2012+1 στιγμές για τον Άρη!

Ομολογουμένως μια ανασκόπηση του 2012 μόνο εύκολη υπόθεση δεν αποτελεί για τον οποιοδήποτε ρεπόρτερ του Άρη. Και πώς να ναι αλλιώς άλλωστε από τη στιγμή που οι «κίτρινοι» μέτρησαν μόνο… δυσάρεστες στιγμές, σε μια χρονιά που ναι μεν σηματοδότησε αλλαγές, αλλά αυτές ήταν αν μη τι άλλο… αναγκαστικές, υπό το βάρος των αποτυχιών και των εξελίξεων.

Η εφημερίδα «Μetrosport» έκανε την ανασκόπηση της κιτρινόμαυρης χρονιάς.

Αναλυτικά:

1) 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 

Η χρονιά έδειξε τα… δόντια της από το ξεκίνημά της, αφού οι «κίτρινοι» γνώρισαν –έναν ακόμη- οδυνηρό αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας. Παρότι προηγήθηκαν στο σκορ με τέρμα του Νέρι Καστίγιο και όλα έδειχναν να λειτουργούν υπέρ τους, εντούτοις δύο… πουλήματα της μπάλας και ισάριθμα λάθη από την αμυντική γραμμή, τους ανάγκασαν να απωλέσουν μέσα από τα χέρια τους την πρόκριση, με τους Φυτανίδη και Μήτρογλου, να είναι αυτοί που «υπέγραψαν» τον αποκλεισμό του Άρη.

2) 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο η ΠΑΕ Άρης προχώρησε στην ανακοίνωση συμφωνίας με τον Μανουέλ Μασάδο για την άκρη του πάγκου. Ο Πορτογάλος προπονητής, διαδέχθηκε τον Μίχαλ Πρόμπιερτς (έμεινε μόνο 9 ματς στον πάγκο) και πραγματοποίησε ντεμπούτο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (1-1). Με τον Πορτογάλο τεχνικό οι «κίτρινοι» στόχευαν στην είσοδο στα πλέι-οφ αλλά το κακό «κλείσιμο» της χρονιάς, τους έφερε στην ένατη θέση της βαθμολογίας, με μόλις 37 βαθμούς.

3) 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Μια ημερομηνία που όπως εξελίσσεται η χρονιά για τον Άρη, τείνει να γίνει… σταθμός. Κι αυτό διότι σηματοδοτεί και θυμίζει την τελευταία νίκη των «κίτρινων» μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» ακόμη και σε… φιλικό παιχνίδι! Τότε μάλιστα σηματοδότησε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας και πολλαπλασίασε τις ελπίδες για είσοδο στα πλέι-οφ. Το δρόμο προς τη νίκη τότε στην ακριτική πόλη, άνοιξε το τέρμα του Ούμπιντες, ενώ το τελικό 0-2 «υπέγραψε» το γκολ που πέτυχε ο Νέρι Καστίγιο.

4) 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αυτή κι αν ήταν ημερομηνία-«σταθμός». Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ουσιαστικά τερματίστηκαν οι όποιες ελπίδες για συμμετοχή του Άρη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ένα μπουκάλι με ελάχιστο νερό που πετάχτηκε στο 43ο λεπτό από τη θύρα 2, βρήκε… ξώφαλτσα την βοηθό Χρυσούλα Κουρομπύλια, η οποία αρνήθηκε στη συνέχεια να συνεχίσει το παιχνίδι. Παρότι στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πάθει το παραμικρό εντούτοις ο Άρης δεν βρήκε ποτέ το δίκιο του και τιμωρήθηκε με μηδενισμό αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών.

5) 31 ΜΑΪΟΥ

Παρά τις χαρμόσυνες εξαγγελίες του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη στα… ραδιόφωνα ότι «ο Άρης θα είναι η πρώτη ομάδα που θα λάβει αδειοδότηση εντούτοις η «κατραπακιά» στο τέλος του Μαΐου ήταν κάτι παραπάνω από τεράστια. Οι «κίτρινοι» όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν έμελλε να αδειοδοτηθούν.. ποτέ. Ήταν η ημέρα που πυροδότησε τις εξελίξεις στον Άρη και σηματοδότησε ουσιαστικά το «τέλος εποχής» της διοίκησης Αθανασιάδη, αλλά και του Γιάννη Κόντη.

6) 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ήταν γνωστό από την προηγουμένη, αλλά την πρώτη μέρα του Ιούνη, πήρε και επίσημη μορφή. Η διοίκηση Αθανασιάδη, μέσω ανακοίνωσης της στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Άρης, υπέβαλλε σύσσωμα την παραίτηση της και αποτέλεσε παρελθόν προς τέρψιν της δίψας για του κόσμου για άμεση «κάθαρση». Καθαρά εξ… ανάγκης, ο Θανάσης Αθανασιάδης και ο Αντώνης Ζαμπέτας, παρέμειναν στις θέσεις τους, μόνο και μόνο για να μην χαθεί το δικαίωμα της υπογραφής.

