slideshow

Όταν ο (πατέρας) Μάριο και ο (γιος) Ματέο Γκαρσία έγιναν viral στην Αργεντινή!

Οκτώβριος του 2015 στην πόλη Κόρδοβα της Αργεντινής ο φωτογράφος Λεό Ρέα με δύο κλικ μετέφερε σε όλον τον κόσμο την λατρεία των ανθρώπων για το ποδόσφαιρο, την λατρεία του πατέρα για τον γιο. Πρωταγωνιστές των φωτογραφιών ήταν ο 19χρονος Ματέο και ο 47χρονος Μάριο. Της οικογένειας Γκαρσία!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Το PRESSARIS αναδεικνύει μια ξεχωριστή ιστορία. Μια ιστορία που έχουν ζήσει πολλά παιδιά και πολύ γονείς. Μια ιστορία οικογενειακής αγάπης και λατρείας για το ποδόσφαιρο. Μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί.

Ο Λεό Ρέα καλύπτει εδώ και χρόνια ως φωτογράφος τους αγώνες της Ινστιτούτο, ομάδας της Κόρδοβα από την οποία ξεκίνησαν την καριέρα τους όχι απλά εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, αλλά θρύλοι της Αργεντινής, όπως οι Οσβάλντο Αρντίλες, Μάριο Αλμπέρτο Κέμπες και Μαρσέλο Μπιέλσα, αλλά και ο Πάουλο Ντιμπάλα (με τον οποίο είναι κολλητοί φίλοι) που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Γιουβέντους. Εκεί έμαθε ποδόσφαιρο και ο Ματέο Γκαρσία.

 

View this post on Instagram

 

La foto del padre del jugador de Instituto que conmueve al fútbol Parece una imagen común y corriente, pero la explicación le da un sentido profundo y emocionante. Una simple foto está comenzando a viralizarse porque detrás de una imagen que parece común y corriente hay una historia conmovedora, y una segunda foto que termina de explicar el especial momento que atraviesa el protagonista de la misma. La instantánea es del fotógrafo @leo_fotos , encargado de tomar imágenes en las inferiores de Instituto de Córdoba. Y el texto es del periodista de @diaadiacomar @cholitolaurino El padre del jugador llega al estadio en silencio, despacito. Tiene una camiseta del club del que es hincha. Esas cosas del destino llevaron a que el padre del jugador reciba el regalo más grande: que su hijo juegue en su equipo. Pero el padre del jugador sabe que no es un regalo del todo. Por eso va solo al estadio. Porque se sienta en esa platea, en la parte más baja, y si tiene la suerte de que su hijo entre, se sentirá entre la espada y la pared. Deberá callar por dentro para no pelearse con alguno que le pedirá que “corra más” y que “meta la pata”. El padre del jugador nada dirá. Y ojo, aquí hablamos de los “buenos” padres del jugador. No de aquellos que gritan. No de aquellos que insultan. No de aquellos que dan indicaciones. No de aquellos que hablan con su entrenador de turno para que los ponga. El padre del jugador, este padre, vive una situación especial y siente lo que sienten tantos familiares de jugadores. La injusticia del aplauso que se transforma en insulto en una jugada. Pero vamos a lo importante. A esta imagen. El padre del jugador recibió una revista en la entrada a la cancha de Instituto. La apretó en su mano derecha y caminó hasta sentarse. Allí la abrió. Repasó los nombres y encontró a su hijo en el banco de suplentes. Una foto de su rostro sonriente. Entonces, el padre del jugador habla con una foto, en medio de mucha gente que se ubica en los escalones y espera un partido que está por comenzar. El padre del jugador mira a la foto y dialoga. Le dice que confíe en su talento. Que no se deje amilanar por un fútbol traicionero. Que siga adelante. Que no afloje

A post shared by Leo Rea (@leoreafotografia) on

Τα δύο κλικ της φωτογραφικής ιστορίας κρύβουν πολλά, πάρα πολλά, όχι μόνο για την σχέση του Ματέο με τον πατέρα του, αλλά του κάθε Ματέο σε όλο τον κόσμο με τον κάθε πατέρα, που νιώθει περήφανος για τον γιο του.

Ο πατέρας του παίκτη (του Άρη πλέον και σκόρερ στο χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας) φτάνει στο γήπεδο ήρεμος και με αργό ρυθμό. Φοράει την φανέλα της ομάδας που υποστηρίζει, της Ινστιτούτο και η μοίρα τα έχει δημιουργήσει έτσι ώστε ο γιος του παίζει στην ομάδα της οποίας είναι φίλαθλος.

Κάθεται στην κερκίδα, κάτω κάτω, και περιμένει, αν είναι τυχερός, να δει τον γιο του να παίζει. Ξέρει ότι πρέπει να μείνει ήρεμος και ήσυχος, αν ακούσει κάποιον άλλον από την κερκίδα να ασκεί κριτική στον 19χρονο γιο του. Δεν είναι από αυτούς τους πατεράδες που φωνάζουν ή διαμαρτύρονται, ούτε από αυτούς που δίνουν οδηγίες, ούτε από αυτούς που μιλούν στον προπονητή για να βάλει τον γιο τους μέσα στο παιχνίδι.

