ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπακούρας: “Αποτυχία φέτος, τα λάθη του Καρυπίδη και η επόμενη μέρα του Άρη…”

Ο Λεωνίδας Μπακούρας έδωσε το στίγμα της “επόμενης μέρας” του Άρη, αναφέρθηκε τόσο στα τεκταινόμενα του τελευταίου διαστήματος, όσο και στο πως θα πρέπει από εδώ και στο εξής να υπάρξει η κατάλληλη οργάνωση για να δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το “αύριο” ο σύλλογος.

Αναλυτικά όσα είπε, στην εκπομπή “Οι αντίζηλοι” του Yello Radio 92.8 για…

… τα όσα συνέβησαν φέτος: “Εμείς δεν είμαστε κοντά στην ομάδα, εννοώ μέσα στα αποδυτήρια για να ξέρουμε τη ρίζα του προβλήματος. Κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Δεν ξέρουμε πως διοικείται η ομάδα. Λένε ότι χρειάζεται οργάνωση και στελέχωση η εταιρία και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Πρέπει και οι σχέσεις με τους φορείς και την Πολιτεία να καλυτερεύσουν. Όταν γίνεται ντέρμπι με την Καρδίτσα και τον Αιγινιακό, κάτι δεν πάει καλά. Περιμέναμε ότι η ομάδα μετά τον πρώτο μήνα θα ξεμπλοκάρει. Ήταν και τα διαιτητικά λάθη που ήρθαν και κούμπωσαν. Μία χρονιά στη Φούτμπολ Λιγκ, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο και την επόμενη σεζόν”.

… το φετινό ρόστερ: “Το 80% έλεγε ότι θα έπαιζε ο Τζεμπούρ. Ενθουσιάστηκαν όλοι και είναι λογικό. Δεν μπορούσε να παίξει γενικότερα η ομάδα και φτάσαμε σε ένα τέλμα. Το τελευταίο 2μηνο πήγε καλά η ομάδα. Έδειξε κάτι. Αν υπήρχε αυτή η οργάνωση από την αρχή της χρονιάς θα πήγαιναν καλύτερα”.

… το παρασκήνιο: “Εγώ δεν θα ήθελα ποτέ βοήθεια από τον καθένα. Δεν θέλουμε την βοήθεια κανενός, ούτε άρματα, ούτε πολεμοφόδια”.

… την οργάνωση της ομάδας: “Όποιος εργάζεται σε μία εταιρία ξέρει ότι η οργάνωση είναι το παν. Είτε λέγεται μπάτζετ, πληρωμές, έλεγχος, ταμειακή ροή και μάρκετινγκ. Τότε θα πείσεις τον κόσμο να επιστρέψει, θα έχεις έσοδα. Όποιος και να είναι μεγαλομέτοχος θα πάρω το διαρκείας να στηρίξω. Ο κόσμος δεν περνάει ωραία τα τελευταία χρόνια, ήθελε να δει κάτι διαφορετικό φέτος, αλλά υπάρχει απαισιοδοξία και είναι αναμενόμενη”.

… το περσινό καλοκαίρι: “Εμένα μου έδωσε μεγάλη αισιοδοξία όταν τα κατάφερε πέρσι ο κ. Καρυπίδης με την νέα ΠΑΕ. Ένιωσα ότι θα διοικήσει σωστά και θα προχωρήσει μπροστά η ομάδα. Αυτό δεν είχε την ανάλογη συνέχεια μέσα στην χρονιά. Και ο ίδιος δεν θα περίμενε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο”.

… τις επενδύσεις στο ποδόσφαιρο: “Δεν είναι ελκυστικό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι θέμα του Άρη μόνο. Είναι στο σημείο μηδέν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα τα μικρομεσαία σωματεία αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Ποιος να πάρει την απόφαση να βάλει λεφτα”.

… τον Παντελή Μπούμπουρα: “Δεν γνωρίζω τι έγινε και γιατί ο κ. Μπούμπουρας απέσυρε το ενδιαφέρον του, αν και πόσο ενδιαφέρθηκε. Είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας. Δεν είναι τυχαίος. Ειλικρινής άνθρωπος και ίσως κάποια μέρα να επανέλθει”.

… τους παράγοντες του Άρη: “Όταν τα έβαζε ο Καρυπίδης δεν πήγε κανείς άλλος να βάλει τα λεφτά για το μετοχικό κεφάλαιο. Στην αποτυχία απέτυχε ο Άρης, όχι ο Καρυπίδης. Μακάρι να έβαζαν κι άλλοι 2-3 εκατ.  Παράγοντες του Άρη που να θέλουν να εμπλακούν ουσιαστικά δεν έχω δει. Δεν υπάρχει κανένας που να θέλει ανάμειξη. Μην περιμένουμε. Δεν θέλει κανένας. Δεν υπάρχει παράγοντας που θα πει είμαι Αρειανός και θα πάρει την ομάδα. Μην ζούμε με ουτοπίες. Δεν συμφωνώ σε πλάνο διοίκησης με 5-6 παράγοντες. Συμφωνώ να υπάρχει μόνο ένας ιδιοκτήτης. Είναι μοντέλο που μετά από ένα χρόνο θα οδηγήσει σε προβλήματα”.

… την “επόμενη μέρα”: Η επόμενη μέρα με Καρυπίδη ή να βρεθεί ένας συμπαίκτης. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν μετά από 10 μέρες, υπάρχει κάποιος που θα μπει επίσημα, θα το δούμε και μακάρι να γίνει. Δεν είναι σε θέση ο Καρυπίδης να πει ότι θέλει να μείνει χρόνια. Αν θέλει κάποιος να πάρει την ομάδα δεν θα βρει ούτε ενδιάμεσο, ούτε τίποτα. Θα κλείσει τη συμφωνία. Αυτός που θέλει να αγοράσει δεν θα την κάνει την πρόταση όταν μιλούν οι τρίτοι και οι φίλαθλοι, αλλά όταν θελήσει αυτός. Μιλάμε για μετοχές, όχι για… αέρα ερασιτεχνικών σωματείων. Σήμερα η λύση είναι ότι υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος που έχει το μπάτζετ και την οργάνωση για την επόμενη χρονιά. Αν έρθει σε συμφωνία με κάποιον άλλον θα τα βρουνε και ας μας ενημερώσει”.

… το πως βιώνει την αντίδραση ανά την Ελλάδα για τον Άρη: “Κάποιοι μας λυπούνται που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, κάποιοι στεναχωριούνται και παλεύω να τους δείξω ότι θα έρθει μία καλύτερη μέρα. Τον Άρη πρέπει να τον σέβονται. Ο Πανσερραϊκός εκείνη τη μέρα έπαιζε τον αγώνα της ζωής του. Λείπουν οι σχέσεις, γι αυτό αντιδρούν έτσι μαζί μας. Όπου πάω με τους παλαίμαχους του Άρη εισπράττουμε αγάπη για το χθες, για το σήμερα εισπράττουμε απογοητευτικά πράγματα”.

 

 

 

To Top