ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σπύρος Μούρτος στο PRESSARIS: “Έτσι χτίζεις χαρακτήρα!” (video)

Ο Σπύρος Μούρτος ακολουθεί την ίδια πορεία με την ομάδα. Μεγαλώνει καθημερινά, μέσα από κάθε προπόνηση, μέσα από κάθε αγώνα. Χθες ήταν αυτός που πήρε την πολύ κρίσιμη επίθεση στα 8’’ πριν το φινάλε, βάζοντας τον Άρη μπροστά με 66-65. Λίγο μετά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” μίλησε στο PRESSARIS για την χθεσινή εμπειρία και τη μεγάλη ανατροπή.

Ρωτήθηκε αρχικά ο αρχηγός του Άρη πως έζησαν οι παίκτες τα τελευταία λεπτά του αγώνα και την ανατροπή και απάντησε: “Ήταν πολύ έντονες οι στιγμές στα τελευταία δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω αν και οι ίδιοι πιστεύαμε ότι θα γίνει έτσι το παιχνίδι. Ένα λάθος του Ελ Αμίν μας έδωσε την ευκαιρία να φτάσουμε εκεί, ένα πολύ μεγάλο τρίποντο του Ντομινίκ. Σίγουρα ήταν μεγάλη νίκη. Ήμασταν τυχεροί, γιατί δεν ήμασταν καλοί, σίγουρα όμως χρειάζεσαι και τύχη για να φτάσεις στους στόχους σου. Με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη, χτίζεις χαρακτήρα”.

Για την φάση στην οποία σκόραρε και έγραψε το 66-65 στα 8’’ πριν το τέλος, η οποία σχεδιάστηκε στο τάιμ άουτ υπογράμμισε πως “έκλεισαν λίγο παραπάνω στον Ντομινίκ και μου έδωσαν την ευκαιρία για close out στον Ελ Αμίν, που δεν είναι και ο καλύτερος αμυντικός και έφτασα ως το τέλος. Δεν υπήρχαν βοήθειες, είχε ανοίγει η άμυνά τους. Έτσι ήρθε το καλάθι”.

Ρωτήθηκε ποιο είναι το μάθημα από το χθεσινό παιχνίδι και απάντησε: “Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Για ένα διάστημα δεν τρώγαμε καλάθια. Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή είναι η ταυτότητα της ομάδας και θα πρέπει να την επιβάλλουμε από την αρχή του παιχνιδιού, να μη χάνουμε χρόνο και να βρισκόμαστε πίσω”.

mourtos_afixi_kifisia_aris

Για τον Μούρτο η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ήταν δικαιολογία για την μέτρια χθεσινή εμφάνιση: “Εντάξει, έχουμε συνηθίσει αλλιώς, αλλά έτσι είναι η κατάσταση, πως να το κάνουμε τώρα; Μη ξεχνάμε ότι δεν παίζαμε πάντα διπλά παιχνίδια, έχουμε εμπειρία κι από μονά παιχνίδια τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι δικαιολογία η διακοπή, αυτά είναι… φιλοσοφίες. Θα βρούμε τον ρυθμό μας και θα είμαστε καλοί”.

Για το ότι ο Άρης κέρδισε με κακή απόδοση των δύο καλύτερων παικτών του, Οκάρο Γουάιτ και Τζερέλ Μακ Νιλ, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει βάθος στο ρόστερ ο Μούρτος σχολίασε: “Σίγουρα υπάρχει βάθος στην ομάδα. Όταν οι παίκτες δεν μπορούν να δώσουν αυτό που περιμένουμε από αυτούς, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι οι υπόλοιποι για να καλύψουμε το κενό τους. Έτσι γίνεται σε όλες τις ομάδες”.

Για το αν ο Άρης έκανε χθες ένα βήμα για την τρίτη θέση, ειδικά κι αν η ΑΕΚ ηττηθεί σήμερα από τον Ολυμπιακό: “Περιμένουμε και αυτό το αποτέλεσμα για να δούμε την κατάταξη αυτής της αγωνιστικής. Σίγουρα είναι ένα βήμα, αλλά εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, βήμα βήμα να φτάσουμε στον στόχο μας”.

To Top