slideshow-3

Όταν ο πατέρας του Τσιπούρα έκανε κατάθεση ψυχής στο PRESSARIS: “Όνειρο του Άγγελου να ασχοληθεί με τα παιδιά”

Συγκινησιακά φορτισμένη η χθεσινή ημέρα για τον Άρη, για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαν χθες, πριν εννιά χρόνια, ο Άγγελος Τσιπούρας ένα βλαστάρι “έσβησε” τόσο άδικα κι αναπάντεχα βυθίζοντας στο πένθος την κιτρινόμαυρη οικογένεια. Και όχι μόνο.

Ο Άρης στη μνήμη του διοργάνωσε για δυο χρόνια τουρνουά ποδοσφαιρικών ακαδημιών, ενώ η ΠΑΕ διέθεσε ειδική σουίτα στη μνήμη του.

Ξεχωριστή αναφορά η κατάθεση ψυχής του πατέρα του Άγγελου, όταν δήλωνε συγκινημένος στο PRESSARIS: “Όνειρο του Άγγελου να ασχοληθεί με τα παιδιά”. Ο κύριος Στέλιος Τσιπούρας σε ένα μεγαλείο ψυχής, ο οποίος βρήκε την εσωτερική δύναμη και όχι μόνο ξεπέρασε την απώλεια του σπλάχνου του, αλλά χειροτονήθηκε και ως παπάς!

Τον Δεκέμβρη του 2016 είχε προχωρήσει σε μια κατάθεση ψυχής στο PRESSARIS.

Ας το θυμηθούμε μέσα από το αρχείο του σάιτ, όπου απεικονίζονται από δεξιά ο συγχωρεμένος πια τότε πρόεδρος του ΑΣ Άρης Γιάννης Ψηφίδης, ο Στέλιος Τσιπούρας, ο τότε υπεύθυνος των ακαδημιών Δημήτρης Καραμανλής και ο γενικός αρχηγός (τότε και τώρα) των τμημάτων υποδομής Πάνος Αλεξιάδης:

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά ειρήνη. Το τουρνουά είναι τιμή για εμάς και μακάρι να διατηρηθεί για να μείνει άσβεστη η μνήμη του Άγγελου. Ο γιος μου πάντα ήθελε να ασχοληθεί με τα μικρά παιδιά. Να γίνει προπονητής και να σπουδάσει ψυχολογία. Ο Άρης επίσης θα δώσει το όνομα του στη θύρα των φιλοξενούμενων. Σημασία όμως έχει να πάρουμε το παράδειγμα του. Πάνω απ’ όλα είναι η μόρφωση, το ήθος και μετά το ποδόσφαιρο», ήταν τα πρώτα λόγια του, ενώ θυμήθηκε και κάποιες όμορφες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον γιο του.

 «Θα σας πω ένα περιστατικό. Ηταν ένας δυνατός παίκτης. Μία φορά έβαλε το πόδι του δυνατά και χτύπησε έναν παίκτη, που τον είχε χτυπήσει πιο πριν. Μου είπε όμως ότι δεν το έκανε επίτηδες. Πήγε γερά για να μην με τραυματίσει. Ετσι ήταν… Με ήθος. Πάντοτε έβλεπε μέσα στην καρδιά.

Μία άλλη φορά, όταν είχε έρθει στον Άρη ο Γιάννης (σ.σ. Μάντζαρης), αντί να του πει τα ελαττώματα των παικτών της ομάδας, του είχε μόνο τα θετικά. Και όταν ο Γιάννης δεν έπαιζε, του έλεγε να κάνει υπομονή. Και τελικά ο Γιάννης έπαιξε και πήραμε το πρωτάθλημα. Τέτοιο παιδί ήταν ο Άγγελος».

Συγκινημένος ήταν και κατά την εκδήλωση για την ονοματοδοσία της σουίτας του Κλέανθης Βικελίδης. “Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλον τον Άρη, τον πρόεδρο και τη διοίκηση γι αυτήν την τιμή και να ευχηθώ να δούμε τον Άρη πρωταθλητή και με διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη” είπε αρχικά για να συμπληρώσει:

“Ο Άρης πάντα τιμούσε τα παιδιά του και εμάς, ανέκαθεν, όχι μόνο τώρα που ‘έφυγε’ ο Άγγελος, αλλά κι όταν ζούσε κι ήμασταν στην ακαδημία. Πάντα ο σύλλογος έβγαζε μια ποιότητα και μια αρετή μέσα και από τις ακαδημίες του και είναι καλό για όλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τις ακαδημίες και ειδικά τον Άρη”.

Στη συνέχεια τόνισε πως: “Απολαμβάνω μια τιμή προς το πρόσωπό μου από τον Άρη, ως αντίδωρο της αγάπης του Άγγελου για τον Άρη. Είμαι σίγουρος ότι ο Άγγελος θα μας βλέπει από ψηλά με την αγνή ψυχή του…

To Top