Ώρα… τελικού, ώρα Αυτοκράτορα! Το πρώτο “μεγάλο” παιχνίδι της “νέας εποχής” έφτασε!

Η ώρα του… τελικού έφτασε! Ο “τελικός” του Άρη σήμερα είναι. Στις 19.30 στο Αλεξάνδρειο. Το θρυλικό Παλέ ανοίγει τις πόρτες του και η σάλα “Nick Galis Hall” υποδέχονται ένα παιχνίδι, που ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο “μεγάλο” της νέας εποχής, της νέας διοίκησης. Άρης εναντίον Πανιωνίου στον ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδας με έπαθλο την επιστροφή στην διεκδίκηση τίτλων μετά από επτά χρόνια!

Ο Άρης τελευταία φορά διεκδίκησε τίτλο το 2006 στο Σαρλερουά, όταν ηττήθηκε από την Διναμό Μόσχας (και του Βαγγέλη Αγγέλου) στον τελικό του ULEB Cup. Στο κύπελλο τελευταία φορά αγωνίστηκε το 2005 στον “τελικό της ντροπής” στο Λίντο του Ηρακλείου, στην Κρήτη, όταν οι διαιτητές του στέρησαν τον τίτλο.

Σήμερα ο Αυτοκράτορας φοράει τα καλά του, αφήνει στην άκρη τα όποια προβλήματα μπορεί να προέκυψαν το τελευταίο 48ωρο με το θέμα Αγγέλου και μπαίνει στη μάχη για να… ξαναγράψει ιστορία.

Ο Πανιώνιος μπορεί να είναι καλύτερη ομάδα τη δεδομένη στιγμή. Παίζει καλύτερα, προέρχεται από ένα εξαιρετικό σερί νικών, είναι ομάδα με περισσότερους παίκτες, μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα. Ε και; Αυτά τα παιχνίδια έχουν κάνει τον Άρη… Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, γι’ αυτά τα παιχνίδια έχει φτιαχτεί η “πανοπλία” του Άρη, τέτοια παιχνίδια έχουν… βαρύνει την οροφή του Παλέ με 21 λάβαρα και την φανέλα με το Νο6!

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι κίτρινοι πρέπει να καλύψουν την απουσία του Νίκου Γκίκα, ενός παίκτη που θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο κυρίως λόγω της… ψυχοσύνθεσής του και των ηγετικών προσόντων του. Ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να πιέσει πολύ στην περιφέρεια, άλλωστε εκεί υπερτερεί έναντι του Άρη με μια πεντάδα αξιόλογων παικτών (Μακ Κόλουμ, Κάρτερ, Ντούβνιακ, Μπατής, Αθανασούλας), ο καθένας στον ρόλο του.

Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά αν δεν ήταν, ούτε κανείς θα μιλούσε για πρόκληση, ούτε κανείς θα μιλούσε για μεγάλη μονομαχία. Σημασία έχει πως αυτός ο Άρης, όπως είπε και ο Αντώνης Ασημακόπουλος την περασμένη βδομάδα στην Ελευσίνα, πρέπει να να φανεί αντάξιος της ιστορίας και της προσπάθειας που καταβάλλουν οι παίκτες του μέσα στο παρκέ.

Για όλα τα άλλα υπάρχει χρόνος από αύριο…

 

To Top