ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

PRESSARIS Ανάλυση Νεπτούνας: Κλασική λιθουανική ομάδα με ταλέντο, αλλά χωρίς άμυνα

Η Νεπτούνας είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο επιθετικό παιχνίδι, σε σημείο να ξεχνάει την άμυνα. Είναι αυθεντική λιθουανική ομάδα, με έφεση στο περιφερειακό σουτ, αλλά αμυντικά παρουσιάζει πολλά προβλήματα, ενώ η τελευταία εμφάνισή της στο ΟΑΚΑ φανέρωσε και αγωνιστική αφέλεια…

Η ομάδα από το Κλαϊπέντα θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της και να βρεθεί σε ένα σαφώς πιο ευνοϊκό γκρουπ στους “32” του Γιούροκαπ (με Σάσαρι, Σαραγόσα και Σολνόκι), όμως παρότι ήταν 15 πόντους μπροστά στα μέσα της τρίτης περιόδου, έχασε από την ΑΕΚ που δεν είχε στόχο, γιατί είχε αποκλειστεί…

Υπάρχει ταλέντο επιθετικά για την Νεπτούνας που στηρίζεται κυρίως στους Ντάνιελ Γιούιν (15,8π.), Τρέιβις Μπάντερ (10,8π.) και Μαρτίνας Μαζέικα (11π.) στην περιφέρεια, ενώ πολύτιμος είναι και ο 35χρονος Ντονάτας Ζαβάτσκας (10,9π.). Αυτοί κυρίως “τρέχουν” την επίθεση της Νεπτούνας που σκόραρε στον ΣΤ’ όμιλο 82,9 πόντους κατά μέσο όρο.

Αμυντικά δεν την λες… ογκόλιθο. Οι Λιθουανοί δέχονταν κατά μέσο όρο 80,7 πόντους σε κάθε αγώνα τους στην πρώτη φάση και η πραγματικότητα είναι ότι με τέτοια επίδοση δεν μπορούν να έχουν τύχη για κάτι καλύτερο στους “32”.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια επικίνδυνη ομάδα (πήρε “διπλό” στην Κωνσταντινούπολη επί της Γαλατασαράι), γιατί έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά όχι μια ομάδα που ο Άρης δεν μπορεί να την κερδίσει.

Η στατιστική εικόνα της Νεπτούνας στην α’ φάση του Γιούροκαπ

neptunas_stats_eurocup_reg_season

To Top