ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν το Αλεξάνδρειο έγινε… αρένα από προκλητικούς Τούρκους λίγο πριν το έπος της Προύσας! (video)

Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια, Αλεξάντερ και Αγγελίδης είχαν μετατρέψει το παρκέ του Αλεξάνδρειου σε αρένα, διακόπτοντας το παιχνίδι Άρης-Μπεσίκτας.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς από τον Άρη το 1997 ήταν κάπως… επεισοδιακή. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα όσα έγιναν στον τελικό με την Τόφας, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης σήκωσε την κούπα μέσα στην Πούρσα, σε ένα γήπεδο μόνο με Έλληνες λόγω της εκκένωσης που είχε προηγηθεί… Εκείνη η παρέας του Λιαδέλη, του Ορτίθ, και του Μπόνι, είχε σημαδευτεί και από ένα άλλο παιχνίδι που είχε γίνει… ροντέο. Τυχαία και αυτό ήταν με μία τουρκική ομάδα, την Μπεσίκτας.

Πριν από 18 χρόνια λοιπόν ο Άρης την υποδεχόταν στο Αλεξάνδρειο για το Κύπελλο Κόρατς… Το πρώτο ημίχρονο έχει τελειώσει με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 38-26, όμως στην ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι εκφράζουν τα έντονα παράπονά τους για ένα πανό που υπάρχει στις εξέδρες που έγραφε: «Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη». Απειλώντας μάλιστα πως δεν θα παίξουν το δεύτερο μισό του ματς, αν δεν κατέβει…

Το παιχνίδι άρχισε με μικρή καθυστέρηση… Ωστόσο τα… χειρότερα δεν είχαν έρθει, καθώς ο αγώνας δεν έμελλε να τελειώσει στο γήπεδο της Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα και ενώ το σκορ ήταν 40-31 υπέρ του Άρη, ο Αλεξάντερ χτυπάει τον Αγγελίδη, εκείνος απαντάει, με τον παίκτη της Μπεσίκτας να κάνει μία επίδειξη των ικανοτήτων του στην πάλη…

Το έγινε μπορείτε να το δείτε στο video που ακολουθεί… Για την ιστορία, ο Άρης απέφυγε την τιμωρία, το παιχνίδι επαναλήφθηκε χωρίς του Αγγελίδη και Αλεξάντερ στη Νέα Σμύρνη, κεκλεισμένων των θυρών, με τον Άρη να κερδίζει 77-64 και να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Πηγή: gazzetta.gr

To Top