Όταν Χριστούγεννα κρίνονταν το πρωτάθλημα σε ματς Άρης-ΠΑΟΚ

Όταν Χριστούγεννα κρίνονταν το πρωτάθλημα σε ματς Άρης-ΠΑΟΚ… Την δεκαετία του ’50 διεξάγονταν οι αγώνες για το Κύπελλο Χριστουγέννων στην Θεσσαλονίκη…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Τα Χριστούγεννα του ’57 οι ομάδες βρέθηκαν στα γήπεδα, ο Απόλλων Καλαμαριάς ήταν «οριστικώς πρωταθλητής» και έπαιρνε το εισιτήριο μαζί με τον δεύτερο Ηρακλή για τους τελικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ Άρης και ΠΑΟΚ ισοβαθμούσαν στην 3η θέση και θα έπαιζαν αγώνα μπαράζ για το ποια ομάδα θα τερμάτιζε τρίτη στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης.

Ένα χρόνο αργότερα, Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, οι δύο «αιώνιοι» της πόλης βρέθηκαν αντιμέτωποι σ’ ένα ματς που έκρινε τον πρωταθλητή. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 2-1 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Απόλλων – Ηρακλής (1-1) ο τίτλος κατέληξε στον Άρη.

Ήταν τα τελευταία Χριστούγεννα που η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη έβλεπε τις ομάδες της να μονομαχούν για τον τοπικό τίτλο. Από το ’59 και μετά αρχίζει η ενιαία Α’ Εθνική Κατηγορία και έπρεπε να φτάσουμε στα πρώτα Χριστούγεννα της… Χούντας, το 1967, για να συναντήσουμε τις ελληνικές ομάδες στα γήπεδα. Στις 24 Δεκεμβρίου οι ομάδες «είπαν» κάλαντα στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής.

To Top