«Εξετάζουμε μείωση των ομάδων»

Τις κινήσεις που γίνονται για μείωση των ομάδων στην Volleyleague, προκειμένου να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος εξήγησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παντελής Ταρνατόρος.

Ο πρόεδρος της μεγάλης κατηγορίας του αντρικού βόλεϊ μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που γίνονται για να βοηθηθεί η ΑΕΚ.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Τα αστέρια του παρελθόντος δεν υπάρχουν, γιατί τα μπάτζετ έχουν πέσει. Σε μια δύσκολη κατάσταση πιθανόν ισορροπείς και βλέπεις τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να μη τα ξανακάνεις. Η εξισορρόπηση που ήρθε έφερε παίκτες καλούς σε όλες τις ομάδες και βγήκαν νέες δυνάμεις απ’ την περιφέρεια. Η ποιότητα δεν είναι όπως το παρελθόν, όμως τότε υπήρχαν δυο με τρεις ομάδες που είχαν μεγάλη διαφορά απ’ τις υπόλοιπες. Καλύτερα λοιπόν να έχουμε έξι, επτά ομάδες που να δημιουργούν ανταγωνισμό, παρά ελάχιστες που θα πρωταγωνιστήσουν. Μέχρι την τελευταία στιγμή υπάρχει αγωνία, ανταγωνισμός και σίγουρα είναι πολύ θετικό».

Για τις ομάδες που είναι σε πολύ κακή κατάσταση: «Υπήρξαν μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, και ο Ηρακλής που είχαν μεγάλα μπάτζετ στο παρελθόν. Μόνο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο. Τώρα κάνει μεγάλη προσπάθεια ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής έπεσε και η ΑΕΚ βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Η Λίγκα δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό. Ο ρόλος μας είναι η διοργάνωση να είναι αξιοκρατική. Αν μια ομάδα χτίζει στην άμμο ένα οικοδόμημα που κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος γκρεμίζεται, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Υπάρχει ένα εσωτερικό δίκαιο πάντως, που διανέμει τα λεφτά βάσει ρυθμίσεων. Φέτος έχουμε αρκετά προβλήματα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις ομάδες, όμως κάθε ομάδα πρέπει να βοηθηθεί και μόνη της. Η ΕΣΑΠ λειτουργεί επικουρικά».
Για την οικονομική κατάσταση της ΕΣΑΠ: «Η λίγκα του βόλεϊ είναι ένας μικρός οργανισμός σε επίπεδο εξοδολογίου. Υπάρχουν δύο βασικοί χορηγοί, η Nova και ο ΟΠΑΠ. Τα χρήματα που έπαιρναν τα ΤΑΑ είναι λιγότερα απ’ ότι στο παρελθόν, όμως προσπαθούμε να μειώνουμε τα διαχειριστικά έξοδα. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με δύο τρεις υπαλλήλους. Υπάρχει βοήθεια από τα σωματεία και η διοίκηση της ΕΣΑΠ κάνε μεγάλη προσπάθεια. Παρά τις δύσκολες συγκυρίες τα καταφέρνουμε. Μόλις φτιάξει οικονομικά η χώρα ελπίζουμε να φτιάξουν τα πράγματα διαφημιστικά, ώστε να έρθουν περισσότεροι χορηγοί».

To Top