ΜΠΑΣΚΕΤ

Ύμνοι Σολοθάμπαλ: “Γκάλης, Γιαννάκης ζευγάρι από την στρατόσφαιρα! Κόλαση το Παλέ”! (photo)

Ο Ιγνάθιο Σολοθάμπαλ, μια από τις κορυφαίες μορφές του Ισπανικού μπάσκετ και ειδικότερα της Μπαρτσελόνα, υμνεί ακόμη και σήμερα τον Άρη του Γκάλη και του Γιαννάκη, ανασύροντας από το παρελθόν τις επικές μονομαχίες, ενώ δεν ξεχνάει την καυτή ατμόσφαιρα του Παλέ!

O 62χρονος Ισπανός έχοντας το ρεκόρ να αγωνιστεί μόνο στην Μπαρτσελόνα από το 1975 μέχρι το 1992 με 19 τίτλους (!), από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ όλων των εποχών με αμέτρητες συμμετοχές στην Εθνική Ισπανίας και δυο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς (1984) και στο Ευρωμπάσκετ (1983), παραμένει σήμερα στέλεχος της Μπάρτσα και της Καταλανικής ομοσπονδίας, ενώ ασχολείται και τηλεσχολιαστής στο κανάλι TV3.

Σήμερα σε μεγάλη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε με αφορμή και τον… εγκλεισμό στο σπίτι λόγω του ιού, ρωτήθηκε και για το Παλέ (!) και την Θεσσαλονίκη, απονέμοντας… ύμνους στο δίδυμο Γκάλη-Γιαννάκη και μιλώντας για κολασμένη ατμόσφαιρα στο Παλέ.

“Πώς ήταν για σας να παίζετε στη Θεσσαλονίκη; Μερικοί από εμάς θυμούνται τι γινόταν στις κερκίδες” ήταν η ερώτηση με τον Σολοθάμπαλ να απαντάει: “Ήταν μια πολύ πολύπλοκη κατάσταση. Υπήρχε μια κολασμένη ατμόσφαιρα, καρέκλες να σου πετούν, νομίσματα που έπεφταν στο κεφάλι σου… Αλλά πρέπει να πω ότι σχεδόν πάντα κερδίζαμε στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης ήταν μια ομάδα υψηλού επιπέδου, με το ζευγάρι Γκάλη-Γιαννάκη να είναι από την… στρατόσφαιρα”.

Στην εύλογη ερώτηση “πώς αντιμετωπίσατε την εξουδετέρωση των Γκάλη, Γιαννάκη” είπε: “Δεν ήταν εύκολο να παίξεις άμυνα τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Ήταν δύο παίκτες με μεγάλη ατομική τεχνική και με καλή ορατότητα του παιχνιδιού, “διάβαζαν” το παιχνίδι. Ήταν θέμα της προσπάθειας να μην πάρουν την μπάλα…”.

 

To Top