ΜΠΑΣΚΕΤ

Για κάθε Τζάστιν Τζάκσον υπάρχει ένας Τερέλ Κασλ…

Είναι ουτοπική συζήτηση για έναν παίκτη που δεν τον ξέρει κανείς να βγάζει συμπέρασμα αβίαστα. Είτε κάποιος ισχυριστεί πως ο Τζάστιν Τζάκσον είναι παικταράς, είτε κάποιος έχει ήδη ξεκινήσει τους αφορισμούς σε διοίκηση και Πρίφτη.

Όλη η ιστορία αρχίζει και τελειώνει σε μια φράση: Ο Τζάστιν Τζάκσον θα κριθεί στο γήπεδο από την προσφορά του στην ομάδα του Άρη. Τελεία και παύλα. Ακολούθως θα κριθεί η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία για την επιλογή αυτή.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε τονίσει στην συνέντευξη Τύπου του ημιτελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ πως θέλει έναν παίκτη με έφεση στον ριμπάουντ, με καλά πόδια και ικανότητα στο παιχνίδι στην στεφάνη, έναν rim protector όπως τον αποκαλούν οι Αμερικανοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλει έναν παίκτη συμπληρωματικό στην ήδη υπάρχουσα φροντ λάιν.

Γιατί; Πρώτον διότι πρωταγωνιστής σέντερ αυτή την εποχή δεν υπάρχει – οι μισές ομάδες στην Ευρωλίγκα ψηλό ψάχνουν και δεν βρίσκουν – και δεύτερον όποιοι υπάρχουν κοστίζουν πάρα πολύ.

Ο Ντρου Νέιμικ ήταν πρώτη επιλογή του Πρίφτη, γιατί διέθετε τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που αναζητούσαν οι κίτρινοι στην αγορά, συν το ότι γνώριζε το περιβάλλον του Άρη. Ο Νέιμικ, όμως, δεν εμφανίστηκε καν για να δεχθεί την πρόταση.

Από εκεί και πέρα εξετάστηκαν διάφορες περιπτώσεις παικτών. Ο Πρίφτης και οι συνεργάτες του, σε συνεργασία με την διοίκηση κατέληξαν στην επιλογή του Τζάστιν Τζάκσον. Ναι, δεν έλκει ούτε το πολωνικό πρωτάθλημα, ούτε η προϋπηρεσία του στην Φινλανδία, ούτε ότι ήρθε στην Κηφισιά και δεν μπόρεσε να στεριώσει.

Αυτά όμως μπορεί να έχουν και μικρή σημασία, αν κάνει κανείς μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν. Ο Τερέλ Κασλ έπαιζε στην (άσημη τότε) Όλντενμπουργκ πριν έρθει στον Άρη και είχε καριέρα στη Μακάμπι Ρα Ανανά και την Μπουρζ, ξεκινώντας να παίζει στην Ευρώπη από τα Σκόπια. Ο Ράιαν Στακ ήρθε στον Άρη από την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν. Ο Τζερεμάια Μάσεϊ έπαιξε στην Λάρισα. Δίχως αμφιβολία είναι οι τρεις ξένοι με την μεγαλύτερη προσφορά στον Άρη από το 2000 και μετά. Δεν τους ήξερε κανείς και όλοι γκρίνιαξαν όταν άκουσαν ότι αποκτήθηκαν.

Προσφάτως ο Άρης απέκτησε παίκτη με 52 αγώνες στο ΝΒΑ. Τον Ντέβιν Μαρμπλ. Δεν έπεισε ποτέ ότι μπορεί να σταθεί στον Άρη, κι ας πρόκειται για μπασκετικό ταλέντο υψηλού επιπέδου. Παλιότερα ο Άρης είχε αποκτήσει τον Ρεϊσόν Τέρι, απόφοιτο του Νορθ Καρολάινα και ντραφτ από τους Μάβερικς. Η προσφορά του αντιστρόφως ανάλογη από το ταλέντο και την φήμη του…

Όλοι, μα όλοι, κρίνονται στο γήπεδο.

Ο Τζάκσον δεν είναι… Τάρπλεϊ. Είναι παίκτης με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία ο Άρης θέλει να εκμεταλλευτεί και να τα προσθέσει στο παιχνίδι του, συμπληρώνοντας τον Βασίλη Καββαδά, τον Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, τον Μιχάλη Τσαϊρέλη και τον Βασίλη Σίμτσακ, γιατί έτσι έκριναν αυτοί που αποφασίζουν, αφού έλαβαν υπόψιν τους πολλές παραμέτρους.

ΥΓ: Ο Βίκτορ Σανικίτζε αντικαταστάθηκε μέσα σε τρεις μέρες από τον Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς. Ο Έρικ Μπάκνερ αντικαταστάθηκε μέσα σε πέντε μέρες από τον Τζάστιν Τζάκσον. Ο Ντέβιν Μαρμπλ… είχε αντικατασταθεί από τον Βλάντο Γιάνκοβιτς πριν καν αποχωρήσει. Facts που λένε και στα… ξένα.

To Top