ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όταν στην Ελλάδα είχαμε ξένους διαιτητές

Μία πρόταση που συχνά ακούγεται για να λυθεί το πολυσυζητημένο πρόβλημα της διαιτησίας στην Ελλάδα, κάποτε ήταν πραγματικότητα. Όπως θα διαβάσετε όμως παρακάτω δεν είχε πάντα τα ιδανικά αποτελέσματα…

Ο αγώνας ανάμεσα στην Βέροια και τη ΑΕΚ έληξε ισόπαλος 0-0, αποτέλεσμα που δεν βόλευε καμία από τις δύο ομάδες. Η δε ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την λευκή ισοπαλία που έφερε την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στις Σέρρες και η διαφορά τους διατηρήθηκε στους 4 βαθμούς. Η δε Βέροια, παρέμεινε τρίτη από το τέλος, μία θέση πιο πάνω και με ένα βαθμό περισσότερο από τον Βύζαντα και τα Τρίκαλα, οι οποίοι θα υποβιβάζονταν αν τελείωνε το πρωτάθλημα εκείνη τη στιγμή. Και ήταν απογοητευμένη η Βέροια με το 0-0 όχι μόνο επειδή διατήρησε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και επειδή είχε παράπονα από τη διαιτησία του Γερμανού διαιτητή, ονόματι Λιντ. Δύο ήταν οι φάσεις που προκάλεσαν διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και διάφορα κωμικοτραγικά γεγονότα, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις της εποχής.

Πρώτα στο 52′, όταν ο Κώστας Κεφαλίδης της Βέροιας (διότι υπήρχε και ο Γιώργος Κεφαλίδης της ΑΕΚ), ανατράπηκε από τον Τάσο Βασιλείου στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής, ο οποίος βρισκόταν μακριά από τη φάση, καταλόγισε πέναλτι, αλλά όταν πλησίασε, συμπέρανε ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής και, υπό την πίεση και των παικτών της «Ένωσης» που διαμαρτύρονταν, άλλαξε την απόφασή του δίνοντας έμμεσο φάουλ! Η δεύτερη επίμαχη φάση σημειώθηκε στο 56′. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Στέλιος Σεραφείδης πραγματοποίησε έξοδο, αλλά μαζί του πήδησε και ο Ζήσης Μήττας της Βέροιας, ο οποίος του έκλεψε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Ο Λιντ έδειξε σέντρα, οι οπαδοί των γηπεδούχων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για το γκολ, αλλά ο Αθηναίος επόπτης Λουρής έμεινε στη θέση του. Όπως έκανε γνωστό στον Γερμανό, ο Μήττας ήταν οφσάιντ, ενώ είχε κάνει και φάουλ στον Σεραφείδη.

To Top