ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Μάχη στην άμυνα, κακοί στην άμυνα – Σε τέτοια ματς χρειάζεσαι μακρινό σουτ”

Το μακρινό σουτ έλειψε στον Άρη και αυτό επί της ουσίας έκρινε το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρίφτη, όπως επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τροπαίου. Συγχαρητήρια και στα παιδιά μας για την προσπάθεια. Έδωσαν μεγάλη μάχη στην άμυνα, ήμασταν κακοί στην επίθεση. Σε τέτοια ματς χρειάζεται μακρινό σουτ δεν το είχαμε σε κρίσιμα σημεία. Είχαμε την ευκαιρία μας” και συνέχισε: “Στο 58-54 θα μιλήσω κι ας με πουν γραφικό, δεν με ενοχλεί πια… Έγινε φάουλ στον Κάμινγκς, θα μπορούσε να είναι δύο βολές ή αιφνιδιασμός. Δυστυχώς δεχθήκαμε τρίποντο μετά και πήγε στο +7 το παιχνίδι. Κάποιες κρίσιμες στιγμές παίζουν ρόλο. Κάναμε την προσπάθειά μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με το Στρασμπούρ”.

Ρωτήθηκε για το επιθετικό πρόβλημα του Άρη και απάντησε: “Απέναντι σε σκληρές άμυνες υψηλού επιπέδου έχουμε πρόβλημα. Εξαρτόμαστε κι από το μακρινό σουτ Χωρίς μακρινό σουτ δεν ανοίγεις χώρους. Αν δεν παίξουμε άμυνα για να βγάλουμε εύκολα καλάθια δυσκολευόμαστε. Έχουμε μια αστάθεια, πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό για να βελτιωθούμε”.

Για το αν η ομάδα του είχε πίστη για τη νίκη είπε πως “εγώ νομίζω ότι την είχε, ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση… Κι όσο δεν βάζεις, δεν είναι εύκολο να παίζεις και άμυνα. Η ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι τέτοια που σε τιμωρεί άμεσα και εκεί είναι το πρόβλημα”.

Για την καθυστέρηση του αγώνα και όσα έγιναν είπε: “Είναι ανασταλτικά και για τους δύο. Εν μέσω πολέμου πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Είναι δυστυχώς γνωστά και δεδομένα…”.

Ρωτήθηκε αν ρίσκαρε στο τέλος παίζοντας πολύ ανοικτά και γρήγορα και απάντησε: “Έπρεπε να δώσουμε ευκαιρία στον εαυτό μας ρισκάροντας. Μπήκαν τα σουτ και μας έδωσε τη δυνατότητα να πλησιάσουμε. Χωρίς μεγάλα σουτ δεν γίνεται. Αυτό που σε σώζει είναι το μακρινό σουτ και σε σώζει και από τα σφυρίγματα…”.

To Top