ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ασταμάτητοι οι Ουόριορς, 3-0 τους Σπερς (video)

Οι Ουόριορς νίκησαν τους γεμάτους προβλήματα Σπερς με σκορ 120-108, έκαναν το 3-0 και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τους Τελικούς της Δύσης.

Οι Δυτικοί Τελικοί μοιάζουν να τελείωσαν πριν καν αρχίσουν. Ας όψονται τα πολλά προβλήματα των Spurs από τη μία και οι… αγριεμένοι Warriors από την άλλη. Με τον Tony Parker νοκ άουτ λόγω τραυματισμού, τον Kawhi Leonard να μην παίζει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (ελέω του διαστρέμματος που υπέστη στο πρώτο ματς) και τον David Lee να τραυματίζεται κι αυτός κατά διάρκεια του τρίτου αγώνα, τα “σπιρούνια” δεν είχαν καμία ελπίδα απέναντι στο… πυραυλοκίνητο Golden State, το οποίο επικράτησε με 120-108 και στον τρίτο Τελικό της δυτικής περιφέρειας, κάνοντας έτσι το 3-0 στη σειρά.

Ο Kevin Durant ήταν αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε 19 από τους 33 πόντους του στην καθοριστική τρίτη περίοδο (τους 16 στη σειρά), κατά την οποία οι Warriors άνοιξαν τη διαφορά μέχρι τους 18 πόντους (80-98) και μετέτρεψαν σε περίπατο το υπόλοιπο του αγώνα. Ο “K.D.” είχε 11/19 σουτ, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και παρά τα 7 λάθη στα οποία υπέπεσε, ήταν ο οδηγός του Golden State, το οποίο παρέμεινε αήττητο για 11ο συνεχόμενο παιχνίδι στα Playoffs. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν πάντως όλοι οι βασικοί των “Dubs” στο AT&T Center.

Διψήφιοι όλοι οι βασικοί των “Dubs”

Ο Stephen Curry πέτυχε 21 πόντους και έκλεψε 6 φορές τη μπάλα, ο Klay Thompson πρόσθεσε άλλους 17, ο JaVale McGee (16 πόντοι, όλοι στο πρώτο ημίχρονο) αντικατέστησε ιδανικά το κενό του τραυματία Zaza Pachulia, ενώ ο Draymond Green έκανε ως συνήθως λίγο απ’ όλα, συνεισφέροντας 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Το Golden State σούταρε με ποσοστό 54,8% εντός πεδιάς, είχε 11/27 τρίποντα και παρότι είχε σχεδόν τον ίδιο αριθμό ασίστ (23) και λαθών (21), δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στο γεμάτο προβλήματα San Antonio.

Απόντος του Leonard οι Spurs το πάλεψαν επί ένα ημίχρονο. “Έκλεισαν” το πρώτο δωδεκάλεπτο με το προβάδισμα (33-29) και προηγήθηκαν με 41-37 στο δεύτερο, όταν το Golden State “έτρεξε” ένα επιμέρους 24-8 και ξέφυγε με 12 πόντους διαφορά. Το παιχνίδι άρχισε σταδιακά να… γέρνει προς το μέρος των Warriors, οι οποίοι δεν έχασαν μέχρι τέλους το προβάδισμα, παρότι τα “σπιρούνια” πλησίασαν μέχρι και στους τρεις πόντους στο 32′. Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Durant και με τα διαδοχικά καλάθια του ανέβασε πάλι τη διαφορά στο +13 (86-99) και το παιχνίδι άρχισε να παίρνει το δρόμο του.

Νοκ άουτ και ο David Lee

Ο Manu Ginobili (21 πόντοι, 7/9 σουτ) ήταν μάλλον απροσδόκητα ο πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ του San Antonio, το οποίο έκανε συγκινητική προσπάθεια χωρίς τους Kawhi Leonard, Tony Parker και τον David Lee, που τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Ο LaMarcus Aldridge πέτυχε 18 πόντους αλλά δεν μπόρεσε πάλι να γίνει το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Spurs, ενώ διψήφιο αριθμό είχαν ακόμα οι Jonathon Simmons (14), Pau Gasol (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Dejounte Murray (10).

Πηγή: nba.sport24.gr

 

To Top