δεν είχε σημασία, τη στιγμή που πάνω από 3.000 κόσμος γέμισε τα… καλάθια της αγάπης, με τρόφιμα (αντί για εισιτήριο) τα οποία προορίζονται για το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι.

Ο «ξανθός» κοουτσάρισε τους παλαίμαχους, ενώ ο «γκάνγκστερ» έκανε το τζάμπολ!
Οι φίλαθλοι του Άρη είχαν την ευκαιρία να δουν τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Νίκο Γκάλη μαζί στην ίδια ομάδα μέσα στο Παλέ για τελευταία φορά στις 16 Μαϊου 1990. Τότε οι κίτρινοι είχαν χάσει από τον ΠΑΟΚ με 90-67, όμως ήταν μια ήττα άνευ σημασίας, διότι είχαν ήδη κατακτήσει τον τίτλο, αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχαν επικρατήσει με 73-63 (στο παιχνίδι που στο τέλος ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έκανε χαβαλέ σουτάροντας μέχρι και τρίποντο…) και είχαν εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Τελευταίο παιχνίδι των δύο μαζί στον Άρη ήταν πέντε μέρες μετά, στο ΣΕΦ. Ο Άρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ εύκολα με 75-62, κατέκτησε το κύπελλο και έκανε το νταμπλ. Στις 21 Μαϊου 1990 για τελευταία φορά ο Ιωαννίδης κοουτσάρισε τον Γκάλη, σε ένα παιχνίδι όπου ο “Νικ” σταμάτησε στους 35 πόντους (20π. είχε ο Σούμποτιτς).

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Ιωαννίδη στον πάγκο του Άρη. Το καλοκαίρι αποχώρησε, έμεινε έναν χρόνο εκτός δράσης και επέστρεψε το 1991, αναλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό.

To Top