«Όχι στον διχασμό, ναι στην συσπείρωση»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έστειλε το μήνυμα στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ενιαίου Άρη. «Όχι στον διχασμό, ναι στην ενότητα». Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης μια μέρα μετά τοποθετήθηκε στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου για όλα τα θέματα που αφορούν την κιτρινόμαυρη οικογένεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ετήσια κοπή πίτας του ενιαίου Άρη: «Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο στα πλαίσια της νέας χρονιάς για να καταδείξει ότι ο Άρης υπάρχει σαν σύλλογος, λειτουργεί, ότι όλες οι διοικήσεις δουλεύουν για τη λύση των προβλημάτων και για να βραβεύσουμε κάποιους αθλητές, που έχουν κατακτήσει πανελλήνιο πρωτάθλημα και αυτοί είναι ουκ ολίγοι».

Για την παρουσία πολλών νέων παιδιών στην εκδήλωση: «Τις δύσκολες στιγμές που περνάμε τουλάχιστον εμείς σαν ερασιτέχνης Άρης, αυτό που μας οδηγεί σε μία διέξοδο είναι η δουλειά στις ακαδημίες, τα ερασιτεχνικά τμήματα, η κυψέλη που λέγεται Άρης, η δουλειά που γίνεται συντεταγμένα από προπονητές, αθλητές, εφόρους και όλους τους ανθρώπους που είναι στα τμήματα. Επειδή είμαστε ΑΡΗΣ σε όλα τα αθλήματα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.500 παιδιά που φορούν τη φανέλα του Άρη λίγοι από αυτούς θα πρωταγωνιστήσουν, οι υπόλοιποι όμως ακολουθούν κάποια πλαίσια που όλοι θα θέλαμε σαν κοινωνία να προχωρήσουν αυτοί οι νέοι αθλητές».

Για τη στάση του κόσμου: «Δυστυχώς όταν υπάρχουν προβλήματα δεν θα πρέπει ο κόσμος του Άρη να διαιρείται. Το βλέπουμε αυτό στη σύγχρονη ιστορία του Άρη. Όταν ο Άρης έχανε ένα τίτλο ή έναν τελικό αντί για συσπείρωση υπήρχε διχόνοια. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε, γιατί μπορεί να υπάρχει μία διάθεση να καταδεικνύουμε τα κακώς κείμενα αλλά δεν θα πρέπει να διχάζεται ο κόσμος, να μπαίνει η αμφιβολία. Θα πρέπει σίγουρα να υπάρχει κρίση αλλά θα πρέπει ο κόσμος του Άρης να μην διχάζεται. Θα πρέπει να είναι ενωμένος, να στηρίζει την ομάδα, να έχει εμπιστοσύνη στα όργανα του συλλόγου, όπως η λέσχη, η γενική συνέλευση του ΑΣ και αυτό που θα πρέπει να δούμε στις δύσκολες στιγμές είναι να διορθωθούν κάποια πράγματα, να υπάρχουν λύσεις ώστε ο Άρης να μπορεί να ξεφύγει, να είναι ανταγωνιστικός και αν ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Για την ομάδα βόλεϊ: «Στο βόλεϊ οφείλουμε να δώσουμε κάποια εξήγηση στον κόσμο. Δεν θέλαμε να μιλήσουμε εσκεμμένα. Θέλαμε να στηρίξουμε την ομάδα και να την προστατεύσουμε. Ο κόσμος του Άρη θα πρέπει να ενημερωθεί για ό,τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Να μην ξεχνάμε ότι πριν από πέντε χρόνια ο Άρης ήταν στην Α2 είχε πολλά χρέη, που έπρεπε να διακανονιστούν όπως και έγινε. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε αυτή την ομάδα, να της δώσουμε ώθηση και να έχει αγωνιστικές διακρίσεις. Ο σύλλογος έκανε προσπάθειες να στηρίξει το τμήμα και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Δεν μπορεί ένας ερασιτέχνης σύλλογος να κρατάει ένα επαγγελματικό τμήμα. Παρ’ όλα αυτά τα καταφέραμε και είχαμε μία αξιοπρεπή πορεία».