7) 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μη μπορώντας φυσικά να κάνει διαφορετικά, η Κοινωνία Μελών Άρη, συγκάλεσε νέα γενική συνέλευση. Το σώμα ενέκρινε και αποφάσισε η ΠΑΕ Άρης, προκειμένου να μην μείνει ακέφαλη διοικητικά, να πορευτεί με διοικούσα επιτροπή την οποία αποτέλεσαν οι: Κατσιαούνης, Λαμπριάκος, Στεφανίδης, ο Αντώνης Ζαμπέτας λόγω της υπογραφής και ο Χρήστος Γρόλλιος ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη. Νωρίτερα οι Αλέκος Κατσιαούνης και Σταύρος Λαμπριάκος βοήθησαν στην στελέχωση της «επιτροπής σωτηρίας» συγκεντρώνοντας ένα ποσό της τάξεως των 80 χιλιάδων ευρώ.

8) 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η ημέρα που άλλαξε σελίδα και στην Κοινωνία Μελών υπό το βάρος των εξελίξεων και των γεγονότων στην προηγούμενη γενική συνέλευση. Οι αρνητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ασφαλώς δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον φορέα, τα μέλη του οποίου οδηγήθηκαν στην παραίτηση μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης, με αποτέλεσμα να ανακοινωθούν εκλογές. Το Σώμα –μέσω κάλπης- ψήφισε το νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο (Τον Δεκέμβριο έμεινε 5μελές λόγω εκ νέου παραίτησης των Σκόρδα-Ματθαίου) το οποίο αποτελείτο από τους: Άγγελο Γρόλλιο, Ματθαίου, Σκόρδα, Δεσύπρη, Αλεξανδρίδη, Ναούμ και Ζουμπουρίδη.

9) 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Υπό το βάρος των αλλεπάλληλων «χαστουκιών» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, επήλθε η πρώτη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Το παιχνίδι που σηματοδότησε εξελίξεις, ήταν η ήττα-ντροπής από τον νεοφώτιστο Πλατανιά που «εξώθησε» τον Μάκη Κατσαβάκη σε παραίτηση από τον πάγκο του Άρη. Τα ηνία ανέλαβαν ως προσωρινοί-μόνιμοι προπονητές οι Πασιαλής Μπουγιουκλής, που παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αλλά στη συνέχεια δεν κατάφεραν να διαχειριστούν με σωστό τρόπο τις καταστάσεις, πετυχαίνοντας παρόλα αυτά την πολύτιμη νίκη κόντρα στη Βέροια.

10) 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα η ΠΑΕ Άρης, ανακοίνωσε την πρόσληψη του 46χρονου Ισπανού προπονητή Λούκας Αλκαράθ, με θητεία σε αρκετές ομάδες της δεύτερης κατηγορίας της χώρας του. Ο Ίβηρας τεχνικός, μέχρι στιγμής έχει καθίσει στον πάγκο της ομάδας σε τέσσερα παιχνίδια (τα δύο εξ αυτών ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στην Καλλιθέα), όμως μετράει μόλις μια νίκη, η οποία μάλιστα ήταν δίχως αντίκρισμα από τη στιγμή που δεν έφερε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

11) 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η χρονιά καθώς φαίνεται έμελλε να κλείσει με αλλαγή και στο διοικητικό «τιμόνι» του Άρη. Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής μετά από πέντε μήνες, οδηγήθηκαν σε παραίτηση αφού αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε διοίκηση Πρωτοδικείου που «επέβαλλε» η Κοινωνία Μελών Άρη. Τα μέλη του Φορέα μετά από αναζήτηση… μηνών κατέληξαν στα πρόσωπα που συνθέτουν πλέον τη νέα διοίκηση, την οποία στελέχωσαν οι Γιάννης Ψηφίδης, Κώστας Τικπασάνογλου, Βαγγέλης Αγγελούσης, Τάσος Αβάνογλου, Στάθης Τσομίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Άγγελος Σπυρίδων.

12) 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Όπως ξεκίνησε έτσι ακριβώς έκλεισε ο χρόνος για τον Άρη. Δηλαδή με αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, ιδιαίτερα νωρίς και… άδοξα. Οι «κίτρινοι» νίκησαν με σκορ 2-1 την Καλλιθέα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά ελέω του 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Ελ Πάσο» δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλο το ματς, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες εκτός των δύο γκολ (Σουνάς, Πουλίδο), όμως το τέρμα που πέτυχε ο Ντακόλ στο ξεκίνημα της επανάληψης, «καταδίκασε» τις ελπίδες των «κίτρινων».

12+1) 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Από το ξεκίνημα κιόλας του νέου έτους, ο Άρης βρίσκεται μπροστά σε μια ημερομηνία-«σταθμό». Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου οι «κίτρινοι» θα παρουσιαστούν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που θα είναι αυτό που θα αποφασίσει για τις τύχες της αίτησης υπαγωγής των «κίτρινων» στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, το οποίο υπό… συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορεί να συντελέσει τα μέγιστα στην βιωσιμότητα του Άρη για τα επόμενα χρόνια. Αρκεί βέβαια να μην γίνουν τα ίδια λάθη, όπως αυτά που έγιναν από το 2004 κι έπειτα…

To Top