«Ό,τι κι αν αποφασίσει η ΕΠΟ, ένα έχει σημασία…», ο Γιάννης Ιωαννίδης αρθρογραφεί στο PRESSARIS

O Άρης δεν κατάφερε στα γήπεδα της Γ΄εθνικής να κερδίσει αυτό που όλη η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια θεωρούσε αυτονόητο, την άνοδο και ο Γιάννης Ιωαννίδης* αρθρογραφεί στο PRESSARIS.

“Η νομιμότητα τηρείται στις κανονικές χώρες. Όταν, όμως, ζεις στη μπανανία υποχρεούσαι να πιέζεις για να εφαρμοστεί το αυτονόητο. Θετικοί οιωνοί υπάρχουν, όπως και ‘περί δικαίου αίσθημα’. Παρόλα αυτά, αν δεν το δεις καθαρογραμμένο…δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα!

Η συμμετοχή στη Football League είναι μονόδρομος, αλλά όχι πανάκεια. Ο γίγαντας ‘εν υπνώσει’ δε θα ξυπνήσει ποτέ, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία που τον μετέτρεψε σε ζόμπι. Είναι τραγικό, αλλά ακόμα υπάρχουν Αρειανοί που ελπίζουν στη ΄στραβή’ για να αισθανθούν δικαιωμένοι (επειδή πέρυσι σήκωσαν το λάβαρο εναντίον της Γ΄ Εθνικής).

Θεωρώ, λοιπόν, σκόπιμο να δοθούν ορισμένες απαντήσεις ανεξαρτήτως απόφασης της ΕΠΟ. Διότι τα γεγονότα που οδήγησαν στη σημερινή ‘τραγωδία’ είναι συγκεκριμένα και δεν αλλάζουν. Η γνώση της ιστορίας είναι, άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος αποφυγής λαθών στο μέλλον.

Μπορούσε να παίξει ο Άρης στη Football League;

Μάιος-Ιούνιος 2014: Στις 26/5, ο Γιώτας δήλωνε: «Υπάρχει εταιρία που προτίθεται να βάλει μέχρι 2.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ Άρης».

Στις 5/6, ο Στεφανίδης καθησύχαζε: «Έχουμε πλάνο που θα φέρει έσοδα! Ο Άρης μπορεί να είναι βιώσιμος στη Β΄εθνική!».

Στις 27/6, ο κόσμος ψήφισε στη Λέσχη και το αποτέλεσμα ήταν 365 «ναι» στη Β΄εθνική, 282 «ναι» στη Γ΄ εθνική.

Ιούλιος-Αύγουστος 2014: Στις 4/7, ο Φουρλίγκας τοποθετείται: : «Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε 3,5 εκατ. ευρώ έσοδα και θα το δείτε».

Στις 29/7, ο Κώνστας διαβεβαιώνει: «Εχω εγγυημένα τα 2.500.000 ευρώ – Υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής».

Στις 8/8, ο Παπαγεωργίου ‘βγαίνει μπροστά’: «Δεν θα υπογράψω την θανατική καταδίκη του 100χρονου Άρη, δεν ενδίδω σε εκβιασμούς! Μια η απόφαση: Β΄ εθνική».

Αναμφίβολα, δόθηκε ‘λαϊκή νομιμοποίηση’ και άπλετος χρόνος στους λαλίστατους παράγοντες για να κρατήσουν τον Άρη στη Football League. Κανένας, όμως, δε μετουσίωσε τις βαρύγδουπες εξαγγελίες σε πράξη. Ούτε βιώσιμο business plan κατατέθηκε, ούτε χορηγοί βρέθηκαν, ούτε αξιόχρεος επενδυτής για να ‘τρέξει’ το άρθρο 106ια.

