ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Βεζένκοφ δεν ξεχνάει! “Το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας μου!”

Ο Σάσα Βεζένκοφ όχι απλά θυμάται τον περσινό αγώνα της Πυλαίας, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να τον ξεχάσει γιατί είναι ο καλύτερος στην καριέρα του με την φανέλα του Άρη!

Αυτό επεσήμανε από την Ισπανία μιλώντας στο sport24.gr για την σημερινή αναμέτρηση των κίτρινων στην Πυλαία! Ο Βεζένκοφ θυμήθηκε το περσινό παιχνίδι όπου με τους 29 πόντους με 4/6 βολές, 5/9 δίποντα και 5/10 τρίποντα και τα 14 ριμπάουντ που μάζεψε είχε οδηγήσει τον Άρη του Δημήτρη Πρίφτη, και νυν τεχνικού της ομάδας, στο διπλό με 77-78 επί του ΠΑΟΚ. “Το περσινό ντέρμπι το θυμάμαι πολύ καλά. Εξάλλου μόνο καλές μνήμες μπορώ να έχω από αυτό καθώς ήταν το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας μου με τη φανέλα του Άρη μαζί με τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Μόνο που εκείνο ήταν στην έδρα μας για αυτό και ήταν το καλύτερο παιχνίδι μου εκτός έδρας. Ένα παιχνίδι στο οποίο φθάσαμε τελικά σε μία αγχωτική που θα μπορούσε να έρθει πολύ πιο εύκολα καθώς είχαμε κάνει πάρα πολύ καλή και μας αδικεί η διαφορά του ενός πόντους. Ήταν ωστόσο το παιχνίδι όπου δείξαμε τι μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα”.

Η προετοιμασία του Πρίφτη και ο ρυθμός

Για τη συμβολή του Δημήτρη Πρίφτη στη συγκεκριμένη νίκη είπε: “Ο κόουτς Πρίφτης μας είχε προετοιμάσει εξαιρετικά για το πως θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του ΠΑΟΚ. Μία προετοιμασία που είχε αποτελέσει “κλειδί” για τη νίκη μας όπως και για αυτό το ντέρμπι καθώς ο Άρης έχει πολλούς νέους παίκτες που θα παίξουνε για πρώτη φορά και θα πρέπει να παρουσιαστούν πνευματικά έτοιμοι γιατί ο ΠΑΟΚ έιναι μία πάρα πολύ έμπειρη ομάδα από τέτοιου είδους ντέρμπι”.

Που πιστεύει όμως ότι θα κριθεί το αποψινό ντέρμπι; “Στο ποιος θα χτυπήσει καλύτερα τις αδυναμίες του αντιπάλου του και θα μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό. Όπως είχαμε κάνει εμείς πέρσι που είχαμε να ελέγξουμε απόλυτα τον ρυθμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ και κερδίσαμε και το παιχνίδι με τον φετινό Άρη να είναι μία πιο αθλητική ομάδα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ”.

“Να τα χάσει όλα μόνο για αυτό το βράδυ”

Ποιον παίκτη ωστόσο του ΠΑΟΚ θεωρεί ο Βεζένκοφ ότι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Άρης για να φθάσει στη νίκη; “Ο Άρης θα πρέπει να προσέξει κυρίως τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Κώστα Βασιλειάδη αλλά και τον Ουίλιαμ Χάτσερ που αποτελούνε τους κινητήριους μοχλούς του ΠΑΟΚ. Ειδικότερα ο Σοφοκλής είναι για εμένα ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του ΠΑΟΚ αφού μπορεί να φθείρει τους ψηλούς του Άρη και να βγάλει ελεύθερα σουτ στους συμπαίκτες του από μέση και μακρινή απόσταση. Ο ΠΑΟΚ εξάλλου διαθέτει καλούς σουτέρ όπως είναι ο Βασιλειάδης που για εμένα ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ με εμπειρία από τη Euroleague όπως και ο Σοφοκλής. Ο Βασιλειάδης όμως πρόκειται για έναν δεινό εκτελεστή και επειδή τον γνωρίζω προσωπικά του εύχομαι μόνο σε αυτό το παιχνίδι να τα χάσει όλα. Πραγματικά να τα χάσει όλα. Να τα “σπάσει” αλλά μόνο για αυτό το βράδυ και έπειτα να συνεχίσει να βάζει όσα θέλει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όπως και να έχει όμως οι παίκτες του Άρη δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να εστιάσουν σε έναν και μόνο παίκτη του ΠΑΟΚ αλλά να ελέγξουν όπως είπα τον ρυθμό μέσα από την καλή και σκληρή τους άμυνα. Για αυτό και θεωρώ ότι τους παίκτες του Άρη τους βολεύει να πάνε σε ένα γρήγορο παιχνίδι, ελέγχοντας πάντα τα ριμπάουντ αφού μία πιο αθλητικοί και εκρηκτικοί ώστε να κουράσουν τους αντιπάλους τους”.

