ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Όταν ο Κυνηγόπουλος αποκάλυπτε πώς ανακάλυψε ο Άρης τον Γκάλη!

Ο Άγις Κυνηγόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ενώ υπήρξε ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος και ιστορικός παράγοντας για το ελληνικό μπάσκετ. Τον τελευταίο καιρό η υγεία του είχε επιδεινωθεί αρκετά εξαιτίας ενός πρόσφατου τροχαίου ατυχήματος και χθες στις 13 Δεκεμβρίου, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Άγις Κυνηγόπουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη και ήταν μια πολυδιάστατη προσωπικότητα που αγαπούσε πολύ το μπάσκετ, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός για τη συμβολή του στο να πολιτογραφηθεί Έλληνας ο Νίκος Γκάλης, λύνοντας μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα.

Τον Μάιο του 2013, ο Κυνηγόπουλος αποκάλυψε μια άγνωστη πτυχή στην υπόθεση Γκάλη. Συγκεκριμένα, τον τρόπο με τον οποίο ο Άρης “ανακάλυψε” τον Νίκο Γκάλη στις Ηνωμένες Πολιτείες και έστειλε τον Γιώργο Τσιλιγγαρίδη για να τον πείσει να παίξει με την κίτρινη φανέλα.

Ο έμπειρος παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ υπογράμμισε τότε μεταξύ άλλων πως: “πριν από 35 χρόνια συνταξίδευα με τον τότε πρόεδρο του Άρη, Μενέλαο Χατζηγεωργίου που ήταν και βουλευτής. Πήγαμε μαζί στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” όπου θα μέναμε για λίγες ημέρες. Εκεί συναντήσαμε εντελώς τυχαία τον βουλευτή και φίλο Δημήτρη Βρεττάκο, ο οποίος κρατούσε δυο ξένα περιοδικά.

Κάποια στιγμή ο Βρεττάκος σκύβει και μου λέει: “Άγι, ρίξε μια ματιά σε αυτά τα περιοδικά, πρόκειται για τρομερή περίπτωση παίκτη, μπορείτε να τον πάρετε, κάνε εσύ κουμάντο”. Αναφέρονταν στον Γκάλη. Εγώ λόγω της θέσης μου ως Α΄Αντιπροέδρου της ΕΟΚ απέφυγα να αναμιχθώ. Μετέφερα όμως όλο το περιστατικό στον κ. Χατζηγεωργίου ο οποίος και τελικώς εισηγήθηκε στην διοίκηση την απόκτηση του”, διηγήθηκε ο κ. Κυνηγόπουλος: “Έτσι, αποφασίσθηκε να ταξιδέψει ο Τσιλιγγαρίδης στην Αμερική ο οποίος ήταν αξιέπαινος γιατί έκλεισε την συμφωνία με τον Γκάλη ενώ δεν γνώριζε ούτε μισή λέξη Αγγλικά”.

To Top