Όταν ο Τούρκος νέος πρόεδρος της FIBA υποκλινόταν στον Αυτοκράτορα Άρη!

Ο Τουργκάι Ντεμιρέλ, πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, είναι ο νέος διοικητικός ηγέτης της FIBA Europe καθώς επικράτησε στην ψηφοφορία του Σκοπιανού Ντανιέλ Ντιμέβσκι.

Ο Ντεμιρέλ αντικαθιστά Σιριέλ Κούμανς που ήταν προσωρινά στη θέση του προέδρου μετά από τον αιφνίδιο θάνατο Όλαφουρ Ράφνσον.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω τις χώρες-μέλη της FIBA Europe για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκληση να συνεργαστώ με τους ετέρους μου στην Ευρώπη, προκειμένου να αυξήσουμε τη δυναμική του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε όλο τον κόσμο» σχολίασε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντεμιρέλ στα πρώτα του παραγοντικά βήματα, ήταν νεόκοπος πρόεδρος της τούρκικης ομοσπονδίας και υποκλίθηκε στο… έπος του Άρη στην Προύσα. Ήταν τον Απρίλη του 1997, όταν οι κίτρινοι κατακτούσαν το κύπελλο Κόρατς, μέσα στην εχθρική τουρκική έδρα της Τόφας, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Ντεμιρέλ έκανε την απονομή ως πρόεδρος της ομοσπονδίας της Τουρκίας με τον αρχηγό του Άρη να υψώνει το κύπελλο Κόρατς και την ελληνική σημαία στον ουρανό, κάνοντας υπερήφανους εκατομμύρια Έλληνες.

To Top