ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σίμτσακ: “Το θέμα είναι η καρδιά!”

Θέμα καρδιάς και όχι τόσο σκάουτινγκ και τακτική είναι το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ στο Παλέ. Αυτό υπογράμμισε ο Βασίλης Σίμτσακ, διαφωνόντας με όλους όσοι θεωρούν τον αγώνα “τελικό”, εξηγώντας πως το πρόγραμμα μετά την Κυριακή δεν είναι καθόλου εύκολο.

Ο έμπειρος σέντερ έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ3 και τόνισε πως “διαφορετική φιλοσοφία σίγουρα υπάρχει, γιατί είναι διαφορετικοί οι προπονητές. Τώρα σε ότι αφορά τις ομάδες, αυτοί έχουν δύο καινούριους παίκτες, αλλά ο βασικός κορμός είναι ο ίδιος, γνωριζόμαστε καλά. Δεν παίζει ρόλο τόσο το σκάουτινγκ, λίγο πολύ ξέρουμε και εμείς τι θα κάνει η ΑΕΚ και η ΑΕΚ τι θα κάνουμε εμείς. Το θέμα είναι η καρδιά και πως προσεγγίζεις και διαβάζεις το παιχνίδι εκείνη τη μέρα”.

Ρωτήθηκε πώς προετοιμάζεται η ομάδα για τον κυριακάτικο αγώνα και απάντησε: “Όπως προετοιμαζόμαστε και όλη τη χρονιά, για όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Δεν είναι κάτι διαφορετικό αυτό το παιχνίδι. Είναι ακόμα ένα παιχνίδι στην πορεία μας στο πρωτάθλημα και είμαστε σε ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ”.

Σε ερώτηση για το αν είναι “τελικός” το παιχνίδι για την 3η θέση είπε ότι “δεν το βλέπουμε έτσι, γιατί η ομάδα μας έχει πέντε δύσκολα παιχνίδια, με πολύ καλές ομάδες, ειδικά εκτός έδρας, όπου παίζουμε με Κηφισιά, Πάτρα και Ρέθυμνο. Κερδίσουμε – χάσουμε την Κυριακή δεν πρέπει να πούμε ότι τελείωσε η τρίτη θέση γιατί ο δρόμος έχει δύσκολα μονοπάτια ακόμα…”.

Για το ότι οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις – η μία δεν έχει αλλάξει τίποτα από το ξεκίνημα, η άλλη έχει ήδη 19 παίκτες σε 20 αγωνιστικές –  ο Σίμτσακ σχολίασε: “Θα μιλήσω για την ομάδα μου. Αυτό μας έχει γεμίσει εμπιστοσύνη από την πλευρά του προπονητή και της διοίκησης και καταφέρνουμε και το δείχνουμε στο γήπεδο ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς. Υπάρχει καλή συνεργασία και χημεία μεταξύ μας, συν ότι παίζουμε στην έδρα μας και ποντάρουμε σε αυτό, για να κερδίσουμε το ματς της Κυριακής”.

Για την ΑΕΚ είπε ότι “είναι μια ομάδα που έχει βελτιωθεί αρκετά στην άμυνα  σε σχέση με τον πρώτο αγώνα που παίξαμε και έχει αλλάξει τον τρόπο επίθεσης, με όχι ποσταρίσματα, με πολλά pop out και τρίποντο και κάποια μις ματς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν. Κάνουμε το σκάουτινγκ και θα είμαστε έτοιμοι την Κυριακή να την αντιμετωπίσουμε”.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του Παλέ: “Είναι χαρά μας και αυτό περιμένει ένας αθλητής, να παίξει στο Nick Galis Hall με γεμάτες κερκίδες. Τους χρειαζόμαστε. Είναι ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, τη σεβόμαστε πάρα πολύ. Και σε αυτό το παιχνίδι όπως και στα προηγούμενα μεγάλο μερίδιο στις νίκες έχει και ο κόσμος, που μας στηρίζει”.

To Top