ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Έτσι το ένιωσε ο Κοέν: “Τέτοιες βραδιές κάνουν το μπάσκετ τόσο ξεχωριστό!”

Αυτό που συνέβη στο Παλέ το βράδυ της Τετάρτης είναι ο συνδυασμός που κάνει το μπάσκετ ξεχωριστό άθλημα, όπως επεσήμανε ο Τζέικ Κοέν αναφερόμενος καταρχήν στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στις κερκίδες και όσα έγιναν στο παρκέ.

Ο Ισραηλινός φόργουορντ – σέντερ επεσήμανε πως “η (προ)χθεσινή βραδιά είναι ένας από τους λόγους που το μπάσκετ είναι τόσο ξεχωριστό άθλημα. Οι φίλαθλοι ήταν εκπληκτικοί, οι παίκτες είχαμε πολύ καλή απόδοση, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπήρξα μέλος αυτής της βραδιάς”.

Ρωτήθηκε για την διαφορά προς το καλύτερο που έχει στο Γιούροκαπ σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα και απάντησε: “Είναι σίγουρα διαφορετική η αίσθηση που έχω. Είναι επίσης το θέμα της εμπειρίας. Γνωρίζω καλύτερα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, παίζω τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ η ελληνική λίγκα είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να βρω μια σταθερότητα πάντως…”.

cohen100

Για τις δύο νίκες επί της Ούνιξ σχολίασε: “Δείχνει την καρδιά που έχουμε σαν ομάδα, ειδικά μετά το αποτέλεσμα που είχαμε την προηγούμενη βδομάδα εκτός έδρας. Αντιδράσαμε άμεσα, δείξαμε ότι είμαστε σκληρή ομάδα και με ταλέντο. Δείχνει ότι έχουμε μαχητικότητα σαν ομάδα και αν έχουμε συγκέντρωση είμαστε εξαιρετική ομάδα”.

Ρωτήθηκε αν νιώθει δικαιωμένος για την καλοκαιρινή επιλογή του να παίξει στον Άρη: “Απόλυτα ναι! Είναι πολύ καλοί αυτοί οι πρώτοι μήνες, οι συμπαίκτες μου είναι φανταστικοί, ο οργανισμός επίσης και το ότι κερδίζουμε βοηθάει επίσης. Είμαι πολύ χαρούμενος”.

Για το αν υπάρχει στόχος η πρώτη θέση στον όμιλο σχολίασε: “Η επόμενη πρόκληση είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν βάζουμε τέτοιους στόχους ίσως χάσουμε την οπτική επαφή με αυτό που έχουμε μπροστά μας. Θέλουμε να κερδίσουμε το Σάββατο την Κηφισιά και μετά τον επόμενο αγώνα για το Γιούροκαπ. Θα ήταν πολύ καλό να πάρουμε την πρώτη θέση αλλά δεν το σκεφτόμαστε ακόμα”.

To Top