1984-2014, 30 Χρόνια ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ! 30 Χρόνια Προσφοράς στη Φυσική Αγωγή και στον Αθλητισμό

Διεθνές επετειακό συνέδριο των αθλητικών επιστημών με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων απ’ την ίδρυση του διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου ως και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων και στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ και σε αυτό θα συμμετέχουν ως εισηγητές διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, με πλούσια θεματολογία που περιλαμβάνει όλο το φάσμα των επιμέρους επιστημών του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής και θα παρουσιαστούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σε τομείς όπως προπονητική, αθλητιατρική, βιοχημεία της άσκησης, βιοκινητική, αθλητική ψυχολογία, ιστορία της φυσικής αγωγή, αθλητική επιχειρηματικότητα, εργοφυσιολογία, ειδική αγωγή, κινητική συμπεριφορά, άσκηση σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αθλητική τραυματιολογία, αθλητική διατροφή, διδακτική και μεθοδολογία της φυσικής αγωγής κ.α..

Ο Κοσμήτωρ του ΣΕΦΑΑ/ΑΠΘ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καθηγητής Σπύρος Κέλλης τονίζει σχετικά: “Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς το συνέδριο φέρει επετειακό χαρακτήρα. Ειδικότερα, πραγματοποιείται με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυση, λειτουργία και διαρκή προσφορά του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας μας, μια τριακονταετή πορεία ανέλιξης που είχα την τιμή να παρακολουθήσω από κοντά. Παράλληλα, με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία των τεσσάρων Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, θα εξετασθεί η προοπτική και το μέλλον των ΤΕΦΑΑ με βασικούς εισηγητές τους Κοσμήτορες των ΣΕΦΑΑ.

Στην επιτυχή οργάνωση του συνεδρίου συμβάλει με χαρά μεγάλος αριθμός συναδέλφων, εθελοντές φοιτητές, όλες οι αθλητικές επιστημονικές εταιρείες της χώρας, καθώς και σημαντικός αριθμός χορηγών, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά. Σας προσκαλώ, λοιπόν, να συμμετάσχετε ενεργά στις εργασίες του και είμαι σίγουρος ότι η συμμετοχή όλων θα είναι ευχάριστη και δημιουργική”.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει συμπόσια, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις και παρουσιάσεις, ενώ για πρώτη φορά θα συναντηθούν μετά από 30 χρόνια οι απόφοιτοι της πρώτης χρονιάς της σχολής του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ σε μια επανένωση (reunion) που θα ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να το δείτε σε αυτόν τον “κόμβο”:http://www.pess.auth.gr/sites/default/files/program_conference.pdf

Επισκεφθείτε και τον ιστότοπο του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ www.pess.auth.gr για περισσότερες λεπτομέρειες

To Top