Για ποιους λόγους η ΚΕΔ επέλεξε τους διαιτητές του τελικού!

Η επιλογή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να βάλει στην κληρωτίδα διαιτητές που δεν είναι πρωτοκλασάτοι προκάλεσε ερωτηματικά. Οι τρεις ρέφερι που κληρώθηκαν να «σφυρίξουν» τον σημερινό μεγάλο αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα δώσουν το «παρών» για πρώτη φορά στην καριέρα τους σε έναν τελικό.

Για τον καθένα όμως υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που επιλέχθηκε να διευθύνει έναν τελικό. Το PRESSARIS έκανε μια έρευνα και παρουσιάζει τους λόγους αυτούς:

Γιώργος Τανατζής (σύνδεσμος Κατερίνης): Είναι η τελευταία χρονιά που σφυρίζει και η ΚΕΔ ήθελε να τον επιβραβεύσει και να τον ανταμείψει για την πολύχρονη παρουσία του και πορεία του στον χώρο της διαιτησίας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία, είναι διεθνής σε παιχνίδια της FIBA. Είναι έξυπνος διαιτητής που πηγαίνει το παιχνίδι εκεί που θέλει χωρίς να τον καταλάβει κανένας. Άριστος γνώστης των κανονισμών, βρίσκεται πάντα σε άριστη φυσική κατάσταση. Έχει κατηγορηθεί από τον Ολυμπιακό ότι ευνοεί τον Παναθηναϊκό και έχει κριθεί ανεπιθύμητος από τους ερυθρόλευκους.

Χρήστος Καρακατσούνης (σύνδεσμος Βόλου): Διεθνής διαιτητής στη FIBA αλλά με περιορισμένες δυνατότητες. Είναι αυτό που λέμε πως έχει «ταβάνι» στην απόδοση του. Δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες από αυτόν καθώς δεν συνηθίζει να παίρνει πολλές αποφάσεις και να επιβάλλει ποινές.  Δεν θα βγει μπροστά ούτε θα προσπαθήσει να «σώσει» ένα παιχνίδι. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά και πολύ καλός χαρακτήρας. Οι αδυναμίες του λένε αυτοί που τον ξέρουν και έχουν διευθύνει μαζί του αναμετρήσεις, καλύπτουν τις αδυναμίες του. Τα λάθη που κάνει είναι ανθρώπινα και δεν έχουν σκοπιμότητα.

Χρήστος Παναγιώτου (σύνδεσμος Πάτρας): Θεωρείται από αρκετούς το ανερχόμενο αστέρι στον χώρο της διαιτησίας. Έχει περάσει με επιτυχία δυο φορές το «τεστ» ενός ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Δεν έχει «χρωματιστεί» και η ΚΕΔ και κατ’ επέκταση η ελληνική διαιτησία περιμένει πολλά απ’ αυτόν στο μέλλον. Είναι τίμιος και διαθέτει ταλέντο. Η περίπτωση του αποτελεί μια ακόμη αδικία του συστήματος αφού δεν έχει γίνει διεθνής παρότι το αξίζει. Έχει μια ανοδική πορεία και η συμμετοχή του στον τελικό αποτελεί είναι μια επιβράβευση για τις καλές διαιτησίες που έχει. Η συγκυρία τον ευνοεί όπως και τους άλλους δυο ρέφερι του σημερινού τελικού λόγω και του αποκλεισμού διαιτητών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

To Top