ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

PRESSARIS Ανάλυση: Οκάρο Γουάιτ Vs. Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην κούρσα για την ανάδειξη του MVP

Την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο δεν συγκρούονται οι δύο ομάδες που θα παλέψουν ως το τέλος της κανονικής περιόδου για την τρίτη θέση, αλλά και οι δύο κορυφαίοι παίκτες του φετινού πρωταθλήματος, αυτοί που θα παλέψουν για την ανάδειξη του MVP: Οκάρο Γουάιτ εναντίον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δυο τους να τεθούν αντιμέτωποι και σε ορισμένα μαρκαρίσματα, αν αποφασίσει ο Ζντοβτς να χρησιμοποιήσει τον Μαυροκεφαλίδη ως 4αρι.

Ο Γουάιτ μετά από 20 αγωνιστικές έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα στην κούρσα για την ανάδειξη του MVP έναντι του Μαυροκεφαλίδη που έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα, κράτησε μόνος του την ΑΕΚ, αλλά στη συνέχεια ήταν λογικό να έχει μια κάμψη στην απόδοσή του.

Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει μέχρι σήμερα 401 βαθμούς στην αξιολόγησή του έναντι 357 βαθμών του Μαυροκεφαλίδη, παίζοντας τα ίδια λεπτά κατά μέσο όρο (26’). Η διαφορά των δύο έγκειται κυρίως στο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, στα κλεψίματα και τα λάθη.

Σκοράρουν περίπου το ίδιο (15,2 ο Γουάιτ, 14,8 ο Μαυροκεφαλίδης), παίρνουν περίπου τα ίδια ριμπάουντ  (7,2 ο Μαυροκεφαλίδης, 6,8 ο Γουάιτ), δίνουν τις ίδιες ασίστ (1,9 ο Γουάιτ, 1,7 ο Μαυροκεφαλίδης), αλλά η διαφορά είναι στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες.

Ο Οκάρο Γουάιτ στις 20 πρώτες αγωνιστικές

white_stats_2015-16

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στις 20 πρώτες αγωνιστικές

mavrokefalidis_stats_2015-16

To Top