ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μιχαλήτσος: “Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη… Ο Άρης πρέπει να τρομάζει τους αντιπάλους”

Την άποψη ότι ο κακός σχεδιασμός του καλοκαιριού έχει φέρει τον Άρη σε αυτή τη δύσκολη θέση εξέφρασε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, ενώ υποστήριξε ότι  η ομάδα έχει το υλικό για να ανέβει απλά δε θα πρέπει να κάνει και άλλα λάθη. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για το εάν βοηθούν οι αλλαγές στον Άρη: «Πιστεύω ότι βοηθούν γιατί τα όρια με την προηγούμενη κατάσταση. Θα ανεβάσει απόδοση και θα είναι καλύτερος αλλά πλέον δεν έχει το περιθώριο να κάνει άσχημα αποτελέσματα. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα είναι πίσω από δύο ομάδες. Ο Άρης δίνει το 50 με 60 %, με εξαίρεση δυο παιχνίδια, στα υπόλοιπα δεν είχε απόδοση για Άρη. Θα έπρεπε τη 10η αγωνιστική ο Άρης να έχει ξεχωρίσει.

Το μεγαλύτερο λάθος έγινε στο σχεδιασμό. Έχει πολλούς καλούς παίκτες που είναι ισάξιοι μεταξύ τους, δεν μπορείς στη Β Εθνική να έχεις ρόστερ 25 και 26 παίκτες. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ έχουν ρόστερ 22 παικτών και παίζουν τόσα παιχνίδια. Πάνω από το 22 παίκτες απαγορεύεται να υπάρχουν σε μια ομάδα για να υπάρχει καλό κλίμα. Κρατάς έναν κορμό και παίρνεις παίκτες που κάνουν τη διαφορά για να χτίσεις μια βάση για την Α Εθνική.

Στην ενδεκάδα του τελευταίου παιχνιδιού από την περσινή ομάδα υπήρχε μόνο ο Παυλίδης. Δύσκολα προσαρμόζονται 11 παίκτες. Χρειάζονται χρόνο. Θα μπορούσε να πάρει παίκτες που θα έκαναν τη διαφορά. Ενήργησε πρόχειρα στο σχεδιασμό».

Για το εάν ο Άρης μπορεί να ανέβει: «Έχει παίκτες και μπορεί να παίξει καλύτερα. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Παίκτες που θα ήταν βασικότατοι στις άλλες ομάδες. Οι άλλες ομάδες είχαν κορμό και έκαναν και κάποιες προσθήκες. Φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν γκέλες και θα κάνουν. Δεν έχει χαθεί η πιθανότητα να ανεβεί. Δεν έχει περιθώρια για λάθη ο Άρης.

Δε μπορεί να συνεχίσει να χάνει. Εάν κάνει ένα σερί νικών θα τους αγχώσει και δε θα μπορούν να αντέξουν. Δεν νομίζω να έχουν δυνατότητες. Ο Άρης τους βοήθησε να πιστέψουν ότι μπορούν να βγουν. Πρέπει να είναι πολύ καλός, κάτι που δεν είδαμε μέχρι τώρα. Ο Άρης πρέπει να τρομάζει τους αντιπάλους γιατί έχει το καλύτερο υλικό, τον κόσμο, έχει πολλά που οι άλλες ομάδες δεν έχουν. Η κακή εικόνα του συνεχιζόταν και έβλεπα ότι δεν μπορούσε να αλλάξει. Δεν έχει το παιχνίδι στα χέρια του αλλά εάν κάνει νίκες θα βγει. Δε θα αντέξουν αυτές οι ομαδες. Δεν κερδίζουν εύκολα. Θα κάνουν γκέλες. Αλλά εάν χάνει πόντους δε θα βγει. Έπρεπε να κάνει ότι και η ΑΕΚ ο Άρης».

To Top