ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ντεμπούτο Πρίφτη στον πάγκο του Άρη, οι επικές ατάκες Γιατζόγλου και ο Μπλατ στο Παλέ έξι χρόνια πριν!

Ένα τέτοιο παιχνίδι σαν το σημερινό στο Αλεξάνδρειο σχεδόν έξι χρόνια πριν, στις 16 Αυγούστου 2010, έμελλε να γίνει μια εικόνα από το μέλλον. Τότε ο Άρης είχε φιλοξενήσει στο Παλέ την Καβάλα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, είχε κερδίσει με σκορ 71-58 με πρώτο προπονητή τον… Δημήτρη Πρίφτη.

Ο νυν τεχνικός του Άρη είχε κάνει το ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο στις 16 Δεκεμβρίου 2010 ως προσωρινός τεχνικός, καθώς είχε παραιτηθεί ο Φώτης Κατσικάρης για να πάει στο Μπιλμπάο και είχαν συμφωνήσει οι κίτρινοι με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος ήταν εκείνη την ημέρα στο Αλεξάνδρειο και παρακολούθησε τον αγώνα από τα επίσημα.

aris_kavala_blatt

Είναι εκπληκτική η συγκυρία γιατί την επόμενη χρονιά ο Πρίφτης ανέλαβε την Καβάλα, ενώ εκείνο το διάστημα ο Στιβ Γιατζόγλου, που σήμερα θα είναι προπονητής της Καβάλας, είχε πει την… επική ατάκα “αν δεν αντέχεις την ζέστη, δεν μπαίνεις στην κουζίνα”, αναφερόμενος με καυστικό τρόπο στην επιλογή του Κατσικάρη να αφήσει τον Άρη για την Μπιλμπάο, “τον Ηλυσιακό την Ισπανίας…”, όπως είχε πει ο Γιατζόγλου!

Βέβαια και σχεδόν έξι χρόνια πριν, οι δηλώσεις του Πρίφτη (η φωτό είναι από το συγκεκριμένο παιχνίδι) ήταν… πανομοιότυπες με τις σημερινές… Τόνισε μεταξύ άλλων τότε πως “όσον αφορά στο σημερινό παιχνίδι ήταν μία περίπλοκη εβδομάδα για όλους μας. Για μένα προσωπικά και για όλη την ομάδα αφού έπρεπε να απομονώσουμε τα συναισθήματα. Ψυχολογικά φάνηκε ότι είχαμε ένα πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν, παρότι προσπαθήσαμε στην άμυνα. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και το παιχνίδι τελείωσε με μία σταθερή απόδοση και προβάδισμα. Είχαμε μία καλή βραδιά παρότι δεν παίξαμε ποιοτικά στις στιγμές”.

Για την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ, αντί του Φώτη Κατσικάρη δήλωσε: “Ήμουν πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Αφού έχω την ευκαιρία να συνεχίσω θα το κάνω. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και θα έχω να μάθω δίπλα του και είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω την ομάδα σε όποιον τομέα μου ζητηθεί”.

Για την ιστορία οι συνθέσεις εκείνου του αγώνα:

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 27-26, 53-43, 71-58

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Νικολούλης

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μπετς 18, Ρίτσαρντσον 16 (2), Κλαρκ 5 (1), Μάιλς 8, Παπανικολάου, Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης 6, Σκορδίλης 4, Πάουνιτς 9 (3), Κακιούζης.

ΚΑΒΑΛΑ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Στεφανίδης, Χαφ 6 (2), Γκούστας 14 (3), Κυρίτσης 4, Αγγελόπουλος 3 (1), Κόλινς 10 (2), Ηλιάδης, Παλάσιο 2, Ραΐτσεβιτς 15 (2), Σιγκούνας, Τσέρανιτς 4.

To Top