ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η πορεία του Γκόρντον στην Ευρώπη: Από το Μαρούσι των 80.000 δολαρίων στα… επταψήφια συμβόλαια!

Περιηγήθηκε στην Ευρώπη για δύο σεζόν με αποδοχές κοντά στις 50-60 χιλιάδες δολάρια. Στο Μαρούσι ήρθε με 80.000 δολάρια και έφτασε να εισπράττει 1,5 εκατ. δολάρια! 

Το καλοκαίρι του 2009 ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του στο Μαρούσι έψαχναν έναν περιφερειακό. Έβλεπαν αγώνα της Σπλιτ και το βλέμμα του έπεσε στον γκαρντ της κροατικής ομάδας, που είχε προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Ο Τζαμόν Γκόρντον με συστάσεις από τον Πίξι επιλέχθηκε από τον Μπαρτζώκα και συμφώνησε για συμβόλαιο 80.000 δολαρίων.

Από το πενταψήφιο συμβόλαιο το 2009 ο Γκόρντον μέσα από την δουλειά του στο γήπεδο έφτασε να υπογράφει την τελευταία πενταετία επταψήφια συμβόλαια, ενώ από την Νταρουσάφακα πήρε 1,5 εκατ. δολάρια για να αφήσει την Εφές Αναντολού το 2015!

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ανοδική πορεία του Γκόρντον δεν σταμάτησε ούτε όταν υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατό του, όντας παίκτης της Γαλατασαράι. Δούλεψε διπλά στην αποθεραπεία του και επέστρεψε ακόμα καλύτερος, συνεχίζοντας να υπογράφει μεγάλα συμβόλαια, τα οποία τον είχαν μέσα στους 30 πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Ευρωλίγκας.

To Top