Ώρα για πράξεις! Μόνο νίκη με την ΑΕΚ στην επιστροφή του λαού στο Παλέ!

Μια άλλη ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα (17.00) στο Αλεξάνδρειο ο Άρης σε σχέση με την ομάδα που απέκλεισε στο Κύπελλο Ελλάδας στο ξεκίνημα της χρονιάς. Η σημερινή αντίπαλος του Άρη μετρά τρεις σερί νίκες, έχει πολλά νέα πρόσωπα και οι κίτρινοι προέρχονται από τρεις σερί ήττες, είναι “πληγωμένοι” και ψάχνουν να βρουν έξοδο από την αγωνιστική κρίση.

Τις περισσότερες φορές τέτοια παιχνίδια βοηθούν τις ομάδες που παίζουν με την πλάτη στον τοίχο να βγουν από τα αδιέξοδά τους. Ο Άρης δεν βρίσκεται ακριβώς σε αδιέξοδο, αλλά σίγουρα σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο, τον οποίο προσπαθεί να αποφύγει, χωρίς προς το παρόν να μπορεί.

Σήμερα έχει άλλη μια ευκαιρία. Ο αντίπαλος είναι πολύ καλός. Οι προσθήκες των Καρλ Ίνγκλις, Τόμας Ντελινινκάιτις και Γιάννη Αθηναίου στο ρόστερ, η παρουσία του πολύπειρου Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο και η κατακόρυφη άνοδος του Ντούσαν Σάκοτα στο παρκέ έχουν αλλάξει επίπεδο την ΑΕΚ σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε τη χρονιά.

Ο Άρης και στο τελευταίο του παιχνίδι έδειξε μπερδεμένος, χωρίς ψυχολογία, με προβλήματα συνοχής σε άμυνα και επίθεση. Είναι συμπτώματα ομάδας που βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση, αλλά όσο κλισέ κι αν ακούγεται, την λύση έχουν μόνο οι παίκτες και το τεχνικό τιμ.

Οι κίτρινοι για να επιστρέψουν στις νίκες θα πρέπει να ματώσουν σήμερα στο Αλεξάνδρειο. Και θα πρέπει να το κάνουν κυρίως στα… μετόπισθεν, βρίσκοντας τρόπο να περιορίσουν την δράση των Ίνγκλις και Σάκοτα. Ερωτηματικό αποτελεί πώς θα είναι στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ ο Αθηναίου, σε κάθε περίπτωση είναι παίκτης που χρειάζεται προσοχή.

Επιθετικά η ομάδα του Πρίφτη χρειάζεται με κάθε τρόπο την σωστή παρουσία των Τόρεϊ Τόμας και Στέφεν Αντεγκμπόγιε, την σωστή διαχείριση του Λαμάρκους Ριντ και επίσης την παρουσία χωρίς πρόβλημα φάουλ του Ντρου Νέιμικ. Ο Σάσα Βεζένκοφ “ματσάρει” με τον Σάκοτα στην πιο ενδιαφέρουσα μονομαχία του ματς. Και σήμερα, όλα από την άμυνα θα κριθούν.

Ο Άρης πρέπει να θυμηθεί το ξεκίνημα της χρονιάς, την ενέργεια που είχε τότε και εγκλώβιζε τους αντιπάλους του, περιορίζοντας τους στους 60-65 πόντους. Αν έχει τέτοια επίδοση σήμερα αμυντικά, θα βρει τον τρόπο – και με την παρουσία του κόσμου που δίνει πάντα ώθηση – να σκοράρει έστω και έναν παραπάνω πόντο για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

To Top