ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάμτσιου: “Γιατί δημιουργήθηκε το Yellow Radio, οι στόχοι του και η συγκέντρωση της Δευτέρας”

Ο Δημήτρης Κάμτσιου, πρόεδρος του Σωματείου Φίλων Yellow Radio φιλοξενείται σήμερα σε μία συνέντευξη σε σχέση με τη δημιουργία, σκοπό και πορεία του Σωματείου και του ραδιοφώνου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την έμπνευση και δημιουργία του Σωματείου;

“Το Σωματείο Φίλων Yellow Radio δημιουργήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το Yellow Radio, στηριγμένο στην ανάγκη της δημιουργίας ενός πυρήνα εθελοντισμού και προσφοράς προς το σύλλογο που όλοι είμαστε οπαδοί και υπηρέτες, του Αρη Θεσσαλονίκης. Με την επιλογή της πτώσης του ποδοσφαιρικού Αρη στη Γ’ Εθνική, ήταν εκκωφαντικό το κενό που δημιουργήθηκε στις ραδιοφωνικές φωνές και παρουσία του συλλόγου, το οποίο κενό αυτοκληθήκαμε να καλύψουμε σε ότι αφορά τα ερτζιανά της πόλης”.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Δ.Σ. του Σωματείου;

“Είμαστε όλοι άνθρωποι που μας ένωσε μία κοινή ιδέα, ένα κοινό όραμα.Το Yellow Radio από τους πρώτους που το στελέχωσαν έως και σήμερα στηρίζεται στον εθελοντισμό και την προσφορά. Το τονίζω αυτό καθώς όλα τα μέλη του Δ.Σ., ιδρυτικά άλλωστε στελέχη του Yellow Radio, δεν δημιούργησαν το ραδιόφωνο ως επαγγελματική απασχόληση καθώς οι βιοποριστικές τους ασχολίες είναι άλλες και εντελώς άσχετες προς το μιντιακό χώρο.

Αυτοί είναι οι Πέτρος Γαβριηλίδης, Θανάσης Κώνστας, Μαρία Βρέζα, Κατερίνα Δασκαλοπούλου και φυσικά ο ομιλών”.

Επιμένετε πολύ στην εθελοντική μορφή του Yellow Radio. Aυτό πως μπορεί όμως να επηρεάσει την επαγγελματική στάση του ραδιοφώνου ως προς την εγκυρότητα και την ενημέρωση…

“O λόγος που επιμένουμε στην μορφή αυτή του Yellow Radio, είναι γιατί πραγματικά θεωρούμε αξιοθαύμαστο ότι τη σημερινή εποχή της απαξίας του ρομαντισμού και των ιδεών, βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι που ακολουθώντας την πίστη και το πάθος τους έγιναν συνοδοιπόροι μας σε αυτό το δρόμο χωρίς υστεροφημία και ματαιοδοξία.

Αναφορικά με τον επαγγελματισμό της στάσης και θέσης του ραδιοφώνου, να σημειώσω ότι το δημοσιογραφικό τμήμα επανδρώνεται με άξιους και εξαιρετικούς δημοσιογράφους του αθλητικού χώρου οι οποίοι με παρρησία στάθηκαν δίπλα στο ραδιόφωνο και φυσικά θεωρούμε μέγιστη υποχρέωση μας να αμείβονται στην δυνατότητα βέβαια πάντα των πόρων του ραδιοφώνου”.

Το Yellow Radio ως θέση και φύση θα μπορούσε να λειτουργήσει επεμβατικά και ίσως να κατευθύνει εξελίξεις ή να επηρεάσει συνειδήσεις και αντιλήψεις;

“Ισως και να μπορούσε. Μας βρίσκει όμως κάθετα αντίθετους μία τέτοια νοοτροπία.Όλους στο ραδιόφωνο το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το καλό και η πρόοδος του Αρη. Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε εφόσον μπορούμε το σύλλογο. Αυτός είναι ο στόχος, αυτός ήταν εξαρχής και αυτός θα παραμείνει. Η όποια δυνατή βοήθεια προς τον σύλλογο και η περισσότερη δυνατή φωνή του Αρη και των οπαδών του σε ένα μέσο. Αυτό δεν πρόκειται επουδενί λόγο να παραβιαστεί. Όποιος θελήσει να λειτουργήσει με δόλο θέτει ουσιαστικά και τον εαυτό του εκτός ραδιοφώνου”.

