Όταν ο Ουντότζι θα “συναντήσει” τους πρώην κιτρινόμαυρους!

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Άρη είναι ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για ορισμένους ποδοσφαιριστές, καθώς αντιμετωπίζουν την προηγούμενη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκαν.

Σε κάποιους ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις, όμορφες στιγμές και επιτυχίες που θα μείνουν χαραγμένες στις μνήμη του καθενός. Για άλλους πάλι, ο τρόπος που έφτασε το τέλος η συνεργασίας με τον σύλλογο ήταν κάθε άλλο παρά ευχάριστος!

 Ο Μιχάλης Σηφάκης χρωστάει πολλά στην προηγούμενη του ομάδα εντός των συνόρων, τον Άρη. Πήρε με το “καλημέρα” φανέλα βασικού, από εκεί που δεν τον υπολόγιζαν στον Ολυμπιακό, και έγινε αυτόματα ευρέως γνωστό όνομα ακόμα και στην Ευρώπη. Επιπλέον, έπεισε με τις εμφανίσεις του στους κίτρινους τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό Φερνάντο Σάντος που τον εμπιστεύτηκε να τον χρησιμοποιησει κάτω από τα γκολπόστ στο EURO2012 που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία.

Έφτασε αισίως από το 2008 έως το 2012 τις 80 συμμετοχές, ασχέτως που την τελευταία

χρονιά δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου καθώς ταλαιπωρούνταν από έναν τραυματισμό. Ο τρόπος βέβαια που αποχώρησε για την Βελγική Σαρλερουά, δεν άρεσε στους φίλους της ομάδας που τον στήριξαν! Ζητούσε ως αποζημίωση από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές που είχε πακτωλούς χρημάτων, ενώ ήταν ένα σοβαρό εμπόδιο για τους νομικούς και την εκάστοτε διοίκηση στην υπόθεση 99.

Οι ελιγμοί ωστόσο του νυν προέδρου Δημήτρη Ηλιάδη, τον έπεισαν να βάλει  νερό στο κρασί του, και έτσι αυτή η πολυτάραχη κόντρα με το σωματείο θεωρείται ότι πέρασε στην ιστορία…

 Ένας από τους πλέον αγαπητούς, πρώην ποδοσφαιριστές, στις τάξεις των οπαδών του Άρη, είναι αναμφίβολα ο Νίκος Λαζαρίδης. Ο ίδιος έχει συνδέσει το όνομα του με τον Θρίαμβο της Μαδρίτης όπου ήταν ο σκόρερ του τρίτου χρυσού τέρματος που έστειλε στον έβδομο ουρανό χιλιάδες Αρειανούς. Ήταν η ψυχή της αμυντικής γραμμής και πότε δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στην διετή παραμονή του (2010/2012). Φόρεσε τα “κιτρινόμαυρα” 52 φορές, ενώ ευτύχησε να χριστεί σκόρερ σε 7 περιπτώσεις. Όπως αναφέρει και ο ίδιος κατά καιρούς σε δηλώσεις του, ευελπιστεί κάποια στιγμή να γυρίσει από οποιοδήποτε πόστο και να βοηθήσει εκ νέου τον σύλλογο.  Εξάλλου αυτό αναμένουν και οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας.

 Αν και αγωνίστηκε με το Θεό του Πολέμου στο στήθος μόλις 25 φορές, ο Χαβιέρ Ούμπιντες, αγάπησε και αγαπήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την οικογένεια του Άρη. Τα αντίπαλα δίχτυα τα “μάτωσε” 3 φορές, ωστόσο η δουλειά του ήταν πολύπλευρη και βαρυσήμαντη εντός του αγωνιστικού χώρου. Την περσινή σεζόν μετακόμισε για τα Κοτύωρα του Πόντου όπου συνάντησε εκεί τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ενώ ήταν συμπαίκτης με τον Χαβίτο στην Όρντουσπορ. Την φετινή μεταγραφική περίοδο, το όνομα του ακούστηκε ξανά για τον Άρη, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου κατάφερε σάντος κάνει δικό του, με την αμοιβή του αν αγγίζει πολλά εκατοντάδες ευρώ!

Σύντομο πέρασμα από την Θεσσαλονίκη είχε και ο Πίτου Γκαρσία, ένα σημαντικό γρανάζι για την ομαλή λειτουργία της μεσαίας γραμμής των Περιστεριωτών. Φόρεσε τα κίτρινα 10 φορές, χωρίς ωστόσο να πείθει με τις εμφανίσεις του την τεχνική ηγεσία.

 Στην αντίπερα, βαρύνουσα σημασία η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει και για τον Σαλόζε Ουντότζι. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός, πριν φορέσει τα κίτρινα, αγωνίζονταν στην ομάδα του Περιστερίου. Κατάφερε σε 5 περίπου μήνες, να έχει 16 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 2 τέρματα. Πλέον, θα έχει και αυτός την ευκαιρία να δει παλιούς γνώριμους και μέχρι πρότινος συμπαίκτες, με αποκλειστικό σκοπό ωστόσο να τους “πληγώσει” για 90 λεπτά!

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μπαρουτοκαπνισμένος στα ελληνικα δρώμενα Γιώργος Παράσχος, που πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στο στρατόπεδο του Ατρομήτου, από το πόστο του προπονητή, την σεζόν 1998/99, κάθησε στον πάγκο των κιτρίνων με επιτυχία.

Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top