ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Φεύγω με ένα χαμόγελο – Στον Άρη ένιωσα τι θα πει… βαριά φανέλα!”

Ο Στέλιος Νάκας “αποχαιρέτησε” τον Άρη και επέστρεψε στην Ξάνθη από την οποία και αγωνίστηκε ως δανεικός στον Άρη. Οι συνθήκες απόκτησής του από τους “κιτρινόμαυρους”, η επόμενη μέρα του αλλά και τα όσα βίωσε το τελευταίο εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη ήταν οι κύριοι άξονες της τοποθέτησης του νεαρού μεσοεπιθετικού.

Αναλυτικότερα όσα είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν η μοναδική πρόταση που είχα εκείνη την περίοδο, όμως δεν το πολυσκέφτηκα, καθώς όταν μία τέτοια ομάδα σου κάνει πρόταση δεν μπορείς να την αρνηθείς. Κρατάω μόνο τα θετικά, γνώρισα φίλους, έζησα μία διαφορετική εμπειρία στη ζωή μου κι εύχομαι σύντομα ο Άρης, έστω και από το… παράθυρο όπως λένε να επιστρέψει όχι μόνο στη Φούτμπολ Λιγκ, αλλά στη Σούπερ Λιγκ όπου και ανήκει ».

Για τα συναισθήματα του: «Φεύγω με ένα χαμόγελο! Δεν έχω κανένα παράπονο από την διοίκηση, τους συμπαίκτες και τον κόσμο της ομάδας. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου για την βοήθεια που μου πρόσφεραν να προσαρμοστώ γρήγορα και να αντεπεξέλθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αγωνιστικά».

Για τα κέρδη που είχε από την παρουσία του στον Άρη: «Στο θέμα εμπειρίας όσον αφορά τα παιχνίδια και το πρωτάθλημα δεν κέρδισα και πολλά πράγματα, καθώς έχω παίξει και Σούπερ Λιγκ, αλλά και Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό που κέρδισα, όμως, ήταν ότι έπαιξα σε μία ομάδα με βαριά φανέλα! Ένιωσα τι θα πει να φοράς τέτοια φανέλα. Το να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κόσμο, σε ένα τέτοιο γήπεδο και με ένα τέτοιο σύλλογο είναι κάτι το μοναδικό. Έμαθα, παράλληλα, πώς να λειτουργώ και εν μέσω πίεσης, καθώς ακόμα και στον Άρη της Γ΄ Εθνικής η πίεση ήταν ανάλογη με αυτή της Σούπερ Λιγκ».

Για την αγωνιστική αποτυχία της φετινής χρονιάς και τι έφταιξε: «Όταν ήρθα ήμασταν 4 βαθμούς πίσω. Είχαμε την πίστη ότι θα καταφέρουμε, όχι μόνο να τους περάσουμε, αλλά και να αποκτήσουμε μία διαφορά μέχρι το τέλος. Δυστυχώς για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έγινε έτσι. Το κομβικό παιχνίδι ήταν η ήττα στη Δράμα. Εκεί ένιωσα πραγματικά την πίεση που κουβαλάει αυτός ο σύλλογος και το πώς έπρεπε άμεσα να σηκώσουμε κεφάλι, να το διαχειριστούμε και να επανέλθουμε στις νίκες».

Για την επιλογή του προπονητή του να τον επιλέγει ως λύση από τον πάγκο: «Εγώ από την πλευρά μου έπρεπε να κάνω το καλύτερο. Πιστεύω πως θα μπορούσα να είχα φανέλα βασικού. Από αυτά που μου έλεγε ο κόσμος, αλλά και οι συμπαίκτες μου έπαιρνα δύναμη και έστω από τον πάγκο έδινα τον καλύτερο μου εαυτό. Έκανα τη δουλειά μου ουσιαστικά. Όσο χρόνο μου έδινε ο προπονητής μου το εκμεταλλευόμουν και θεωρώ ότι είχα πολύ καλή παρουσία».

Για τις προπονήσεις που γινόντουσαν όλο αυτό το διάστημα: «Επειδή λίγο πολύ το έζησα και πέρσι με την Ξάνθη, ήταν η δεύτερη φορά που το βίωνα και μπορώ να πω πως είναι πολύ δύσκολο. Πέρσι περιμέναμε να γίνει το μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου. Κάθε εβδομάδα μας έλεγαν και άλλη ημερομηνία και για ένα μήνα κάναμε συνεχώς προπονήσεις. Είναι πολύ δύσκολο για ένα ποδοσφαιριστή. Όταν το έζησα με την Ξάνθη, ήλπιζα να μην το ξαναζήσω γιατί είναι εξοντωτικό και λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και στον ψυχολογικό τομέα. Φέτος ήμουν… γκαντέμης ξανά».

To μήνυμα του για τον κόσμο του Άρη: «Για τον κόσμο του Άρη δεν έχω να πω κάτι, παρά μόνο ότι είναι φανταστικός! Ήταν μαζί μας όπου κι αν παίζαμε και δεν το βλέπεις συχνά στην Ελλάδα αυτό. Μέχρι και τα συνθήματα τους έμαθα. Εύχομαι να ξαναφορέσω αυτή τη φανέλα στο μέλλον και μακάρι να είναι στη Σούπερ Λιγκ. Είναι ένα κομμάτι πλέον της ζωής μου ο Άρης. Απλά, πρέπει να πιστέψουν ότι αν συνεχίσουν τον αγώνα θα δικαιωθούν και κάποια στιγμή θα ζήσουν τις μεγάλες στιγμές που έζησαν και στο πρόσφατο παρελθόν».

Η συνέντευξη δόθηκε στην “Arena Press”

To Top