ΑΠΟΨΕΙΣ

Ώρα για αλλαγή σελίδας: Τόπο στα… νιάτα, εμπιστοσύνη και επένδυση στα νέα παιδιά!

Μπορεί η φετινή σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι τελευταίοι αγώνες από την ομάδα καταδεικνύουν πως άπαντες κοιτούν… την επόμενη μέρα, όπου επιβάλλεται να υπάρξει αλλαγή σελίδας.

Μια μέρα που σαφώς δεν θα είναι εύκολη για την ΚΑΕ Άρης, όπως δεν υπήρξε καμία τέτοια μέρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα 250.000 ευρώ που εισέπραξαν οι «κιτρινόμαυροι», όπως και κάθε ΚΑΕ της Basket League, από τη φορολόγηση των κερδών των στοιχηματικών εταιρειών, είναι μια πολύ βαθιά οικονομική ανάσα για να τακτοποιηθούν παλιές και φετινές οφειλές.

Αυτό που πρωτίστως πρέπει να προχωρήσει η διοίκηση είναι η άρση του ban από τη FIBA με τον διακανονισμό των χρωστούμενων, ούτως ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν με ελεύθερες μεταγραφές από παντού, όπως κάνουν εξάλλου οι περισσότερες ομάδες στον κόσμο.

Μια σεζόν που ο Άρης θα πρέπει να γυρίσει σελίδα στο αγωνιστικό κομμάτι. Χρειάζεται ανανέωση στο ρόστερ και εμπιστοσύνη-επένδυση στα νέα του παιδιά και στον ελληνικό κορμό. Φλιώνης, Κουζέλογλου, Σλαφτσάκης, Σιδηροηλίας και Νετζήπογλου πρέπει να πάρουν περισσότερο χώρο και χρόνο -κερδίζοντάς τον φυσικά με σκληρή δουλειά στο γήπεδο- και με την πλαισίωση μερικών έμπειρων Ελλήνων και ξένων παικτών να δημιουργηθεί κάτι νέο, φρέσκο, που θα δώσει και μεγαλύτερο κίνητρο στον κόσμο για να ενισχύσει ακόμα πιο πολύ την ομάδα.

Αυτή η κατεύθυνση μάλιστα, με νέα παιδιά στο ρόστερ, βρίσκεται στα σπάργανα των ιδεών των ανθρώπων της ομάδας που αναζητούν κάτι διαφορετικό από τις δύο πιο πρόσφατες σεζόν. Σαφώς ένα τέτοιο πλάνο δεν προοικονομεί, ούτε εγγυάται την αγωνιστική επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, όμως είναι δεδομένο πως οι φίλοι του Άρη θέλουν να δουν, έστω και στο βάθος του τούνελ, να παρουσιαστεί ένα φωτεινό όραμα για τα επόμενα χρόνια.

To Top