Όταν ο Ομπράντοβιτς έκανε φάουλ στον Γκάλη! (videos)

Η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Αλεξάνδρειο στην 7 Μαϊου στην τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη ξυπνάει σε όλους τις κόντρες του Άρη με την Παρτιζάν.

O Ομπράντοβιτς θα τιμήσει τον Νίκο Γκάλη στο μεγάλο φιλικό που ετοιμάζει ο Άρης και το Sport24.gr θυμάται τα τρια μεγάλα ματς του 1988, ανάμεσα σε Άρη και Παρτιζάν, με τον έναν αντιμέτωπο στον άλλον.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε ότι για τον Γκάλη θα πήγαινε παντού και ετοιμάζεται να βρεθεί στο μεγάλο φιλικό προς τιμήν του μεγάλου άσου, που διοργανώνει ο Άρης στη Θεσσαλονίκη στις 7 Μαΐου.

Άλλωστε πριν από 24χρόνια, ο “Ζοτς” και ο Γκάλης, έδωσαν ξεχωριστές μάχες. Ο Σέρβος ήταν πλέι-μέικερ της Παρτιζάν, ο Γκάλης το αστέρι του Άρη.

Οι δυο ομάδες ήταν στον ίδιο όμιλο και πήραν το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ της Γάνδης. Οι Σέρβοι (Γιουγκοσλάβοι τότε) είχαν νικήσει στο πρώτο ματς που έγινε στο Βελιγράδι με 101-94. Το παιχνίδι είχε γίνει ανήμερα του Αη-γιαννιού (7/1/1988)

Στη Χάλα Πιονίρ είχαν τοποθετηθεί έξτρα εξέδρες για να χωρέσουν και οι οπαδοί του Άρη που είχαν πάει μέχρι το Βελιγράδι, η Παρτιζάν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Ομπράντοβιτς που είχε τότε προβλήματα με ένα τροχαίο ατύχημα και με προπονητή τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (μόλις 29 ετών τότε) κατάφερε να νικήσει την ελληνική ομάδα.

Δυο μήνες αργότερα (10/3) οι δυο ομάδες ξανάπαιζαν στην Θεσσαλονίκη, με τον Άρη να θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ της Γάνδης όπου ήδη είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο η Παρτιζάν! Ο Άρης έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκησε με 96-87.

Δείτε ένα βίντεο από το συγκεκριμένο ματς. Στο 9:35, μάλιστα, ο Ομπράντοβιτς κάνει ένα σκληρό φάουλ στον Γκάλη και οι δυο τους έχουν ένα διάλογο.

Άρης και Παρτιζάν, πήγαν στη Γάνδη, με υψηλές φιλοδοξίες αλλά οι “κίτρινοι” ηττήθηκαν από τη Τρέισερ Μιλάνο με 87-82, ενώ η σέρβικη ομάδα έχασε από την Μακάμπι με το … ίδιο σκορ (87-82). Αποτέλεσμα, να βρεθούν αντιμέτωποι στον μικρό τελικό, όπου η Παρτίζαν επικράτησε με 105-93 και πήρε την τρίτη θέση. Στο ημίχρονο οι Σέρβοι είχαν προηγηθεί με 48-39, ο Άρης προσπάθησε να πλησιάσει στην επανάληψη αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Ντίβατς 31, Πετσάρσκι 24, Πάσπαλι 23, Γκρμπόβιτς 11, Τζόρτζεβιτς 7, Νάκιτς 7, Ομπράντοβιτς 2, Σάβοβιτς, Ιγκνιάτοβιτς, Πόποβιτς.

ΑΡΗΣ: Γκάλης 39, Σούμποτιτς 18, Γιαννάκης 11, Γουίλτζερ 10, Ρωμανίδης 7, Φιλίππου 4, Σταμάτης, Λυπηρίδης 4, Μπουσβάρος, Δοξάκης.

Δείτε κι αυτό το βιντεάκι. Σε πολλές στιγμές, Ομπράντοβιτς και Γκάλης βρίσκονται αντιμέτωποι. Ο Ζοτς βεβαια δεν ήταν παίκτης που πήγαινε προς το καλάθι. Προτιμούσε να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του και να μοιράζει πάσες. Έδειχνε από τότε πως θα γίνει καλός προπονητής…

Δείτε και θυμηθείτε ορισμένα από τα πιο μεγάλα ονόματα που μεσουράνησαν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ…

To Top