ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καραγιάννης: “Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα στιβαρό οικοδόμημα στον Άρη”

Το ιστορικό τμήμα του ανδρικού πόλο του Άρη κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια, ώστε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα αποπνέει υγεία και θα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο άθλημα.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για την ομάδα, καθώς 46 νέοι αθλητές θα έχουν δελτίο και θα μπορούν να αγωνιστούν με το σύλλογο, πράγμα που γεμίζει αισιοδοξία τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο έφορος της ομάδας Πασχάλης Καραγιάννης τόνισε για αυτή την εξέλιξη: «Μετά από τα περσινά 23-24 δελτία (χωρίς να συνυπολογίζονται οι αθλητές του ανδρικού) φέτος προσθέτουμε ακόμη 46 αθλητές, φτάνοντας στο σύνολο τους 70, ενώ υπάρχουν και 20-25 μικρότερα παιδιά που δεν έβγαλαν φέτος δελτίο και θα βγάλουν τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι μια αναγνώριση της δουλειάς που κάνουμε σε όλους τους τομείς. Δεν προσφέρουμε στα παιδιά μόνο την ικανοποίηση της προπόνησης, αλλά στο σύλλογο έχουμε διατροφολόγο και τη διδάκτορα αθλητικής ψυχολογίας Κατερίνα Καραγιάννη (αδερφή του Πασχάλη) ώστε να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στους μικρούς αθλητές”, για να προσθέσει:

“Η κίνηση να πάρουμε το Μανώλη Γούναρη ως προπονητή δείχνει ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα στιβαρό οικοδόμημα και όχι μια φούσκα 2-3 χρόνων. Αυτό το όνειρό μας έχει ξεκινήσει να παίρνει σάρκα και οστά και φέτος ευελπιστούμε να ανέβει το ανδρικό μας τμήμα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και να παίξει του χρόνου στην Α2, ενώ θέλουμε να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία και με το γυναικείο τμήμα».

Δράση στις ακαδημίες του Άρη

Για το μεγάλο αριθμό παιδιών που έχουν οι ακαδημίες σημείωσε: «Δεν είμαστε σύλλογος που θέλουμε να έρθουν στον Άρη μόνο αυτοί που υποστηρίζουν το σύλλογο με οπαδικά κριτήρια. Θέλουμε ένα πολυσυλλεκτικό Άρη και θέλουμε παιδιά που αυτό που επιθυμούν είναι η εκμάθηση πόλο. Προσδοκούμε σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης για να ανεβάσουμε επίπεδο το άθλημα στην πόλη μας. Για εμάς το σημαντικό δεν είναι μόνο να έρθουν οι επιτυχίες. Το σημαντικότερο είναι να γαλουχήσουμε τα παιδιά στα ιδανικά του αθλητισμού και να αυξηθεί ο κόσμος στις πισίνες. Κακά τα ψέματα δεν μπορούν όλοι να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο. Εμείς θα είμαστε χαρούμενοι να δούμε αργότερα τους αθλητές μας να συνεχίσουν να ασχολούνται ενεργά με το άθλημα σε μικρότερες κατηγορίες, σε άλλους συλλόγουςή ακόμη και απλά να συνεχίσουν να κολυμπούν σε ώρες κοινού. Σίγουρα τους θέλουμε δίπλα στο σύλλογο και να στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα, αργότερα τα προπονητικά και ακόμη πιο μετά τα παραγοντικά. Θέλουμε αθλητές και δεν έχουμε οπαδική νοοτροπία».

Τέλος σχολίασε για την ανάπτυξη του αθλήματος: «Εμείς ως περιφερειακές επιτροπές θα πρέπει να εξαπλώσουμε το πόλο και να πάμε τα παιδιά να αγωνιστούν σε άλλες πόλεις. Όχι ως Άρης, αλλά ως επίλεκτοι Θεσσαλονίκης. Να παίξουν ή να κάνουν προπόνηση με άλλα παιδιά (π.χ. με επίλεκτους από Κοζάνη και Πτολεμαΐδα). Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάμε όπου υπάρχει κολυμβητήριο. Κακά τα ψέματα, είμαστε σε ένα άθλημα με μπάλα και ως γνωστόν η μπάλα σαγηνεύει τα παιδιά».

Τα παιδιά των ακαδημιών του Άρη κατά τις απονομές στο πρόσφατο εσωτερικό τουρνουά που διοργάνωσε ο σύλλογος.

Πάνος Τσολακούδης: «Θέτουμε τις βάσεις για έναν υγιή Άρη»

Τις πολλές εγγραφές νέων αθλητών (με δελτία) στον Άρη κλήθηκε να σχολιάσει και ο προπονητής των υποδομών της ομάδας Πάνος Τσολακούδης, ο οποίος σχολίασε: «Πριν από δύο χρόνια ο Πασχάλης (σ. Καραγιάννης) παρέλαβε μόλις ένα δελτίο. Κάναμε ριστάρτ στο σύλλογο και αυτό το βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά. Οι σχεδόν 50 εγγραφές είναι πολύ θετικό και το ακόμη καλύτερο είναι πως ξεκινωντας από το μηδέν έχουμε μαζέψει παιδιά της γειτονιάς του Χαριλάου που δεν είχαν προηγούμενη επαφή με τον αθλητισμό και που θα έχουν την πρώτη τους εμπειρία στα πρωταθλήματα. Παράλληλα υπάρχει κι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών στην ηλικία των προ μίνι, που μέσα από τα εσωτερικά τουρνουά που διοργανώνουμε, προσπαθούμε να τους δώσουμε μεγαλύτερα κίνητρα να γίνονται καλύτεροι».

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε θέσει βάσεις για έναν πιο ανταγωνιστικό και υγιή Άρη, ο οποίος δείχνει αξιοπιστία. Σε αυτό μας βοηθούν οι χορηγοί της περιοχής με πολύ σημαντικές προσφορές».

Πηγή: pisina.net

To Top