Για τα μεγάλα προβλήματα είπε:
«Την τελευταία χρονιά υπάρχουν πολλά προβλήματα, μία τεράστια μείωση εσόδων, μία μείωση χορηγιών, που οδηγεί στο πρόβλημα ύπαρξης μετρητών για να στηριχτεί και να προχωρήσει η ομάδα. Παρά τα προβλήματα φέτος η ομάδα έκανε ένα μικρό μπάτζετ με τα περισσότερα χρήματα να προέρχονται από την κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ. Το καλοκαίρι ήμασταν αισιόδοξοι έτσι όπως στήθηκε η ομάδα και με δεδομένη την πρώτη των υπολοίπων ομάδων πιστεύαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μία θέση στην Ευρώπη. Υπήρχαν όμως από την αρχή τραυματισμοί και όταν ο Μπαρούτοφ, ο πιο καλός και ο πιο ακριβός μας παίκτης έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού για 50 μέρες δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα για το πώς θα βρει μία αγωνιστική διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα. Και κάποιοι άλλοι τραυματισμοί μας δημιούργησαν το πρόβλημα της μη καλής αγωνιστικής».

Μένοντας στο τμήμα βόλεϊ παραδέχθηκε ότι: «Παράλληλα κάποιοι αθλητές που ανδρώθηκαν στον Άρη είτε βαρέθηκαν, είτε δεν υπήρχε πλέον χημεία, είτε είχαν οικονομικό πρόβλημα, δεν μπόρεσαν να δουλέψουν στις προπονήσεις όπως έπρεπε και καταλήξαμε ότι αυτοί οι παίκτες έπρεπε να φύγουν για να βρει η ομάδα το δρόμος της ώστε να μην έχει πρόβλημα υποβιβασμού και να οδεύσει προς μία καλύτερη κατεύθυνση κάτι που γίνεται. Ρισκάραμε πάρα πολύ με το νέο προπονητή και με το να αλλάζεις το 70-80% στα μέσα της σεζόν αλλά η ομάδα τα κατάφερε και μας δικαιώνει με την αγωνιστική της παρουσία. Θέλω να πιστεύω ότι ο στόχος είναι στα πλέι οφ και γιατί όχι στην πεντάδα».

Η επόμενη μέρα: «Η ομάδα βγάζει πλέον μία υγεία. Αυτό ξεκινάει πάντα από τις προπονήσεις. Ένα αποτέλεσμα έχει να κάνει από το τι γίνεται όλη την εβδομάδα στην προπόνηση. Όταν γίνεται σωστή δουλειά στην προπόνηση, όταν υπάρχει ηρεμία, όταν ο προπονητής δουλεύει απερίσπαστα θα έρθει και το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν μπορεί να είναι πάντα θετικό. Και το αρνητικό αποτέλεσμα όμως να έρθει θα γίνει η αυτοκριτική και οι ανάλογες κινήσεις για να διορθωθούν κάποια πράγματα. Πιστεύουμε πως με σωστές και έξυπνες κινήσεις γιατί όχι να μην χτυπήσει έναν τίτλο. Λεφτά δεν υπάρχουν σε καμία ομάδα πλέον άρα αυτός που θα μπορέσει να ‘δέσει’ κάποιους νέους με κάποιους έμπειρους παίκτες θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει».

Για το παιχνίδι γυναικείου ποδοσφαίρου Ελλάδα-Βοσνία στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Την επόμενη Τετάρτη υπάρχει επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βοσνία. Η ΕΠΟ μας έκανε την πρόταση να το φιλοξενήσουμε και δεχτήκαμε. Η είσοδος είναι μόνο με προσκλήσεις. Όποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να έρθει στα γραφεία του συλλόγου και να προμηθευτεί προσκλήσεις για το παιχνίδι που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στις 15.00».

Για τη συνέντευξη Τύπου που θα γίνει: «Θα γίνει εντός των ημερών και μία συνέντευξη Τύπου από τον Ερασιτέχνη Άρης, γιατί εκτός από τα αγωνιστικά υπάρχουν θέματα και διοικητικά που μας απασχολούν στην ΠΑΕ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ο ΑΣ έχει το 33% των μετοχών και είναι ιδιοκτήτης του γηπέδου. Αναμένουμε άμεσα τις εξελίξεις και στην ΚΑΕ γιατί το μπάσκετ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει αρκετά προβλήματα. Περιμένουμε τους μετόχους να πάρουν αποφάσεις και θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια για το καλό του τμήματος».

To Top