Όταν ο Μανού Τσάο “συνάντησε” τον Άρη (photo)

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη από το Σύλλογο Μουσικών Βόρειας Ελλάδας (ΣΜΒΕ) με αφορμή την προσαγωγή μέλους του, της μουσικού Μαίρης Στεφάνου, η οποία έπαιζε μουσική στην πλατεία και σε αυτήν ήταν παρών ο Μανού Τσάο. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Μια παρουσία που έκαναν αρκετά μέλη του Άρη να ανασύρουν από το αρχείο τους μια φωτογραφία με τον διάσημο μουσικό, τότε που είχε… μυηθεί στα του Άρη. Ήταν από το 2014, όταν ο Γάλλος με ισπανική καταγωγή καλλιτέχνης τραγούδησε στη Θεσσαλονίκη.

Για την ιστορία, στο πλευρό των μουσικών του δρόμου στάθηκαν σήμερα δεκάδες μουσικοί, μεταξύ των οποίων ο Μanu Chao και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, μαθητές του μουσικού σχολείου, αλλά και απλοί πολίτες μετά από κάλεσμα που απήθυνε ο Σύλλογος. «Καλούνται όλοι οι μουσικοί με τα όργανά τους στη σιωπηρή ειρηνική μας διαμαρτυρία», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Και στη Βαρκελώνη έχουμε τα ίδια προβλήματα με τους μουσικούς που παίζουν στο δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο Manu Chao παίρνοντας τον λόγο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διευκρίνισε μάλιστα ότι οι μουσικοί διώκονται στην Ισπανία με νόμο που ισχύει εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια ενώ πολλές φορές κατάσχονται τα μουσικά τους όργανα. «Για να τα πάρουν πίσω, πρέπει να πληρώσουν περίπου 200 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ τη σχετική φωτογραφία:

To Top