Ώρα τελικού: Ιταλία – Αγγλία για την κατάκτηση του Euro

Τα ψέματα τελείωσαν. Απόψε (22:00, ΑΝΤ1) στο “Γουέμπλεϊ” Ιταλία και Αγγλία διεκδικούν την κατάκτηση του Euro 2020.

Stoiximan: Μatchcombo live & με δυνατότητα cashout* σε όλα τα matchcombo στοιχήματά σου! *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η “Σκουάντρα Ατζούρα” επιθυμεί να σηκώσει το δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία της μετά το 1968 και τα “τρία λιοντάρια” να φωνάζουν ότι θα “θα έρθει σπίτι” για πρώτη φορά.

Για να φτάσει η Ιταλία στον τελικό προκρίθηκε στα νοκ άουτ τερματίζοντας στην πρώτη θέση του Group A με το απόλυτο των τριών νικών (3-0 τις Τουρκία και Ελβετία και 1-0 την Ουαλία). Έπειτα χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης (2-1, 0-0 κανονική διάρκεια) για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αυστρίας. Ο πρώτος δύσκολος αντίπαλος ήρθε στα προημιτελικά και ήταν το Βέλγιο, αλλά η ομάδα του Μαντσίνι έκανε τη δουλειά της και επικράτησε με 2-1, ενώ χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι (4-2, 1-1 κ.α.) απέναντι στην Ισπανία για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Από την άλλη μεριά, η Αγγλία προκρίθηκε και εκείνη ως πρώτη του Group D, αφήνοντας ωστόσο μέτριες εντυπώσεις (νίκησε 1-0 τις Κροατία και Τσεχία και έμεινε στο 0-0 με τη Σκωτία). Παρόλα αυτά, στα νοκ άουτ φόρτσαρε, αποκλείοντας κατά σειρά τις Γερμανία (2-0), Ουκρανία (0-4) και Δανία (2-1 στην παράταση, 1-1 η κανονική διάρκεια).

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος έχει υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα. Ενώ, όπως επεσήμανε ο ομόλογός του στον πάγκο της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είναι αμφίβολος για το ματς και ο Φιλ Φόντεν.

Αυτή θα είναι η 28η συνάντηση των δύο ομάδων, με τους “Ατζούρι” να έχουν το… πάνω χέρι με έντεκα νίκες έναντι οκτώ των αντίπαλών τους.

Στο “Γουέμπλεϊ” θα βρεθούν 65.000 φίλαθλοι εκ των οποίων μόνο οι 1000 θα είναι Ιταλοί. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Ολλανδός Μπιόρν Κάιπερς.

To Top