“Όχι” από Υπουργείο Οικονομικών στην ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη των ΠΑΕ

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν συναίνεσε στην τροπολογία για την ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ και επιλέχθηκε απλώς να δοθεί ένας μήνας διορία σε όλες τις ομάδες για να καταθέσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από το “soccerplus.gr” “στελέχη της κυβέρνησης είχαν ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε ρύθμιση των οικονομικών των ΠΑΕ, ώστε να βοηθήσει να πάρουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να μην έχουν πρόβλημα με την ΕΕΑ.

Τελικά η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα δεν ήταν για την ρύθμιση χρεών, αλλά έδινε παράταση ενός μήνα στις ΠΑΕ για να καταθέσουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Η αλλαγή πλεύσης οφείλεται στο ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν συναίνεσε τελικά στην τροπολογία για ρύθμιση χρεών στις ΠΑΕ, επειδή δεν ήθελε να προκαλέσει την κοινή γνώμη σε μια περίοδο που παίρνονται μέτρα κατά της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων.

Έτσι, επιλέχθηκε να δοθεί με τροπολογία διορία ενός μήνα μετά από συμφωνία του Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πάντως, τροπολογία ρύθμισης χρεών των ΠΑΕ δεν θα υπάρξει”.

 

To Top