ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν πιστεύεις σε παραμύθια χάνεις την πραγματικότητα!

Μια φορά  και ένα καιρό ήταν, κάπου το 1991, ήταν δύο κύριοι που πήραν μια ομάδα στη Φιλαδέλφεια, την έντυσαν, την στόλισαν , πήραν κι ένα Πρίγκιπα Σέρβο για προπονητή και άρχισαν να κερδίζουν πρωταθλήματα.

Έπαιξαν και Champions League, τους χειροκρότησε ο κόσμος του ποδοσφαίρου για το καλό θέαμα και ήταν όλοι ευτυχισμένοι. Ο ένας από τους δύο κυρίους του παραμυθιού, αποχώρησε και πήγε προς Κορυδαλλό μεριά, στην Προοδευτική, ο άλλος μπλεκόταν και δεν μπλεκόταν με τα της ομάδας.

Είχε βγάλει και λεφτά, ήταν επιχειρηματίας ολκής βλέπεις, ήταν μέσα στα πράγματα γενικώς και βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων της ομάδας. – Τον αναζητούσαν στις δύσκολες στιγμές, τον ξεχνούσαν όταν δεν τον χρειαζόντουσαν. Αυτά έχει η μπάλα άλλωστε. Έμαθε λοιπόν αυτός ο κυριούλης να νιώθει αρχηγός σε όλα. Και φυσικά κανένας δεν σκεφτόταν να του χαλάσει χατίρι.

Βρήκε και ένα συνεταιράκι από τη Ρωσία ορμώμενο και αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά ξανά με την ομάδα της καρδιάς του. Αλλά τώρα ήθελε να βάλει τους δικούς του όρους για το πώς θα παίζεται το παιχνίδι. Μαζί με τον συνέταιρο έφτιαξαν τους θεσμούς όπως «έπρεπε» ,για να λειτουργούν «σωστά», να μην αδικείται κανένας , να είναι όλοι ικανοποιημένοι και προπάντων φρόνιμοι.

Το είχαν ωραία στημένο το έργο , αντίπαλοι δεν υπήρχαν για να τους «ενοχλούν» και οι μοιρασιά γινόταν «αντρίκια». Έλα όμως που όλα τα ωραία τελειώνουν…. Μια ομάδα που μόλις είχε ανεβεί από τις χαμηλές κατηγορίες, άρχισε να διεκδικεί. Έπαιρνε θέσεις που οδηγούσαν στην Ευρώπη, κέρδιζε παιχνίδια που δεν έπρεπε, δεν έχανε στην έδρα από το φίλο και συνέταιρο του κυριούλη , γενικά είχε μια ανάγωγη συμπεριφορά.

Άσε που μια αγωνιστική ο φίλος και συνέταιρος που είχε αήττητη την ομάδα για κάμποσους αγώνες, πήγε να παίξει στην έδρα απ’ αυτή τη κακιά ομάδα. Και ενώ προηγήθηκε ο φίλος και συνέταιρος , οι ανάγωγοι τους κέρδισαν με 4-2. Απίστευτο; Τόλμησαν να κερδίσουν τον αήττητο. Αμέσως οι «θεσμοί» του ποδοσφαίρου λειτούργησαν άψογα και ανακάλυψαν ότι είχαν βγάλει κατά λάθος δελτίο σ’ έναν παίκτη που έπαιζε με τους κακούς. Ότι έβγαλαν το δελτίο οι ίδιοι δεν είχε καμία σημασία.   Έτρεχαν οι παράγοντες της αλήτικης ομάδας να δικαιωθούν, μπορεί ακόμη να τρέχουν δεν ξέρω. Στα παραμύθια όλα γίνονται κι ενίοτε μοιάζουν αληθινά.

Any way είδε ότι πάλι έβγαινε ψηλότερα στη βαθμολογία η ανάγωγη ομάδα, από την δικιά του και έβαλε του «θεσμούς» να ψάξουν μήπως υπάρχει καμιά παρατυπία που να ευνόησε τους αλήτες. Και τσουπ βγήκε το σκάνδαλο. Είχε κάνει λέει πλαστογραφία ένας πιτσιρίκος για να παίξει στην ομάδα αλλά τελικά δεν έπαιξε. Πήγε ο καημένος στο δικαστήριο και ομολόγησε ότι  έκανε το έκανε μόνος του και η κακιά ομάδα δεν είχε καμία σχέση.  «Όχι , αυτά δεν γίνονται»  είπαν οι «θεσμοί» και τιμώρησαν τους αλητήριους που κέρδιζαν θέση στην Ευρώπη, με -6 βαθμούς.

Γιατί σου λέει ο «θεσμικός» «με -6 που να φτάσει τους άλλους, που έχουν ομαδάρες και έκαναν μεταγραφάρες». Παίζεται που λέτε το πρωτάθλημα και προς το τέλος κάτι περίεργοι κουτόφραγκοι από τας Ευρώπας , εξέτασαν την υπόθεση και βγάλανε το πόρισμα ότι κακώς τιμωρήθηκαν οι ανάγωγοι και δεν ισχύει η ποινή. «Σκαρφαλώνει» η τιμωρημένη ομάδα βαθμολογικά, μπαίνει στα play ofs και σε μια μαγική βραδιά κάνει μια ανατροπή που ανάλογη δεν είχε δει το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας.

Χάνει η ομάδα του κυριούλη, γιατί μετά από τόσα χρόνια μεγάλωσε, δεν βγαίνει Ευρώπη και οι οπαδοί της παίρνουν τους παίκτες στο κυνήγι. Πέσανε κάτι ψιλές, εκσφενδονίστηκαν κάτι γαλακτοκομικά προϊόντα, έπεσε γιούχα μεγάλη και ο κυριούλης θορυβήθηκε. Είχε να ανοίξει κι ένα καινούριο μαγαζί τον επόμενο χρόνο και τον πήγε τρεις και μία μην πάει άπατο. Τι να κάνει; απευθύνθηκε πάλι στους «θεσμούς». Χρόνια φιλίας πλέον με τους ανθρώπους εκεί , όλο και κάποιος θα βοηθούσε. Και εγένετο θαύμα. Βρέθηκε ποδοσφαιριστής που έπαιζε στην ομάδα ίσα με δέκα και βάλε χρόνια αλλά η ομάδα δεν το ήξερε και τον χρωστούσαν λεφτά οι αλήτες.

Σκάνδαλο αναφώνησαν οι πάντες και έτρεξαν να γράψουν τα πρωτοσέλιδα για την μεγάλη αδικία που πήγε να γίνει εις βάρος της ομάδας του κυριούλη. Η ανατροπή ήταν πολύ βαριά για να τη χωνέψει η ομάδα του και έπρεπε να βρεθεί τρόπος να σωθεί έστω και την τελευταία στιγμή.

Το αίσιο τέλος της υπόθεσης για τον κυριούλη δεν ήρθε ποτέ. Το παραμύθι τελείωσε με τους ανάγωγους να κερδίζουν και να προσπερνάνε για ακόμα μία χρονιά την ομάδα του και να πανηγυρίζουν όχι γιατί τον κέρδισαν αλλά γιατί ότι κέρδισαν το έκαναν μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό πονάει περισσότερο.

 

 

To Top