ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πασκουάλ: “Δυσκολευόμασταν να βρούμε τον ρυθμό του αγώνα”

Ο Τσάβι Πασκουάλ επεσήμανε πως η ομάδα του δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στον σημερινό αγώνα κόντρα στον Άρη και αναφέρθηκε στα πολλά τρίποντα που έκαναν οι παίκτες του.

Ο Ισπανός τεχνικός επεσήμανε: «Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι που δυσκολευόμασταν να βρούμε τον ρυθμό του. Δυσκολευτήκαμε να μπούμε στο παιχνίδι τα πρώτα πέντε λεπτά. Κάτι που συμβαίνει κατ’ επανάληψη. Λίγο λιγότερο όταν παίζουμε εντός έδρας, αλλά ίσως σήμερα να μας επηρέασε ότι παίξαμε χωρίς οπαδούς. Στη συνέχεια ακολούθησαν 14 από τα καλύτερα λεπτά του παιχνιδιού μας σήμερα. Μετά, στο δεύτερο μέρος ακόμα κι όταν παίζεις καλά, με τόσο κακό ποσοστό στα τρίποντα δεν μπορείς να πεις ότι έχεις παίξει καλά».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός σουτάρει πολλά τρίποντα κι αν εξαρτάται η ομάδα από την ευστοχία της στα τρίποντα και ότι πολλοί λένε πως είναι μονοδιάστατος στο παιχνίδι του: «Είναι αλήθεια. Το γεγονός ότι απάντησα την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα ήθελα να επαναλάβω την ίδια απάντηση. Δεν θα ήθελα να απαντήσω στην ίδια ερώτηση στη συνέχεια. Με βάση τα προηγούμενα στατιστικά είμαστε η ομάδα με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα τρίποντα χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε το καλύτερο ποσοστό. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι καμία άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα δεν έχει παίκτες από τη θέση ‘’5’’ να σουτάρουν από το τρίποντο. Αν τους αφαιρέσεις θα ήμασταν μία φυσιολογική ομάδα. Αν αφαιρέσεις έναν από τους δύο παίκτες που παίζουν στο ‘’5’’ κι εκτελούν τρίποντο, θα ήμασταν λίγο πιο πάνω. Υπό αυτήν την έννοια, η εκμετάλλευση των κενών χώρων μας δίνει πλεονέκτημα να εκτελέσουμε από την περιφέρεια, ενώ άλλες φορές όταν δεν μας βγαίνει το παιχνίδι όπως θέλουμε αποτελεί μειονέκτημα. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε μόνο έναν ρυθμό στο παιχνίδι μας. Γιατί δεν παίζουμε το ίδιο όταν στη θέση ‘’5’’ παίζει ο Σίνγκλετον και ο Μπουρούσης ή στη θέση ‘’1’’ όταν παίζει ο Καλάθης ή ο Τζέιμς και στο ‘’3’’ όταν παίζει ο Ρίβερς ή κάποιος άλλος. Πρακτικά δεν παίζουμε με τον ίδιο τρόπο συνέχεια. Αλλά ότι σουτάρουμε τρίποντα, σουτάρουμε».

Για τα πολλά τρίποντα και το λιγότερο παιχνίδι στο ποστ και γιατί δεν έπαιξε ο Τζεντίλε στον αγώνα με τον Άρη αλλά και πόσο περιμένει τον Τζέιμς Γκιστ: «Εγώ δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα να σουτάρεις τρίποντα. Το καταννοώ ότι μπορεί ο κόσμος να το σχολιάζει αλλά δεν το βλέπω έτσι. Γιατί τα χαρακτηριστικά που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα και να τιμωρήσουμε τις φάσεις δύο εναντίον ενός. Άρα όταν περνάμε την μπάλα στον Μπουρούση και μένουν κενοί χώροι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το ελεύθερο σουτ. Έτσι ένα πρόβλημα που είχαμε σήμερα ήταν ότι είχαμε 6-7 συνεχόμενα σουτ και σταματήσαμε να σουτάρουμε. Η ομάδα πιστεύω ότι πρέπει να βελτιωθεί στο close out και στις διεισδύσεις και να έχουμε καλύτερα ποσοστά στα τελειώματα στις διεισδύσεις. Σήμερα είχαμε 40% στα δίποντα στο πρώτο ημίχρονο που γενικά μας δυσκολεύει. Σε σχέση με το πικ εν ρολ είναι ο καλύτερος παίκτης που έχουμε σε αυτό. Δεν με έχετε ακούσει καθόλου να κάνω αναφορά στην απουσία του Γκιστ αλλά είναι λογικό ότι μας έχει λείψει. Για τον Τζεντίλε πολλές φορές όταν έχει παίξει έχουν παίξει με  βοήθεια πάνω του κι έχουμε βρει ελεύθερο σουτ. Ενδεχομένως θα πρέπει να παίζουμε καλύτερα στον αιφνιδιασμό, στα close out και να είμαστε πιο επιθετικοί στις διεισδύσεις».

To Top