ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παναθηναϊκός – Άρης, πράξη δεύτερη με περισσότερη εξυπνάδα και μεγαλύτερη διάρκεια (LIVE, 18:00)

Σε λιγότερο από 48 ώρες ο Άρης αντιμετωπίζει και πάλι τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Στις 6 το απόγευμα οι κίτρινοι αγωνίζονται στον δεύτερο ημιτελικό του πρωταθλήματος, θέλοντας να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερη εικόνα, να πιέσουν περισσότερο τον αντίπαλό τους και να μπορέσουν να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις το μπρέικ.

Σαφώς και πρόκειται για άλλη μία δύσκολη αποστολή. Ο Άρης είναι αουτσάιντερ, είναι ομάδα που – ειδικά αυτή τη περίοδο – έχει λιγότερες λύσεις και ποιότητα, ωστόσο έχει δύο στοιχεία που τον καθιστούν επικίνδυνο κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ: Ομοιογένεια και μαχητικό πνεύμα.

Σε μεγάλη διάρκεια εμφανίστηκαν αυτά τα στοιχεία και στον πρώτο ημιτελικό, έστω κι αν οι κίτρινοι πλήρωσαν ουσιαστικά ένα δίλεπτο αδράνειας (τέλη τρίτης, αρχή τέταρτης περιόδου) και επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να βρει ρυθμό και με 5/6 τρίποντα να ξεφύγει.

Το ότι επέστρεψαν και δεν δέχθηκαν καλάθι από τους πράσινους στο τελευταίο πεντάλεπτο (από το 82-65 στο 35’ και μετά οι γηπεδούχοι είχαν μόνο 3/4 βολές με τον Γουίλιαμς) είναι κάτι στο οποίο θα προσπαθήσει να “χτίσει” ο Άρης για να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός.

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, σαφώς και θα παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένος μετά από αυτό που “έπαθε” στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά και ο Άρης δούλεψε χθες σε συγκεκριμένες προσαρμογές του παιχνιδιού του. Το ενδεχόμενο όμως να μην έχει – εκτός του Τζαμέλ Χάγκινς – και δύο παίκτες που συνήθως αλλάζουν τον ρυθμό ερχόμενοι από τον πάγκο (Ξανθόπουλος, Ζάρας) θα είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα για τον Δημήτρη Πρίφτη.

Μετά το σημερινό παιχνίδι η σειρά μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο, όπου ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό το απόγευμα (19:00) της Δευτέρας στον τρίτο ημιτελικό. Ο νικητής αναδεικνύεται στις τρεις νίκες.

To Top