Φτάσαμε στο σημείο να συγκαταλεγόμαστε επισήμως στους πίνακες της Football League, αλλά να μην έχουμε budget και roster ούτε για τη Γ΄ Εθνική! Τα γεγονότα, λοιπόν, απέδειξαν πως ήταν αδύνατον για το σωματείο να ακολουθήσει άλλο δρόμο…

Γιατί χάθηκε η πρώτη θέση;

1ος λόγος:  Έλλειψη χρόνου για στελέχωση roster, λόγω της καλοκαιρινής ‘εγκληματικής’ καθυστέρησης. Η ομάδα ‘στήθηκε’ σε λίγες μέρες από τη διοίκηση Γαλανού και, μοιραία, ξεκίνησε το πρωτάθλημα ανέτοιμη.

2ος λόγος: Οι φιλοσοφικές διαφωνίες Γαλανού – Καλαϊτζίδη εξελίχθηκαν σε προστριβές, διαταράσσοντας την ομοιογένεια του αγωνιστικού τμήματος. Από ένα σημείο και μετά, αμφότεροι φέρεται να έδιναν περισσότερη σημασία στην αποδόμηση του ‘εσωτερικού αντιπάλου’ παρά στο συμφέρον της ομάδας.

3ος λόγος: Η αντικατάσταση Κάμπος σε μία περίοδο που η ομάδα έδειχνε να βρίσκει αγωνιστική ταυτότητα και χημεία μεταξύ προπονητή – ποδοσφαιριστών.

4ος λόγος: Η ήττα από τη βαθμολογικά αδιάφορη Δράμα! Εκεί τελείωσαν όλα, με ευθύνη όσων δεν λειτούργησαν καθ’ εικόνα και ομοίωση των ‘συναδέλφων’ τους στον Πανσερραϊκό…

 Τα ίδια και στη Football League;

Έστω ότι τηρείται η νομιμότητα και ο Άρης προβιβάζεται σήμερα. Τι θα γίνει από αύριο; Πάλι ο κόσμος χωρισμένος σε στρατόπεδα; Πάλι προπαγάνδα και ψέμματα; Πάλι λάσπη σε οποιον διαφοροποιείται από τον κατευθυνόμενο όχλο; Πώς διάολο θα πορευτεί το σωματείο;

Προαναφέρθηκαν κάποια από τα λάθη που εκτροχίασαν τον Άρη από το φετινό στόχο. Έχουμε διάθεση να διορθώσουμε τη νοοτροπία που τα προκάλεσε ή θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε αγκαλιά με την εσωστρέφεια και τη μεγαλομανία;

Θα ακολουθήσουμε το δρόμο της σύνεσης και της λογικής ή θα ψάχνουμε Ριμπολόβλεφ και καπετάνιους σε μαγικά νησιά;

Οι εποχές αλλάξανε. Τα ‘γωνιακά μαγαζιά’ στην Τσιμισκή είναι, πλέον, ξενοίκιαστα. Η βλαχοελληνική νεοπλουτίστικη νοοτροπία χρεοκόπησε, μαζί με όσους την πρέσβευαν. Αν δεν το κατανοήσουμε, θα ζήσουμε το ίδιο έργο σε επανάληψη…

 Ένα έχει σημασία…

Οι στόχοι κατακτώνται βήμα προς βήμα, με υπομονή και ενότητα. Μόνο με το «Άρης είσαι» δεν πας πουθενά. Χρειάζεται χρήμα, αγωνιστικό πλάνο, τεχνογνωσία για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και ‘διασυνδέσεις’ για την προστασία των συμφερόντων της ομάδας. Για να συμβούν όλα αυτά, επιβάλλεται να ξεκινήσει τάχιστα το χτίσιμο του Άρη για το πρωτάθλημα της Football League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016!

Μη με ρωτήσετε με ποιον… Αυτό, ακριβώς, είναι που έχει σημασία: Να αλλάξουμε νοοτροπία, ποδοσφαιρική φιλοσοφία και να προετοιμάσουμε (ως οργανισμός) την επόμενη μέρα πριν ξημερώσει. Θα είναι ‘έγκλημα’ αν ξαναχαθεί χρόνος, όπως έγινε πέρυσι. Αν γίνει σωστός προγραμματισμός από νωρίς,  τέτοια εποχή του χρόνου θα επιστρέψουμε στη Super League!

Μόνο αυτό έχει σημασία…”

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αρθρογραφεί στο overlap.gr

To Top