Σούλης: «Δεν κοιμάμαι τα βράδια»

Την πεποίθησή του πως ο Αρης δεν έχει πέσει νοκ-άουτ και πως θα ξανασηκωθεί, δίνοντας τη δική του μάχη για παραμονή στην κατηγορία, εκφράζε ο Σούλης Παπαδόπουλος. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο συνδρομητικό κανάλι:

-Μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέρατε ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσετε την Κυριακή, λόγω της «περιπέτειας» με τα δελτία. Το ερώτημα είναι πως μπορεί ένας προπονητής, κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες αβεβαιότητας, να προετοιμάσει σωστά την ομάδα του;

«Εγώ θέλω να πω πως πιστεύω πάρα πολύ στην Ομοσπονδία, άλλωστε, τώρα πια, όπως βλέπω η δικαιοσύνη τα πηγαίνει αρκετά καλά, διότι έχουν αλλάξει τα πράγματα. Όταν μιλήσαμε με τον κ. Σκόρδα, ήξερα πως όταν έρθω θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ξέραμε ότι θέλαμε τέσσερις-πέντε παίκτες για να ενισχύσουμε την ομάδα, παρ΄ ότι ο Αρης δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές άνω των 24 και δεν μπορούσε να πάρει και ξένους. Και οι τρεις ξένοι είναι φευγάτοι απ΄ τον Αρη. Και αυτό εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Να έρχονται κάποιοι ξένοι, ξέροντας η ομάδα ότι δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει, παρ΄ όλο που πρόσφερε μόνο ο ένας. Νομίζω αυτούς έπρεπε να τιμωρήσουν κι όχι την ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε κάποιους άλλους. Κι όσο για τα δελτία δεν ήταν δικιά μου δουλειά, εγώ είμαι υπεύθυνος να προετοιμάσω τους παίκτες, ώστε να μπορέσω να τους χρησιμοποιήσω την Κυριακή».

-Επηρέασε όμως και τη δική σας δουλειά…

«Σίγουρα επηρέασε και να σας φέρω ένα παράδειγμα: Παίξαμε με την Καλλονή και ανεξάρτητα αν ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο ή χειρότεροι, διότι ένας αγώνας διαρκεί 94-95 λεπτά και κάποια στιγμή παίρνει η μία ομάδα την πρωτοβουλία και κάποια στιγμή η άλλη. Θα σας πω, λοιπόν, ότι ο παίκτης που πέτυχε το γκολ, είχε αποκτηθεί δυο-τρεις ημέρες πριν. Ανεξάρτητα αν ήταν φάουλ. Θα μπορούσα να είχα τον Μπουγαϊδη σ΄ αυτή τη φάση και να μη δεχόμασταν το γκολ. Επομένως δεν είναι ίσοι οι όροι, αλλά πιστεύω πως πρέπει να καταλάβουν πως θα πρέπει να δώσουν το δικαίωμα στον Αρη να παλέψει, όπως πάλεψε και πέρυσι για να μείνει στην κατηγορία. Ξέρω ότι πολλοί λένε πως ο Αρης έχει τελειώσει, διαβάζω και πολλούς επώνυμους και πρώην παράγοντες και της Ομοσπονδίας και της ομάδας που λένε ότι τον θεωρούν τον Αρη τελειωμένο. Εγώ θα τους πω να μη βιάζονται. Ο Αρης δεν έχει πέσει νοκ-άουτ. Σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις κάτω, σημασία έχει πόσες φορές θα σηκωθείς. Και πέρυσι που ήρθα, πέσαμε κάτω, αλλά στο τέλος τους διαψεύσαμε. Ας μη βιάζονται, λοιπόν. Όμως να μας δώσουν τη δυνατότητα να παλέψουμε στα ίσια. Κι αν είναι οι άλλοι καλύτεροι, ας κερδίσουν».

-Με τις προσθήκες, να περιμένουμε έναν πολύ διαφορετικό Αρη; Είναι ικανοί οι παίκτες που ήρθαν να κάνουν τη διαφορά;

«Όταν κάνεις πολλές μεταγραφές τον Ιανουάριο, δείχνεις ότι δεν έχεις κάνει καλά τη δουλειά σου το καλοκαίρι. Αυτή είναι η αρχή μου στην καριέρα μου σαν προπονητής. Δηλαδή, αν έχω χτίσει μια ομάδα το καλοκαίρι και ξαφνικά θέλω 7-8 μεταγραφές, πάει να πει ότι κάτι δεν έχει γίνει καλά. Τώρα, από εκεί και πέρα, δε είναι εύκολο να πάρεις 5-6 παίκτες καλούς και μέσα σε μια εβδομάδα, δέκα μέρες να φτιάξεις τα πράγματα όπως τα θέλεις εσύ. Σίγουρα όμως θ΄ αλλάξει το πρόσωπό μας. Σίγουρα θα δώσουν μια ώθηση και στον κόσμο γιατί θα έχουμε περισσότερες λύσεις. Κάποιους τραυματίες θα μπορέσεις να τους διαχειριστείς καλύτερα. Δηλαδή, να μην τους ξεκινάς, παρ΄ ότι έμπειροι και καλοί παίκτες, όμως να τους πετάς μέσα στο παιχνίδι, στο 60΄-65΄. Νομίζω θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε την Κυριακή τον Ατρόμητο ο οποίος, αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα. Και το απέδειξε και στο μεταξύ τους παιχνίδι στο οποίο δεν έχασε. Είναι καλή ομάδα ο Ατρόμητος, έχει υψηλούς στόχους, έχει έναν κορμό 18-20 παικτών, όπως πρέπει να έχει η κάθε ομάδα και είναι δύσκολο ματς. Εμείς θα πρέπει όμως, είτε παίζουμε με τον Ατρόμητο, είτε με μια χειρότερη ομάδα, να βρίσκουμε τους τρόπους για να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

-Ξυπνά μνήμες αυτό το ματς για τον Σούλη, σε διαφορετικό γήπεδο;

«Αυτό ήταν πέρυσι, το πετύχαμε εκεί, παρ΄ ότι πολλοί δεν το περίμεναν. Τώρα όμως είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, διαφορετικός κι ο Αρης, λίγο διαφορετικός κι ο Ατρόμητος… Το μήνυμα όμως το ξαναστέλνω. Ο Αρης δεν έχει πέσει νοκ-άουτ! Θα ξανασηκωθεί».

-Δυο λόγια για τον Γιώργο Φοιρό, ο οποίος προστέθηκε στην ομάδα;

«Αυτή είναι δουλειά της διοίκησης. Ο κ. Φοιρός, είναι ένας άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Αρη και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής. Τώρα έρχεται σε ένα νέο πόστο, αλλά αυτό είναι δουλειά της διοίκησης. Εγώ τον καλωσόρισα, έχω καλές σχέσεις μαζί του και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

-Είπε ο κ. Φοιρός: ”να κοιμάται ήσυχος ο Σούλης”. Πως το σχολιάζετε;

«Εγώ δεν κοιμάμαι καθόλου τα βράδια! Ειδικά όταν είμαι προπονητής. Δεν ξέρω γιατί την έκανε αυτή τη δήλωση ο κ. Γιώργος, αλλά εγώ ποτέ δεν είχα ανασφάλειες σαν προπονητής. Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι έχω καταφέρει και πάντα πηγαίνω μπροστά. Όμως ποτέ δεν κοιμάμαι, για να μαθαίνω».

To Top