ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο Λυσάνδρου εκπροσωπούσε τον Κούπερ για την… επιστροφή του στον Άρη

Ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ λίγκας. Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ με καταγωγή από την Κύπρο, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Ήταν σε πολλές δικαστικές υποθέσεις στο παρελθόν, όταν εκπροσωπούσε παίκτες και πιστωτές, για οφειλές της ήδη πτωχευμένης ΠΑΕ Άρης…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Γεννήθηκε το 1980 στην Κύπρο και η σχέση του με το ποδόσφαιρο ήταν προδιαγεγραμμένη. Ήταν γιος του Στέφανου Λυσάνδρου ο οποίος υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου ήταν σχεδόν αδύνατο να μην μπει στον Λυσάνδρου. Από μικρή ηλικία μπήκε στις ακαδημίες της Ανόρθωσης και έμεινε στις τάξεις της μέχρι τα είκοσί του χρόνια. Τότε, αποφάσισε να συγκεντρωθεί στις σπουδές του στη Νομική, η οποία πάντοτε αποτελούσε τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη. Για αυτό το λόγο πήγε  στην Αθήνα, όπου για αρκετά χρόνια συνέχισε να παίζει, αλλά σε μικρότερες κατηγορίες.

Άγιοι Ανάργυροι, Πανθησειακός, Χαϊδάρι και Νέα Ιωνία είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που αγωνίστηκε μέχρι το 2009 όταν και αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 29 ετών. Παράλληλα, με το ποδόσφαιρο συνέχισε και τις σπουδές του παίρνοντας το πτυχίο του από την Νομική Αθηνών το 2006.

Το καλοκαίρι του 2013, μιας περιόδου που εξελίχθηκε στον πικρό υποβιβασμό του Άρη, η τότε διοίκηση Ηλιάδη, είχε κάνει κρούση για την επιστροφή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ και στην Ελλάδα, ο νομικός που εκπροσωπούσε τον Αργεντινό προπονητή ήταν ο Λυσάνδρου. Ο Άρης προσπάθησε να προσεγγίσει τον Κούπερ, εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να συνεργαστεί για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο Αργεντινός προπονητής αποδείχθηκε αρνητικός στο να επιστρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Άρης ήταν διατεθειμένος να προσφέρει ένα ποσό περίπου 300.000-350.000 ευρώ ξεπερνώντας τις δυνατότητες του. Έφτασε να ανεβάσει τον πήχη με άλλα λόγια σχεδόν στο 400% του αρχικού προϋπολογισμένου μπάτζετ για τον πάγκο. Ο Κούπερ προφανώς δεν πίστεψε ότι οι κίτρινοι θα έκαναν την δική τους υπέρβαση.

Σε εκείνη την περίοδο, ο Λυσάνδρου όταν έπαιρνε αρνητική τροπή μια νέα συνεργασία είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι ότι: «δεν είναι καλό το τάιμινγκ για να επιστρέψει ο Κούπερ στον Άρη».

Για την ιστορία, ο Λυσάνδρου, πάντα με την ιδιότητα του δικηγόρου, είχε εκπροσώπησε μεταξύ άλλων τους Κατσαβάκη, Τόχα, Μενδρινό, Πρίττα κ.α. σε υποθέσεις οφειλών της ΠΑΕ Άρης…

To Top