Τις στιγμές που τραβιούνται οι δύο φωτογραφίες ο πατέρας του παίκτη ζει μια ιδιαίτερη στιγμή και νιώθει όσα οι γονείς ενός παίκτη νιώθούν. Μπαίνοντας στο γήπεδο πήρε το περιοδικάκι του αγώνα που προσέφερε η ομάδα στους φιλάθλους της. Το έκανε ρολό και κατευθύνθηκε στις κερκίδες. Εκεί το άνοιξε. Το άνοιξε στην σελίδα που ήταν η αποστολή της Ινστιτούτο και είδε γραμμένο το όνομα του γιου του. Του Ματέο. Αναπληρωματικός.

Είδε τον Ματέο σε μια χαμογελαστή φωτογραφία ως μέλος της 18αδας του συγκεκριμένου αγώνα και άρχισε να μιλάει στη φωτογραφία, εν μέσω άλλων φιλάθλων, που περίμεναν τον αγώνα να ξεκινήσει.

Μιλούσε στη φωτογραφία! Έλεγε στον γιο του να έχει αυτοπεποίθηση, να μην λιγοψυχήσει, να συνεχίσει να παλεύει, να μην χαλαρώσει.

Ο Λέο Ρέα βλέπει τον Μάριο να σκύβει και να φιλάει την φωτογραφία του Ματέο στο περιοδικάκι. Τραβάει το δεύτερο κλικ, γιατί ξέρει ότι εκείνη τη στιγμή ένας άνθρωπος ζει το όνειρό του. Ξέρει ότι είναι εξαιρετική φωτογραφία. Ο Μάριο δεν έχει καταλάβει ακόμα τίποτα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ρέα τον πλησιάζει και του την δείχνει. Με την δική του άδεια, δημοσιεύει τα δύο κλικ. Πλέον δεν είναι αυτές οι φωτογραφίες ούτε του φωτογράφου, ούτε του πατέρα του Γκαρσία. Είναι του ποδοσφαίρου και όλων όσων το ποδόσφαιρο προκαλεί παγκοσμίως στους φιλάθλους!

Ο Μάριο είναι ο άνθρωπος που μετέδωσε το… μικρόβιο του ποδοσφαίρου στον Ματέο. Του μάθαινε να κλωτσάει τη μπάλα μέσα στο σπίτι της γιαγιάς του Ματέο, σε έναν διάδρομο, στο χολ του σπιτιού. Στη γειτονιά Χόρχε Νιούμπερι της Κόρδοβα ο Μάριο υπήρξε αρτίστας του ποδοσφαίρου στα νιάτα του, ωστόσο όπως χιλιάδες άλλα μικρά παιδιά, δεν κατάφερε να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Σχολιάζοντας την φωτογραφία που έγινε viral στην Αργεντινή και όχι μόνο – πριν καν ο Ματέο γίνει αστέρι της Ινστιτούτο και αναγκάσει την Λας Πάλμας να δαπανήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσει το 2016 – ο Μάριο εξήγησε πως “η φωτογραφία αντικατοπτρίζει αυτό που κάνω όταν πάω στο γήπεδο. Πηγαίνω μόνος μου. Ακόμα κι όταν παίζει ο γιος μου, κλείνομαι μόνος μου σε ένα δωμάτιο. Όταν πήρα το περιοδικάκι και είδα τον Ματέο με το Νο 10 τρελάθηκα από τη χαρά μου! Πάντα προσεύχομαι πριν από κάθε παιχνίδι του. Πάντα ζητάω κάτι συγκεκριμένο από τον θεό. Και ο Λεό (Ρέα) με έπιασε την στιγμή που φιλάω τη φωτογραφία του”.

Ο ίδιος ο Ματέο ήταν συγκινημένος. “Πραγματικά με άγγιξε αυτή η φωτογραφία, βλέποντας τον πατέρα μου να κάνει αυτό. Αλλά αυτός είναι, έτσι είναι… Πάντα με ακολουθούσε παντού, σε όλα τα γήπεδα, σε όλες τις προπονήσεις, πάντα παρέμενε ήσυχος, παρακολουθούσε και περίμενε να τα πάω καλά”, είπε ο νυν παίκτης του Άρη και πρόσθεσε: “Ποτέ δεν με πίεσε. Επέλεξα να παίξω ποδόσφαιρο γιατί είναι κάτι που αγαπάω και μου αρέσει να κάνω. Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε να το απολαμβάνω, να προσπαθώ να είμαι χαρούμενος μέσα στο γήπεδο. Τίποτα άλλο. Η φωτογραφία αυτή δείχνει ποιος ακριβώς είναι ο πατέρας μου. Δείχνει το πάθος που έχει για το ποδόσφαιρο και πώς ζούμε όλοι μας με τον ίδιο τρόπο. Είναι μια φωτογραφία που περνάει ένα ξεχωριστό μήνυμα”, σχολίασε ο σκόρερ του Άρη στη Τούμπα.

Είναι βέβαιο ότι ο Μάριο Γκαρσία θα είναι περήφανος και για όλα όσα κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ο γιος του και με την κιτρινόμαυρη φανέλα του Άρη, στην πόλη του θεού, τη Θεσσαλονίκη…

To Top