slideshow-2

Όταν Ρόσι σκόραρε στο Χαριλάου και μετά υποκλίθηκε στον Άρη (video)

Τον χαμό του σπουδαίου Πάολο Ρόσι πενθεί το Ιταλικό (και όχι μόνο) ποδόσφαιρο, με τον θρύλο των «ατζούρι» να φεύγει σε ηλικία 64 ετών. O Ρόσι ήταν μέλος της αήττητης ομάδας της Περούτζια που υποκλίθηκε στον Άρη, στο μεγαλύτερο για πολλά χρόνια έπος του κιτρινόμαυρου συλλόγου.

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Νοεμβρίου 1979 όταν ο Άρης «σόκαρε» την ποδοσφαιρική Ευρώπη με το επιβλητικό πέρασμά του από την έδρα της αήττητης επί δυο χρόνια (!) Περούτζια και το εμφατικό 0-3.

Αναμφίβολα επρόκειτο για έναν σπουδαίο θρίαμβο, καθώς μέσα στην Ιταλία οι «κίτρινοι» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον 3ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ παρότι θεωρούταν το απόλυτο αουτσάιντερ. Ήταν επίσης μία από τις πιο πειστικές εμφανίσεις ελληνικής ομάδας στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τότε, η ομάδα του Πέπε Σασία είχε αναδειχθεί ισόπαλη (1-1) στον πρώτο αγώνα στο γήπεδο Χαριλάου, ουσιαστικά «μηδενίστηκαν» οι πιθανότητες πρόκρισής της ενόψει του δεύτερου αγώνα στην Ιταλία, εκεί έμελε να γραφτεί όμως μία από τις χρυσές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ρόσι ήταν αυτός που είχε σκοράρει στο Χαριλάου (0-1) για να ισοφαρίσει ο Σεμερτζίδης.

Στην ρεβάνς μετά τα πρώτα 18 λεπτά, ο Άρης είχε προβάδισμα δύο τερμάτων έπειτα από το γκολ του Ντίνου Κούη στο 8ο λεπτό και την απίστευτη εκτέλεση του Σεμερτζίδη στο 18ο λεπτό. Η Περούτζια του σπουδαίου Πάολο Ρόσι δεν κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ, ο Άρης δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα και ο Ζήνδρος έβαλε με καλλιτεχνικό τρόπο τη σφραγίδα του στο «έπος της Περούτζια». Χόρεψε όλη την ιταλική άμυνα και με αριστοτεχνική εκτέλεση έγραψε το τελικό 0-3.

To Top