ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η αντεπίθεση για την 3η θέση συνεχίζεται στο Παλέ κόντρα στον Κόροιβο! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Ο Άρης παραμένει σε… ευρωπαϊκούς ρυθμούς, υποδέχεται σήμερα (17:00) τον Κόροιβο στο Αλεξάνδρειο στο πλαίσιο της εμβόλιμης 19ης αγωνιστικής και θέλει να παραμείνει αήττητος μέσα στο Φεβρουάριο στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να κάνει άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Εξυπακούεται ότι οι κίτρινοι τέτοια παιχνίδια σαν το σημερινό πρέπει να τα κερδίζουν, εύκολα ή δύσκολα. Δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες, ειδικά εντός έδρας. Ο Άρης έχει μόλις μία ήττα σε 18 επίσημους αγώνες του στο Παλέ και θα φροντίσει σήμερα να διευρύνει αυτή την επίδοση.

Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να κάνει σωστά όλα τα βήματα μέχρι τον πολύ κρίσιμο αγώνα με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο στις 28 Φεβρουαρίου. Έχει κάνει ήδη τα δύο, νικώντας το Λαύριο και τα Τρίκαλα, απομένουν άλλα δύο, το σημερινό στον αγώνα με τον Κόροιβο και το Σάββατο στην Καβάλα.

Οι κίτρινοι δεν παρεκκλίνουν της φιλοσοφίας και της λογικής που διέπει την αγωνιστική τους παρουσία. Κοιτούν κάθε αγώνα ξεχωριστά και αυτό κάνουν και τώρα, υποδεχόμενοι τον Κόροιβο, που πέρασε μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης με έξι σερί ήττες, αλλά κέρδισε την Κηφισιά το Σάββατο και βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Η ήττα στον αγώνα της Αμαλιάδας και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή, δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν. Δεν υπάρχει, ωστόσο, τάση ρεβάνς. Υπάρχει πολύ ξεκάθαρα ο στόχος της νίκης για την πορεία προς την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν έχουν οι κίτρινοι, που θα στηριχθούν για άλλη μια φορά στην άμυνά τους, την τρίτη καλύτερη στην Α1 μετά τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με παθητικό 66,8 πόντων ανά αγώνα. Η άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ καταρχήν και ο περιορισμός του Ντουέιν Ντέιβις, του καλύτερου παίκτη του Κόροιβου είναι τα στοιχεία που θα απλοποιήσουν τα πράγματα για τον Άρη και θα τον οδηγήσουν στη νίκη Νο14 στο πρωτάθλημα.

To Top