ΑΠΟΨΕΙΣ

Όχι ακόμα μια χρονιά αγωνίας και ανησυχίας… Αντέχει ο κόσμος;

Μετά την ήττα από τον Ιωνικό Νικαίας η ανησυχία και το αίσθημα της παρατεταμένης αγωνίας επέστρεψε στον κόσμο του Άρη.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

«Ενός κακού μύρια έπονται» αναφέρει η γνωστή αρχαιοελληνική φράση του Σοφοκλή, που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στον Άρη. Το… κακό ήταν η αργοπορημένη στελέχωση του ρόστερ, απόρροια της καθυστερημένης λύσης των ban που ταλαιπώρησαν τον σύλλογο. Τα… μύρια είναι οι τραυματισμοί, πρώτα του Μποχωρίδη κι έπειτα του Μόρις, που άφησαν την ομάδα γυμνή σε επίπεδο αθλητικότητας και όχι μόνο και τώρα οι ήττες. Νωρίτερα και πριν την έναρξη της σεζόν είχε παρουσιαστεί πρόβλημα και με τον Γκάγκιτς…

Τι άλλο μπορεί να βρει τον Άρη; Άγνωστο. Όμως είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται χωρίς τους δύο πιο αθλητικούς του παίκτες -ο Μόρις κατά δήλωση του Σούλη Μαρκόπουλου θα απουσιάσει τουλάχιστον 15 μέρες ακόμα-  και πρέπει κάτι να αλλάξει. Να ενισχυθεί με παίκτη ή παίκτες, να αντικαταστήσει κάποιον και κατ’ ανάγκη, αν χρειαστεί, να «θυσιάσει» κάποιον από τους ξένους του.

Η πρόθεση για την αντικατάσταση του Τάλτον δεν έπαψε ξαφνικά λόγω της μίας (σχετικά) καλής εμφάνισης του Αμερικανού κόντρα στον Ιωνικό. Αν και κέρδισε ενδεχομένως λίγο χρόνο.

Όσον αφορά το πρόσωπο που ενδεχομένως να χρειαστεί να «θυσιαστεί», τη δεδομένη χρονική στιγμή λογικά είναι ο Γκάγκιτς, ο οποίος είναι ίδια «κοψιά» με τον Ντραγκίτσεβιτς. Μόνο που ο δεύτερος είναι πιο ποιοτικός και προς το παρόν προσφέρει περισσότερα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Γκάγκιτς δεν βοηθάει. Τουναντίον. Απλά, ο Άρης έχει άμεση ανάγκη (και) από έναν αθλητικό και ποιοτικό ψηλό.

Η αλλαγή ή οι αλλαγές στο ρόστερ θεωρούνται επιβεβλημένες αν ο Άρης θέλει να ισορροπήσει μετά τις ατυχίες με Μποχωρίδη και Μόρις. Γιατί αν δεν διαφοροποιηθεί σε πρόσωπα, τότε η εικόνα της ομάδας, κυρίως αμυντικά, θα παραμείνει η ίδια. Και σίγουρα ο κόσμος δεν μπορεί θέλει να αντέξει ακόμα μία χρονιά, βλέποντας τον Άρη να παλεύει για έναν στόχο που οι πιο «παλιοί» δε θα μπορούσαν καν να φανταστούν και οι πιο «νέοι» προσπαθούν απλά να αντιμετωπίσουν την σκληρή αλήθεια.

Το χειρότερο είναι ότι πρόκειται για μια αγωνιστική κατάσταση, προερχόμενη από την κακοδιαχείριση της διοίκησης Λάσκαρη, που τείνει να παγιωθεί. Ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και δείχνει πως και φέτος (με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα) θα συνεχίσει να ακολουθεί την ομάδα.

Ο Άρης μετράει μία νίκη και τρεις ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να έχει το αντίστροφο ρεκόρ. Κι όμως η ατυχία και η καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού τον έχει φέρει ξανά σε ένα δύσκολο και ανηφορικό μονοπάτι. Όχι πως ήταν στρωμένο με… ροδοπέταλα, αλλά άπαντες ήλπιζαν σε μια πιο «άνετη» χρονιά, που όπως διαφαίνεται θα είναι και πάλι δύσκολή.

Και επειδή ο κόσμος του Άρη, καλώς ή κακώς, έχει μάθει στα δύσκολα τα τελευταία χρόνια θα αντέξει ό,τι και να συμβεί. Και θα είναι πάλι εκεί γιατί έτσι έχει μάθει. Να αντέχει, να στηρίζει, να ελπίζει…

To Top