ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Είχε ευκαιρία να κερδίσει, δεν είχε καθαρό μυαλό (63-70)

Ο Άρης είχε ευκαιρία να κερδίσει τον Ολυμπιακό, δεν είχε όμως το καθαρό μυαλό που απαιτείται για να συμβεί αυτό. Ηττήθηκε με σκορ 63-70 στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, πληρώνοντας κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο την τσαπατσουλιά του στην επίθεση.

Το ξεκίνημα του Άρη ήταν εξαιρετικό. Με πίεση στην μπάλα και σωστές τοποθετήσεις στην άμυνά τους οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη προηγήθηκαν με 8-1 (4’), κράτησαν τον Ολυμπιακό χωρίς καλάθι για περισσότερα από τέσσερα λεπτά, έχοντας τον Ντέβιν Μαρμπλ σε πολύ καλή κατάσταση.

Διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα των διαιτητών στα φάουλ και κάποιες λάθος επιλογές επιθετικά του Άρη έβαλαν τον Ολυμπιακό και πάλι στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 10-10 και προηγήθηκαν με 13-14, αλλά ο Άρης ήταν συγκεντρωμένος και με τον Κάμινγκς να βγάζει πολύ καλές άμυνες και τον Ζάρα να δίνει πολύτιμες λύσεις επιθετικά (7π. σε 5:35 στο α’) προηγήθηκε με 21-20 πριν ο Χάκετ κάνει το 20-21 στη λήξη της περιόδου, στην οποία οι βολές ήταν 12-3 για τον Ολυμπιακό, που είχε 6 λάθη έναντι ενός του Άρη.

Ο Πρίφτης χρησιμοποίησε τον Γιάνκοβιτς μόνο στην θέση “4” ως μπακ απ του Ντραγκίσεβιτς, ωστόσο ο Έλληνας φόργουορντ ήταν άστοχος με εξαίρεση ένα τρίποντο που έδωσε προβάδισμα με 32-31 στο 17’. Ο Μάικλ Τζένκινς δεν ήταν σε καλή μέρα, ο Ζάρας ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί που “κόλλησε” ο Άρης επιθετικά και ο Ολυμπιακός με τους Γκριν, Σπανούλη και Λοτζέσκι στην ίδια πεντάδα βρήκαν όλα τα ελεύθερα σουτ και ξέφυγαν με 34-44 στο ημίχρονο.

Ο Παπανικολάου με δύο σερί τρίποντα στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα (και 3/3 συνολικά στο γ’ δεκάλεπτο) της τρίτης περιόδου έδωσε προβάδισμα 16 πόντων στον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 36-52, αναγκάζοντας πολύ γρήγορα τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ. Η είσοδος των Ξανθόπουλου, Μούρτου βελτίωσε άμεσα την άμυνα και με ηγέτη τον Ντραγκίσεβιτς που είχε 11 πόντους στην τρίτη περίοδο γύρισε το παιχνίδι. Μείωσε σε 43-52 (25’) και με τρίποντο του Σέρβου έριξε την διαφορά στους έξι πόντους (51-57) πριν ο Μάντζαρης με 1/2 βολές κάνει το 51-58 (30’).

Οι κίτρινοι μείωσαν την διαφορά στο καλάθι (56-58) με Κάμινγκς και Τζένκινς, αλλά δεν είχαν την ωριμότητα να διαχειριστούν σωστά τις καταστάσεις μέσα στο γήπεδο. Ο Κάμινγκς χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, ο Μπάκνερ και ο Τζένκινς ήταν εκτός κλίματος και ο Ολυμπιακός πολύ γρήγορα ξέφυγε ξανά με 56-66 (34’), ελέγχοντας πάλι τον αγώνα. Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 59-66 και 61-68, αλλά ο Κάμινγκς είχε τρεις διαδοχικές φάσεις που πήγε πάνω στην άμυνα του Μπιρτς, δεν βρήκε στόχο και έτσι διατηρήθηκε αυτή διαφορά ως το τελευταίο λεπτό χωρίς οι κίτρινοι να πλησιάσουν περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 34-44, 51-58, 63-70.
aris_oly_stat1

aris_oly_stat2

To Top