Καλογεράκης: “Είμαστε επηρεασμένοι από αυτό που επικρατεί, αλλά πρέπει να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο”

Ο Μανόλης Καλογεράκης θα είναι βάσει όλων όσων δείχνει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μέχρι σήμερα ο βασικός πορτιέρο του Άρη την επόμενη χρονιά. Ο ίδιος μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στην προετοιμασία, κυρίως όλων όσων συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι πρέπει να κοιτούν οι παίκτες τη δική τους δουλειά.

Η συνέντευξη του Καλογεράκη στο “Metrosport”:

Ενα πρώτο σχόλιο για την παρουσία σου στον Αρη και πως βλέπεις την προετοιμασία μέχρι τώρα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι στην ομάδα του Αρη. Μέχρι τώρα τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Δουλεύουμε πολύ σκληρά με τον προπονητή μας και με τον κ. Καρατζιοβαλή. Δουλεύουμε πάνω στις αδυναμίες μας και περιμένουμε τους αγώνες για να βγάλουμε τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς».

Τι έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο για να έρθεις στον Αρη;

«Η δυναμική της ομάδας και η ιστορία της. Αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά μέσα από τους αγώνες και την παρουσία μας, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο προς τα έξω».

Τι συζήτησες με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη πριν έρθεις στον Αρη;

«Οταν μου μίλησε, με έπεισε. Υπήρχαν κάποια πράγματα που περίμενα να ακούσω κι έτσι ήρθα στην ομάδα. Δεν το έχω μετανιώσει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου σε αυτή, όπως και από την εικόνα της στις προπονήσεις».

Ηρθες σε μία ομάδα αρκετά νεανική. Πως βλέπεις το κλίμα, γιατί δεν είσαι και από τους «μικρούς».

«Η ομάδα απαρτίζεται από παιδιά 20-24 χρονών. Το κλίμα είναι πολύ καλό και όλοι είμαστε κοντά λόγω ηλικίας. Περιμένουμε κάποιες προσθήκες που θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω για την κατηγορία».

Πολλοί υποστηρίζουν πως τα πιο παραγωγικά χρόνια στην καριέρα ενός τερματοφύλακα, είναι όσο αυτός μεγαλώνει. Εσύ προέρχεσαι από μία γεμάτη χρονιά, με πολλές συμμετοχές. Είσαι έτοιμος να πάρεις φανέλα βασικού;

«Προσπαθώ να δουλεύω καθημερινά στην προπόνηση. Αν ο προπονητής αποφασίσει ότι κάνω για βασικός στην ομάδα, πολύ ευχαρίστως να προσπαθήσω και να τον δικαιώσω».

«Πολύ διαφορετική η Φούτμπολ Λιγκ»

Γνωρίζεις την Φούτμπολ Λιγκ, η οποία ομολογουμένως είναι μία δύσκολη κατηγορία.

«Ο Αρης έχει συνηθίσει να αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ. Η Β’ Εθνική έχει τελείως διαφορετικές καταστάσεις σε σχέση με την Α’ Εθνική. Είναι πιο δυνατή κατηγορία, πάει πιο πολύ στις μονομαχίες, στις σέντρες. Είναι μία τελείως διαφορετική κατηγορία στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε και να ανταπεξέλθουμε στις καταστάσεις της».

Ποια είναι τα δυνατά σου στοιχεία ως τερματοφύλακας και που θεωρείς ότι πρέπει να δουλέψεις ακόμα περισσότερο, για να γίνεις καλύτερος;

«Αυτά δεν θα τα πούμε τώρα. Θα τα δούμε στο γήπεδο. Θα τα δείτε και εσείς και ανάλογα θα κρίνετε».

Η συνεργασία σου με τους άλλους δύο τερματοφύλακες της ομάδας, τους Μπαϊμάκη και Γκελή, πως είναι;

«Τα παιδιά δεν τα ήξερα. Τα γνώρισα εδώ. Είναι πολύ καλά παιδιά. Υπάρχει καλή συνεργασία και χημεία μεταξύ μας».

«Η δική μας δουλειά, είναι στο γήπεδο»

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν κάποιες διοικητικές αλλαγές και μία αναστάτωση σχετικά με το που θα αγωνίζεται η ομάδα. Πως σε επηρέασε όλο αυτό;

«Γενικά αυτές τις μέρες είμαστε επηρεασμένοι από αυτό που επικρατεί. Προσπαθούμε όμως αυτά να τα αφήνουμε έξω, να δουλεύουμε στις προπονήσεις και να αφομοιώνουμε αυτά που λέει η προπονητής μας. Αυτά είναι διοικητικά θέματα. Δεν είναι δική μου δουλειά. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο».

Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής πρόσφατα κρέμασε τα γάντια του και ανέλαβε τον ρόλο του προπονητή. Πως τον ζεις μέσα από τις προπονήσεις;

«Είναι πολύ κοντά σε εμάς. Δεν πάει πολύς καιρός που σταμάτησε να αγωνίζεται. Εχουμε μία πολύ καλή σχέση. Είναι η πρώτη του χρονιά. Προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε όπως και να μας βοηθήσει μέσα από τη δουλειά που κάνουμε. Εχουμε μία εξαιρετική συνεργασία μαζί του».

Ενα ημίχρονο το βγάζει πάντως…

«Είναι καλός. Κρατιέται καλά».

Το μήνυμα στον κόσμο

Ενα σημαντικό στοιχείο είναι και ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος αποτελεί ατού για τον σύλλογο. Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα;

«Με τον κόσμο μαζί μας, θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα απ’ ότι χωρίς αυτόν. Πρέπει να μας στηρίξει από το πρώτο φιλικό, να είναι ο 12ος παίκτης μας. Είμαστε νεαρά παιδιά και μαζί με την ώθηση του κόσμου μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Οπως επεσήμανες, η Β’ Εθνική είναι μία διαφορετική κατηγορία, όπου χρειάζονται παίκτες-προσωπικότητες, που να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους. Θεωρείς ότι παίζει ρόλο σε σχέση με την ηλικία ή μπορούν να αναδειχθούν και νεαρά παιδιά ως προσωπικότητες;

«Η ομάδα χρειάζεται εμπειρία. Βέβαια μπορεί να γίνει ένα κράμα εμπειρίας και νέων παικτών, που θα δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο. Χρειάζονται όμως και παίκτες άνω των 24 για να μας βοηθήσουν με τις εμπειρίες και τις παραστάσεις τους. Από την άλλη βέβαια χρειάζονται και νεαροί παίκτες με φιλοδοξίες, που να μπορούν όμως να ανταπεξέλθουν».

 

To Top