“Ο Άρης πρέπει να πάει χωρίς πίεση”

Πόσο όμως θεωρεί ότι μπορούνε να παίξουνε ρόλο τα τελευταία αποτελέσματα των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και Eurocup; Ο Βεζένκοφ εξήγησε πως: “Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο κακά αποτελέσματα με τις ήττες από την Όλντενμπουργκ για το Eurocup και ενδιάμεσα την εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα στην Κηφισιά. Κι όσο για τον Άρη θεωρώ ότι ξεπέρασε τον κακό μήνα που είχε όπου πραγματοποίησε την κοιλιά του γνωρίζοντας τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Οι δύο εντός έδρας νίκες ωστόσο επί του Αρκαδικού για το πρωτάθλημα και της Άλμπα Βερολίνου για το Eurocup έχω την αίσθηση ότι θα αποτελέσουν μία τονωτική ένεση. Και οι δύο ομάδες όμως θα έχουνε την πίεση για να πάρει τη νίκη με τον Άρη να πρέπει να πάει χωρίς πίεση όπως και εμείς πέρσι”.

“Όποιος το θέλει πιο πολύ”

Ο Βεζένκοφ δεν θέλησε να δώσει τον τίτλο του φαβορί σε κάποια από τις δύο ομάδες λέγοντας: “Φαβορί δεν υπάρχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αυτό που υπάρχει είναι πως τη νίκη θα την πάρει όποιος το θέλει πιο πολύ. Ποιος θα δώσει το 100% για να το κερδίσει και θα είναι πιο συγκεντρωμένος να ακολουθήσει το πλάνο του για να το κερδίσει. Όπως συνέβη με μας πέρσι όπου αν και ξεκινήσαμε κακά το παιχνίδι μέσα από την άμυνα ζώνης που παίξαμε βάλαμε δύσκολα στον ΠΑΟΚ και ελέγξαμε το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη. Πρόκειται για ένα ντέρμπι όπου οι παλιοί που ξέρουνε τι σημαίνει και πως να το διαχειριστούν καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν όλες αυτές τις γνώσεις τους στους καινούριους παίκτες. Ειδικά σε αυτούς του Άρη για το πως θα διαχειριστούν μία καυτή ατμόσφαιρα που θεωρώ ότι θα υπάρχει στο PAOK Sports Arena από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που δεν θα πρέπει να τους φοβίσει ή να τους αγχώσει. Κι αυτό γιατί ο Άρης είναι πιο καλή ομάδα και μπορεί να πάρει τη νίκη”.

“Ο Άρης θα είναι πάντα στην καρδιά μου”

Κι όσο τέλος για το πως βλέπει τον φετινό Άρη από την Ισπανία όπου βρίσκεται όντας παίκτης της Μπαρτσελόνα ο Βεζένκοφ δήλωσε: “Τον βλέπω και τον θαυμάζω. Έχω συχνή επικοινωνία με μέλη της ομάδας και πραγματικά χαίρομαι που υπήρξα κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Ο Άρης πάντα θα είναι στην καρδιά μου και δεν το λέω για να γίνομαι γραφικός αφού πραγματικά αγαπάω την ομάδα και χαίρομαι να πηγαίνει καλά”. Για να καταλήξει: “Η ομάδα χρειάζεται υπομονή και ο Άρης σιγά σιγά βλέπουμε ότι επιστρέφει”.

To Top