ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ώρα για Clasico: Από τη Μαδρίτη στην Ασία και όλο τον κόσμο

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Μαδρίτη στρέφονται όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη σήμερα, Σάββατο (14:00), αφού Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ρίχνονται στην πρώτη μεταξύ τους «μάχη» της φετινής σεζόν.

Η «βασίλισσα» υποδέχεται τους «μπλαουγκράνα» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με ανεβασμένη ψυχολογία, ύστερα από την κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, και θέλει μόνο νίκη, προκειμένου να κλείσει την «ψαλίδα» που τη χωρίζει από την κορυφή.

Αυτή τη στιγμή οι «μερένγκες» απέχουν 11 βαθμούς από το… ρετιρέ, έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο (σ.σ. το ματς με τη Λεγανές αναβλήθηκε, λόγω της συμμετοχής της Ρεάλ στο Παγκόσμιο συλλόγων, και θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο), ωστόσο με νίκη το Σάββατο μειώνουν στους οκτώ βαθμούς την απόσταση από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Από την πλευρά τους, οι Καταλανοί, οι οποίοι βρίσκονται στο +6 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχουν την ευχέρεια να παίξουν και για την ισοπαλία, ωστόσο το «τρίποντο» θα τους διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από τους «διώκτες» τους.

Το αποτέλεσμα του «Clásico» ενδιαφέρει άμεσα την Ατλέτικο που αντιμετωπίζει την Παρασκευή (22/12) στη Βαρκελώνη την Εσπανιόλ και θέλει τη νίκη για να πλησιάσει την κορυφή, την ώρα που η Βαλένθια υποδέχεται το Σάββατο τη Βιγιαρεάλ.

Το πείραμα της Ασίας

Φέτος η ισπανική λίγκα αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα. Η σέντρα του αγώνα δεν θα γίνει το βράδυ σε μια «εμπορική» για την Ευρώπη, αλλά στις 2 το μεσημέρι (13:00 τοπική), σε μια «εμπορική» για τον κόσμο ώρα.

Έτσι κάτοικοι ακόμα και σε χώρες όπως η Σανγκάη και το Νέο Δελχί θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε μια πολύ βολική για αυτούς ώρα τον αγώνα.

Με την αλλαγή της ώρας αναμένεται να παρακολουθήσουν το Clasico πάνω από 650 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ένας αριθμός τεράστιος για τα μέχρι τώρα δεδομένα, αν αναλογιστούμε ότι τον τελικό του Champions League τον παρακολουθούν περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ το πιο εμπορικό αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το SuperBowl, δεν ξεπερνάει τους 200 εκατομμύρια τηλεθεατές.

To Top