Το παραπάνω δεν έρχεται σε αντίθεση με την διάθεση πολυφωνίας που έχει επιδείξει το Yellow;

“Άλλο η πολυφωνία, η κριτική πράγματα που με λύσσα έχουμε διαφυλάξει και άλλο οι συμφεροντολογικές τοποθετήσεις και πράξεις που υπηρετούν άλλους στόχους έξω από το σκεπτικό του Yellow. Οι διαφορετικές γνώμες στο Yellow θα ακούγονται πάντα και θα υπερασπίζουμε το δικαίωμα του καθενός να τις εκφράζει, αρκεί αυτό φυσικά να γίνεται με κόσμιο τρόπο, αυτό άλλωστε το ραδιόφωνο το έχει αποδείξει. Αυτό καταδεικνύει και την αγνότητα από όπου πηγάζουν αυτές οι απόψεις που δεν είναι τίποτε διαφορετικό από την καθαρή και αγνή στάση του απλού οπαδού”.

Ο τρόπος επιβίωσης του ποιος είναι;

“Δύσκολος πολύ δύσκολος και επίπονος. Η εποχή δεν βοηθάει όπως καταλαβαίνουμε όλοι, το οικονομικό περιβάλλον πολύ νοσηρό και οι συνθήκες δύσκολες. Μέχρι σήμερα μας έχουν στηρίξει πολλές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, Αρειανών και μη, όσο περίεργο μπορεί να φαίνεται αυτό, καθώς με χαρά έχουμε υποδεχτεί διαφημίσεις και μη Αρειανών, ανθρώπων που έχουν εκτιμήσει την προσπάθεια που κάνουμε. Εννοείτε στην αρχή ειδικά χρειάστηκε και στήριξή από ίδια κεφάλαια. Εκτός από τις διαφημίσεις και χορηγίες υπάρχουν και κάποιοι λίγοι προς στιγμή οπαδοί που στηρίζουν με λύσσα παρά τις δυσκολίες όλων μας με χορηγίες ή και με αγορά προϊόντων του ραδιοφώνου όπως π.χ. τις μπλούζες που πρόσφατα ξεκινήσαμε τη διάθεση τους”.

Πως και ως αθλητικό ραδιόφωνο δεν ασχολείστε και με ρεπορτάζ άλλων ομάδων της πόλης ή και της Ελλάδας;

“Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το ραδιόφωνο δεν δημιουργήθηκε ώστε να ασχοληθούμε οι ιδρυτές του επαγγελματικά και βιοποριστικά με αυτό. Δεν μας αφορά αυτή η προοπτική. Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από τις βιοποριστικές μας ασχολίες και σε αυτές είμαστε εξειδικευμένοι και όχι ως επιχειρηματίες των Μ.Μ.Ε. Το ραδιόφωνο έγινε για τον Αρη και τους οπαδούς του. Μόνο. Εύκολη θα ήταν η λύση να γεμίσουμε το πρόγραμμα και με άλλες ομάδες άρα και άλλο, ευρύτερο κοινό απλά αυτό είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η προβολή και κουβέντα του Αρη Θεσσαλονίκης και η ακρόαση από τους οπαδούς του, αν και μαθαίνουμε… Περισσότερα θα έχουμε να πούμε και στην συγκέντρωση-συνέλευση της Δευτέρας 12 Ιουνίου στις 20:00 στο Grand Hotel (Μοναστηρίου 305). Σας περιμένουμε όλους”

To Top